Saint Clair Pioneer Block 22 Barn Block Pinot Noir 2018

---
x
červené víno Saint Clair Pioneer Block 22 Barn Block Pinot Noir 2018 0,75l
Chuť vína:



Lehké
Plné

Sladké
Suché

Svěží
Kořeněné


Typ vína - Červené víno
Odrůda - Pinot Noir
Druh vína - Suché
Archivace - Ne
Objem - 0,75l
Analýza - Alkohol 13,5%, pH 3.52, Kyselinka g/l 5.3


Zvolte ročník:
- 2018 -
649
Více informací
Země původu
Nový Zéland

Vinařská oblast
Hills Estate
Na úpatí Wither Hills

Vinařství
Peňaflor
Matt Thomson a Hamish Clark
Množství
<
1
>
KoupitKoupit


Chuť je delikátní, plná a tělnatá se stopami tmavého lesního ovoce. Pinot má sametovou strukturu s jemně zrnitými hedvábnými taniny a čerstvý vanilkový lusk.

Chuť a vůně vína
Ve vůni převládají tmavé lesní bobule, ostružiny a borůvky s cedrovým dřevem a tmavě toustovaným kávovým dubem. Chuť je velmi delikátní, plná, tělnatá se stopami tmavého lesního ovoce.

Sklizeň a zrání vína
Vinohrad leží na úpatí Wither Hills ve velmi suché oblasti Hills Estate. Půda je hluboká a bohatá jíl. Teploty v této oblasti jsou relativně vysoké s velkými denními rozdíly. Hrozny jsou během zrání pečlivě sledované a sklízí se ve večerním chladu při optimální fyziologické zralosti. 100 % vysazených sazenic ve vinohradě má sklon 667.

Po odstopkování probíhá pětidenní studená macerace, pro získání maximální chuti a barevné stability. Rmut se zakvašuje speciálním vybraným kmenem kvasinek. Během fermentace je rmut ponořován ručně, až šestkrát denně v době vrcholícího kvašení. Po vylisování je mladé víno plněno do barikových (225 litrů) sudů z francouzského dubu, z nichž je 50% nových a 50% použitých. Víno v nich leží 10 měsíců. Během ležení v sudech probíhá ve víně jablečno-mléčná fermentace. Víno je ze sudů stáčené s velkou mírou opatrnosti, následně smíchané a lahvované.

K jakému jídlu se víno hodí
Jehněčí steak, uzená ryba, vepřová grilovaná žebírka
Tento web používá tracking cookies - více informací.