Druh vína







Oblast











Odrůda
















Tipy a Doporučení





Bílé víno, Rakouské víno, Cuvée

Bílé víno je přírodní suché víno, vyráběné z bílých a také v některých případech modrých hroznů. Ve většině případů jsou určena k rychlé konzumaci. Bílé víno je vždy nejlepší konzumovat chlazené. Rakouská vína odrůd Grüner Veltliner a Cuvée získávají v posledních letech stále větší mezinárodní věhlas a prestiž po celém světě. Svůj potenciál dokazují i na mnoha mezinárodních slepých degustacích, jako byla například slavná degustace v Londýně v roce 2002. Cuvée je směsí vín různých. Vhodnou kombinací odrůd, které mají odlišné vlastnosti chuťové i čichové lze dosáhnout velmi lahodného a kvalitního vína. Cuvée obvykle mívají svou místní nebo výrobní tradici.

2 položky
Nejnovější  |  Nejlevnější  |  Nejdražší