Červené víno, Novozélandské víno, Merlot
Červené víno je přírodní suché víno vyráběné z hroznů modrých odrůd vinné révy. Červené víno je velmi široká kategorie vína. Kvašení probíhá delší dobu a za vyšší teploty. V červeném jsou tak ve vyšší míře třísloviny a jsou vhodná pro dlouholeté zrání. Nový Zéland je proslulý produkcí kvalitního vína, které v sobě odráží charakter země a klimatu tohoto ostrovního státu. Slunce zajišťuje ideální podmínky pro pěstování kvalitních odrůd Sauvignon Blanc, Riesling, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot a další. Nejznámějším vinařstvím je Saint Clair. Typický Merlot je rubínové až tmavě granátové barvy, odstín záleží na velikosti sklizně, a protože to je odrůda plodná, objevují se na trhu i vína světle rubínová s travnatou vůní a nahořklou dochutí. Vůně je jemná, s tóny přezrálého černého rybízu.