Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Alma Andina Chardonnay 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Vinařství Alma Andina je prémiová značka vín společnosti Peñaflor, ve které je ústředním bodem okolí pohoří And. Jméno Alma Andina doslovně znamená „Duše And“. Díky výškovým rozdílům a různým terénům v Andách se vytvořila velmi překvapivá škála různých druhů kvalitních vín v dostupné cenové relaci s enormní škálou chutí. Od svěžesti, jako je tomu u tohoto Chardonnay, až po houževnatý a mocný Shiraz nebo Malbec.

Chuť a vůně vína

Víno světle žluté barvy s vůní tropického ovoce a citrusů. Chuť středního těla s tóny melounu a citrusů.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z oblasti Cuyo a jsou sbírány ručně. Půdu tvoří písek s kameny a hlína. Po studené pětihodinové maceraci následuje fermentace při řízené teplotě 15 stupňů a trvá 21 dní.

K jakému jídlu se víno hodí

  • k rybím pokrmům a mořským plodům
  • Doporučujeme servírovat při 10-12° C

Recept: Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza, Cuyo
Vinařství - Peňaflor
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13%
Druh vína - Suché
uzávěr - šroubovací
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye

Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye


doba přípravy: 30 minut
Klasický waldorfský salát je kombinací křupavého jablka, hroznového vína, řapíkatého celeru a vlašských ořechů a byl by to ideální zdravý pokrm, pokud by se na závěr nezalil štědrou dávkou majonézy. Zkuste přidat krevety jako zdroj bílkovin a vyměnit kaloriemi nabitou majonézu za lehounkou zálivku z řeckého jogurtu.


Suroviny pro 4 osoby
vlašské ořechy 75 g, římský salát, nakrájený na proužky 1 malá hlávka, uvařené a vyloupané královské krevety 200 g, řapíkatý celer, nakrájený na plátky 4 vnitřní řapíky, jablko (např. Granny Smith), nakrájené na 1cm kousky 1 ks, kuličky, bílého hroznového vína, rozpůlené 100 g
zálivka
řecký jogurt 100 g, dijonská hořčice 1,5 lžičky, jablečný ocet 1 lžička, šťáva z 1/2 citronu, mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř


Postup přípravy
Začněte zálivkou: v malé misce prošlehejte všechny suroviny, ochutnejte a dolaďte podle chuti; pokud je třeba, přilijte o trošku více citronové šťávy. V pánvi na středním ohni nasucho opečte vlašské ořechy dozlatova, trvá to 2–3 minuty. Do velké salátové mísy dejte natrhané salátové listy, krevety, řapíkatý celer, jablko a hroznové víno. Přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Ochutnejte a před podáváním případně ještě dosolte a dopepřete.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!