Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Alma Andina Chardonnay 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Vinařství Alma Andina je prémiová značka vín společnosti Peñaflor, ve které je ústředním bodem okolí pohoří And. Jméno Alma Andina doslovně znamená „Duše And“. Díky výškovým rozdílům a různým terénům v Andách se vytvořila velmi překvapivá škála různých druhů kvalitních vín v dostupné cenové relaci s enormní škálou chutí. Od svěžesti, jako je tomu u tohoto Chardonnay, až po houževnatý a mocný Shiraz nebo Malbec.

Chuť a vůně vína

Víno světle žluté barvy s vůní tropického ovoce a citrusů. Chuť středního těla s tóny melounu a citrusů.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z oblasti Cuyo a jsou sbírány ručně. Půdu tvoří písek s kameny a hlína. Po studené pětihodinové maceraci následuje fermentace při řízené teplotě 15 stupňů a trvá 21 dní.

K jakému jídlu se víno hodí

  • k rybím pokrmům a mořským plodům
  • Doporučujeme servírovat při 10-12° C

Recept: Thajské seafood kari se slávkami
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza, Cuyo
Vinařství - Peňaflor
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13%
Druh vína - Suché
uzávěr - šroubovací
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Thajské seafood kari se slávkami

Thajské seafood kari se slávkami


Doba přípravy: 30 minut


Suroviny:
česnek 2 stroužky, sladké chilli papriky bez jádřince 3 ks, citronová tráva 2 ks, šalotka 5 ks, semínka koriandru 1 lžíce, krevetová pasta 2 lžíce, mletá kurkuma 2 lžíce, rybí omáčka 1 lžíce, palmový cukr, naškrábaný 1/2 lžičky, kokosové mléko 500 ml
Slávky
čerstvé slávky 1,6 kg, citronová tráva 1 ks,čerstvá thajská bazalka 1 hrst, kari pasta 4 lžíce, kokosové mléko 250 ml


Postup přípravy:
Nejprve připravte kari pastu. Semínka koriandru orestujte na sucho a rozdrťte v hmoždíři. Na tuku orestujte najemno nakrájenou šalotku, česnek, citronovou trávu a sladké chilli. Přidejte nastrouhaný palmový cukr, krevetovou pastu, důkladně promíchejte a zaprašte mletou kurkumou. Takto připravený základ důkladně promíchejte a podlijte rybí omáčkou a kokosovým mlékem. Lehce provařte 15 minut a poté důkladně vymixujte v jemnou kari pastu. Ve wok pánvi orestujte najemno nakrájenou citronovou trávu a překrájené stonky thajské bazalky. Přidejte předem připravenou kari pastu a lehce promíchejte. Přisypejte čerstvé slávky a podlijte kokosovým mlékem. Přiklopte pokličkou. Mušle provařte maximálně 4 minuty. Po uvaření mušle vyberte a přendejte do hlubokého talíře. Zbylou omáčku lehce svařte do krémové konzistence. Před konzumací přelijte mušle omáčkou, dozdobte snítky thajské bazalky. Chuť můžete zvýraznit čerstvě nasekanými chilli papričkami. Jako přílohu podávejte tapiokový chléb.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!