Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Alma Andina Chardonnay 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Vinařství Alma Andina je prémiová značka vín společnosti Peñaflor, ve které je ústředním bodem okolí pohoří And. Jméno Alma Andina doslovně znamená „Duše And“. Díky výškovým rozdílům a různým terénům v Andách se vytvořila velmi překvapivá škála různých druhů kvalitních vín v dostupné cenové relaci s enormní škálou chutí. Od svěžesti, jako je tomu u tohoto Chardonnay, až po houževnatý a mocný Shiraz nebo Malbec.

Chuť a vůně vína

Víno světle žluté barvy s vůní tropického ovoce a citrusů. Chuť středního těla s tóny melounu a citrusů.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z oblasti Cuyo a jsou sbírány ručně. Půdu tvoří písek s kameny a hlína. Po studené pětihodinové maceraci následuje fermentace při řízené teplotě 15 stupňů a trvá 21 dní.

K jakému jídlu se víno hodí

  • k rybím pokrmům a mořským plodům
  • Doporučujeme servírovat při 10-12° C

Recept: Krevetoví motýlci s chilli omáčkou
249 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza, Cuyo
Vinařství - Peňaflor
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13%
Druh vína - Suché
uzávěr - šroubovací
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Krevetoví motýlci s chilli omáčkou

Krevetoví motýlci s chilli omáčkou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 4 osoby


0,66kg krevety tygří (kuchyňsky upravené), 83,34ml olivový olej, 1,stroužek česneku najemno nasekaný, petrželka hladkolistá (nebo čerstvý koriandr), citron skrojky k podávání, sůl, pepř mletý
Na chilli omáčku:
1 polévková lžíce hořčičného prášku, 1 polévková lžíce sezamového oleje, 1 polévková lžíce rajského protlaku,160 ml chilly omáčky sladké,


Postup přípravy:
Krevety podélně nakrojte, ale nedokrojte tak, aby vám vznikli motýlci. Plochou hranou nože je trochu rozklepněte. Nyní si připravte chilli omáčku. Hořčicový prášek smíchejte v misce s olejem. Přidejte ostatní suroviny a vše dohladka promíchejte. Dejte do ledničky. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte olej. Osmažte na něm asi 3 minuty krevety a česnek za občasného potřesení pánví. Vyjměte z pánve, promíchejte s bylinkami a podávejte se skrojky citronu a chilli omáčkou.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!