Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Alma Andina Chardonnay 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Vinařství Alma Andina je prémiová značka vín společnosti Peñaflor, ve které je ústředním bodem okolí pohoří And. Jméno Alma Andina doslovně znamená „Duše And“. Díky výškovým rozdílům a různým terénům v Andách se vytvořila velmi překvapivá škála různých druhů kvalitních vín v dostupné cenové relaci s enormní škálou chutí. Od svěžesti, jako je tomu u tohoto Chardonnay, až po houževnatý a mocný Shiraz nebo Malbec.

Chuť a vůně vína

Víno světle žluté barvy s vůní tropického ovoce a citrusů. Chuť středního těla s tóny melounu a citrusů.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z oblasti Cuyo a jsou sbírány ručně. Půdu tvoří písek s kameny a hlína. Po studené pětihodinové maceraci následuje fermentace při řízené teplotě 15 stupňů a trvá 21 dní.

K jakému jídlu se víno hodí

  • k rybím pokrmům a mořským plodům
  • Doporučujeme servírovat při 10-12° C

Recept: Candát s asijským pestem
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza, Cuyo
Vinařství - Peňaflor
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13%
Druh vína - Suché
uzávěr - šroubovací
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Candát s asijským pestem

Candát s asijským pestem


Doba přípravy: 35 minut


Suroviny:
400g candáta (filety), 1 svazek bazalky (nejlépe thajské), 50g solených arašíd, zázvor (malý kousek), 3 lžíce sezamový olej, 50 ml zeleninový vývar, 2 lžíce rýžového octa, 250g mrkve, 200g cukrového hrášku (lusky), sojová omáčka, sůl, pepř mletý


Postup přípravy:
Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s lístky bazalky, arašídy, 2 lžícemi oleje a vývarem rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a octem. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky. Lusky hrášku a klíčky omyjte a nechte dobře okapat. Rybu také opláchněte, osušte, osolte, opepřete a osmažte dokřupava na zbylém sezamovém oleji. Vyjměte, v pánvi krátce osmažte mrkev, hrášek a klíčky. Dochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou a spolu s pestem podávejte k rybě.
Pesto je nepostradatelná italská chuťovka, jejímž základem je bazalka. Za nejpůvodnější je pokládáno janovské, pesto genovese, kdy jsou jemně podrcené lístky bazalky promíchány s olivovým olejem, piniovými jadérky, česnekem a parmazánem. Tato původní chuťovka inspirovala v Itálii i mimo ni řadu variací, takže dnes najdeme pesto třeba z rukoly a vlašských ořechů, červené ze sušených rajčat a spoustu dalších mutací, například tuto chuťově nasměrovanou k Asii.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!