Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Alma Andina Chardonnay 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Vinařství Alma Andina je prémiová značka vín společnosti Peñaflor, ve které je ústředním bodem okolí pohoří And. Jméno Alma Andina doslovně znamená „Duše And“. Díky výškovým rozdílům a různým terénům v Andách se vytvořila velmi překvapivá škála různých druhů kvalitních vín v dostupné cenové relaci s enormní škálou chutí. Od svěžesti, jako je tomu u tohoto Chardonnay, až po houževnatý a mocný Shiraz nebo Malbec.

Chuť a vůně vína

Víno světle žluté barvy s vůní tropického ovoce a citrusů. Chuť středního těla s tóny melounu a citrusů.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z oblasti Cuyo a jsou sbírány ručně. Půdu tvoří písek s kameny a hlína. Po studené pětihodinové maceraci následuje fermentace při řízené teplotě 15 stupňů a trvá 21 dní.

K jakému jídlu se víno hodí

  • k rybím pokrmům a mořským plodům
  • Doporučujeme servírovat při 10-12° C

Recept: Pstruh lososový na šafránu
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza, Cuyo
Vinařství - Peňaflor
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13%
Druh vína - Suché
uzávěr - šroubovací
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Pstruh lososový na šafránu

Pstruh lososový na šafránu


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 4 osoby
400g filátek pstruha, 1kg brambor oloupaných a nakrájených na tenké plátky, sůl, pepř mletý, 150ml smetany, 1ks bobkového listu a nakrájeného fenyklu, špetka šafránu


Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory a fenykl povařte asi 15 minut mírným varem ve vývaru s bobkovým listem, trochou soli a pepře. Uvařené brambory a fenykl sceďte a rozložte do máslem vymazané zapékací formy. Navrch položte osolenou a opepřenou rybu. Smetanu zlehka prohřejte se šafránem a přelijte přes rybu. Pečte 10 minut, jen aby ryba zkřehla. Podávejte nejlépe s na páře vařenou zeleninou, například brokolicí nebo zelenými fazolkami.


Pár rad
Nejsme přímořský stát, tak se k nám ryby na jídelníček moc nedostávají. Nicméně to neznamená, že by se tu ryby nejedly vůbec. Právě naopak, české sladkovodní ryby můžete mít navíc čerstvé a za dobrou cenu.


Okoun na másle a kmínu
Okoun je jedna z nejchutnějších sladkovodních ryb. Čím déle na něm zůstanou šupiny, tím hůře půjdou dolů. Takže čistěte hned a nejlépe škrabkou na ryby z rybářských potřeb nebo improvizujte pevným kuchyňským nožem na chléb.


Candát v papilotě
Tato dravá ryba se v našich vodách vyskytuje již dlouho, i když její domovinou je spíše východní Evropa. Její maso je s minimem kostí, má jemnou chuť i vůni, proto bylinkami nechávejte candáta jen lehce provonět.


Pstruh s bylinkovou krustou
Lososovitá ryba se k nám dostala na konci 19. století a stále se drží mezi nejpopulárnějšími. Snadno se čistí a má šťavnaté i voňavé maso. Díky tomu pstruh s bylinkovou krustou okouzlí každého.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!