Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Alma Andina Reserve Cabernet Sauvignon 2017, 0,75l

Bílé víno | suché | Malbec

Vinařství Alma Andina je prémiová značka vín společnosti Peñaflor, ve které je ústředním bodem okolí pohoří And. Jméno Alma Andina doslovně znamená „Duše And“. Díky výškovým rozdílům a různým terénům v Andách se vytvořila velmi překvapivá škála různých druhů kvalitních vín v dostupné cenové relaci s enormní škálou chutí. Od svěžích bílých vín, až po houževnatý a mocný Cabernet Sauvignon.

Chuť a vůně vína

Víno tmavě-červené barvy s vůní švestek, černých třešní a lékořice. Chuť je čistá a osvěžující s nádechem černých třešní, švestek a čokolády.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z oblasti Cuyo a jsou sbírány ručně. Půdu tvoří písek s kameny a hlína. Po studené maceraci následuje 25 denní fermentace a poté víno zraje 9 měsíců ve francouzských a amerických dubových sudech.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilovaná masa
  • zrajíí sýry (Čedar atd.)
  • Doporučujeme servírovat při 16-18° C

Recept: Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza,Cuyo
Vinařství - Peňaflor
Typ - Bílé víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 13%
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - ano (2-8let)

Tasting notes


Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou

Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou


Doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby:
500 g baby červených brambor, nakrájených na čtvrtky (asi 12), 500 g mrkve, oloupané a nakrájené na 8cm tyčinky (asi 6), 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 11/4 lžičky soli, 3/4 lžičky čerstvě namletého černého pepře, 1 kg zadní kýty – květová špička nebo spodní šál, 3 stroužky česneku, nasekané, 1 lžíce italského koření


Postup přípravy:
Rare: 46° - 49 °C
Medium-rare: 52° - 54 °C
Medium: 57° - 60 °C
Medium-well: 63° - 66 °C
Well-done: 68° - 71 °C


Nahřejte troubu (s roštem ve spodní třetině trouby) na 190 °C. Na pekáč rozložte brambory, mrkve a přidejte 1 lžíci oleje, 1/2 lžičky soli a ¼ lžičky pepře. Rozložte je do jedné vrstvy a doprostřed umístěte maso (tučnou stranou nahoru), maso případně odtlačí zeleninu do stran. V malé misce smíchejte česnek, italské koření a zbylou sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Rovnoměrně směsí potřete pečeni. Vložte pekáč do trouby a pečte, dokud teploměr na maso vložený doprostřed masa nedosáhne požadovaného stupně propečení, což je asi 1 hodina u medium-rare (viz TIP). Před krájením a podáváním nechte jídlo uležet asi 10 minut.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!