Alma Andina Reserve Cabernet Sauvignon 2017, 0,75l
Vinařství Alma Andina je prémiová značka vín společnosti Peñaflor, ve které je ústředním bodem okolí pohoří And. Jméno Alma Andina doslovně znamená „Duše And“. Díky výškovým rozdílům a různým terénům v Andách se vytvořila velmi překvapivá škála různých druhů kvalitních vín v dostupné cenové relaci s enormní škálou chutí. Od svěžích bílých vín, až po houževnatý a mocný Cabernet Sauvignon.
Chuť a vůně vína
Víno tmavě-červené barvy s vůní švestek, černých třešní a lékořice. Chuť je čistá a osvěžující s nádechem černých třešní, švestek a čokolády.Sklizeň a zrání vína
Hrozny pocházejí z oblasti Cuyo a jsou sbírány ručně. Půdu tvoří písek s kameny a hlína. Po studené maceraci následuje 25 denní fermentace a poté víno zraje 9 měsíců ve francouzských a amerických dubových sudech.K jakému jídlu se víno hodí
- grilovaná masa
- zrajíí sýry (Čedar atd.)
- Doporučujeme servírovat při 16-18° C
Recept: Roláda z různých druhů sýra
Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza,Cuyo
Vinařství - Peňaflor
Typ - Bílé víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 13%
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - ano (2-8let)
Tasting notes

Roláda z různých druhů sýra
doba přípravy: 120 minut
Suroviny
14 (nebo 12) plátků syra (dal dle velikosti plechu), 25 dkg salámu junior, 1 pomazánkové máslo s pažitkou nebo s kapií, 3 tavené sýry s kapií nebo zeleninou, 3 stroužky česneku, nať z cibulky, strouhaný sýr na ozdobu, 1 malé rajče, 1/2 zelené papriky
Postup přípravy
Rozmícháme si sýry s pomazánkovým máslem, přidáme ŕozmačkaný česnek, nasekanou nať z cibulek. Pak si dáme plátky sýra na plech, který vyložíme pečicím papírem a plátky sýra dáváme přes sebe. Pote si na nejvíce stupňů vyhřejeme troubu a když je dostatečně vyhřátá, vypneme ji a vložíme tam plech se sýrem, a když nejsou sýry měkké, ještě vložíme do trouby na 120 stupňů na minutku, ale jen hlídáme, dokud se plátky sýra nerozehřejí a pak je prsty domáčkneme, aby se spojily i všechny plátky. Na sýr natřeme vzniklou pomazánku a pak salám a na vše pak poklademe proužky z rajčátek a ze zelené papriky. Roládu stočíme a dáme si ji do chladu do druhého dne. Podáváme s houskou a nebo s vekou, kterou potíráme máslem nebo Ramou a navrch roládu posypeme buď strouhaným sýrem nebo parmazánem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!