Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Alma Andina Reserve Cabernet Sauvignon 2017, 0,75l

Bílé víno | suché | Malbec

Vinařství Alma Andina je prémiová značka vín společnosti Peñaflor, ve které je ústředním bodem okolí pohoří And. Jméno Alma Andina doslovně znamená „Duše And“. Díky výškovým rozdílům a různým terénům v Andách se vytvořila velmi překvapivá škála různých druhů kvalitních vín v dostupné cenové relaci s enormní škálou chutí. Od svěžích bílých vín, až po houževnatý a mocný Cabernet Sauvignon.

Chuť a vůně vína

Víno tmavě-červené barvy s vůní švestek, černých třešní a lékořice. Chuť je čistá a osvěžující s nádechem černých třešní, švestek a čokolády.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z oblasti Cuyo a jsou sbírány ručně. Půdu tvoří písek s kameny a hlína. Po studené maceraci následuje 25 denní fermentace a poté víno zraje 9 měsíců ve francouzských a amerických dubových sudech.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilovaná masa
  • zrajíí sýry (Čedar atd.)
  • Doporučujeme servírovat při 16-18° C

Recept: Roláda z různých druhů sýra
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza,Cuyo
Vinařství - Peňaflor
Typ - Bílé víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 13%
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - ano (2-8let)

Tasting notes


Roláda z různých druhů sýra

Roláda z různých druhů sýra


doba přípravy: 120 minut


Suroviny
14 (nebo 12) plátků syra (dal dle velikosti plechu), 25 dkg salámu junior, 1 pomazánkové máslo s pažitkou nebo s kapií, 3 tavené sýry s kapií nebo zeleninou, 3 stroužky česneku, nať z cibulky, strouhaný sýr na ozdobu, 1 malé rajče, 1/2 zelené papriky


Postup přípravy
Rozmícháme si sýry s pomazánkovým máslem, přidáme ŕozmačkaný česnek, nasekanou nať z cibulek. Pak si dáme plátky sýra na plech, který vyložíme pečicím papírem a plátky sýra dáváme přes sebe. Pote si na nejvíce stupňů vyhřejeme troubu a když je dostatečně vyhřátá, vypneme ji a vložíme tam plech se sýrem, a když nejsou sýry měkké, ještě vložíme do trouby na 120 stupňů na minutku, ale jen hlídáme, dokud se plátky sýra nerozehřejí a pak je prsty domáčkneme, aby se spojily i všechny plátky. Na sýr natřeme vzniklou pomazánku a pak salám a na vše pak poklademe proužky z rajčátek a ze zelené papriky. Roládu stočíme a dáme si ji do chladu do druhého dne. Podáváme s houskou a nebo s vekou, kterou potíráme máslem nebo Ramou a navrch roládu posypeme buď strouhaným sýrem nebo parmazánem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!