Alma Andina Reserve Malbec 2018, 0,75l
Vinařství Alma Andina je prémiová značka vín společnosti Peñaflor, ve které je ústředním bodem okolí pohoří And. Jméno Alma Andina doslovně znamená „Duše And“. Díky výškovým rozdílům a různým terénům v Andách se vytvořila velmi překvapivá škála různých druhů kvalitních vín v dostupné cenové relaci s enormní škálou chutí. Od svěžích bílých vín, až po houževnatý a mocný Malbec.
Chuť a vůně vína
Víno fialovo-červené barvy s vůní švestek, černých třešní s černého pepře. Chuť zralých bobulí je mírná se sladkými tříslovinami.Sklizeň a zrání vína
Hrozny pocházejí z oblasti Cuyo a jsou sbírány ručně. Půdu tvoří písek s kameny a hlína. Po studené maceraci následuje 25 denní fermentace a poté víno zraje ve francouzských a amerických dubových sudech.K jakému jídlu se víno hodí
- k hovězím steakům s typickou omáčkou chimichurri
- grilovaná masa
- Doporučujeme servírovat při 16-18° C
Recept: Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou
Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza,Cuyo
Vinařství - Peňaflor
Typ - Bílé víno
Odrůda - Malbec
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13%
Druh vína - Suché
uzávěr - korek
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - ano (2-8let)
Tasting notes

Pečené hovězí maso na bylinkách s brambory a zeleninou
Doba přípravy: 70 minut
Suroviny pro 4 osoby:
500 g baby červených brambor, nakrájených na čtvrtky (asi 12), 500 g mrkve, oloupané a nakrájené na 8cm tyčinky (asi 6), 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 11/4 lžičky soli, 3/4 lžičky čerstvě namletého černého pepře, 1 kg zadní kýty – květová špička nebo spodní šál, 3 stroužky česneku, nasekané, 1 lžíce italského koření
Postup přípravy:
Rare: 46° - 49 °C
Medium-rare: 52° - 54 °C
Medium: 57° - 60 °C
Medium-well: 63° - 66 °C
Well-done: 68° - 71 °C
Nahřejte troubu (s roštem ve spodní třetině trouby) na 190 °C. Na pekáč rozložte brambory, mrkve a přidejte 1 lžíci oleje, 1/2 lžičky soli a ¼ lžičky pepře. Rozložte je do jedné vrstvy a doprostřed umístěte maso (tučnou stranou nahoru), maso případně odtlačí zeleninu do stran. V malé misce smíchejte česnek, italské koření a zbylou sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Rovnoměrně směsí potřete pečeni. Vložte pekáč do trouby a pečte, dokud teploměr na maso vložený doprostřed masa nedosáhne požadovaného stupně propečení, což je asi 1 hodina u medium-rare (viz TIP). Před krájením a podáváním nechte jídlo uležet asi 10 minut.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!