Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Alma Andina Reserve Malbec 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Malbec

Vinařství Alma Andina je prémiová značka vín společnosti Peñaflor, ve které je ústředním bodem okolí pohoří And. Jméno Alma Andina doslovně znamená „Duše And“. Díky výškovým rozdílům a různým terénům v Andách se vytvořila velmi překvapivá škála různých druhů kvalitních vín v dostupné cenové relaci s enormní škálou chutí. Od svěžích bílých vín, až po houževnatý a mocný Malbec.

Chuť a vůně vína

Víno fialovo-červené barvy s vůní švestek, černých třešní s černého pepře. Chuť zralých bobulí je mírná se sladkými tříslovinami.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z oblasti Cuyo a jsou sbírány ručně. Půdu tvoří písek s kameny a hlína. Po studené maceraci následuje 25 denní fermentace a poté víno zraje ve francouzských a amerických dubových sudech.

K jakému jídlu se víno hodí

  • k hovězím steakům s typickou omáčkou chimichurri
  • grilovaná masa
  • Doporučujeme servírovat při 16-18° C

Recept: Hovězí steak de Grande
299 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza,Cuyo
Vinařství - Peňaflor
Typ - Bílé víno
Odrůda - Malbec
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13%
Druh vína - Suché
uzávěr - korek
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - ano (2-8let)

Tasting notes


Hovězí steak de Grande

Hovězí steak de Grande


doba přípravy: 10 minut


Suroviny pro 1 osobu
hovězí maso "Wagyu" nebo "Gourmet" či jiná další luxusní masa z japonského býčka, sádlo či kvalitní farmářské máslo


Postup přípravy
Maso naporcujeme jako na obrázku. Předehřejeme pánev. Na rozehřátou pánev naneseme dostatek sádla. Maso děláme z každé strany 1 až 2 minuty. Maso by se mělo jen mírně zatáhnout, mělo by být raw až rare. Můžeme podávat s orestovanou zeleninou z pánve či zcela samotné.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!