Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Baroque Prosecco DOC Extra dry (Gold Edition Limited), 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera a dalších bílých hroznů, ze kterých se vyrábí typické Prosecco. Odrůda se pěstuje v mnoha mutacích a ustálený popis neexistuje.

Chuť a vůně vína

Toto víno má slámově žlutou barvu se zelenými odlesky a jemným perzistentním perlage. Intenzivní a jemná vůně s výrazným aroma jablek a banánů. Svěží, čistá a harmonická chuť s příjemnou vyvážeností sladkosti a kyselosti.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává od poloviny září až do začátku října . Začíná měkkým lisováním hroznů a následnou fermentací při kontrolované teplotě. Následné se nechá při jemném jiskření, v pomalé fermentaci ve velkých uzavřených nerezových cisternách o teplotě 12-14 ° C s dvou měsíčním skladováním s kvasnicemi. Tlak v lahvi odpovídá 5,5 atm.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • delikátní slaná jídla
  • ovoce
  • doporučeno podávat při 7 - 10°C ihned po otevření

Recept: Plněné cukety krabím masem
399 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera
Analýza vína - alkohol: 11 %, zbytkový cukr 13,5 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Plněné cukety krabím masem

Plněné cukety krabím masem


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 ks cukety, sůl, pepř mletý, 1 lžíce másla, 200g krabího masa, 30g krupice, 2ks vajec, 1 lžíce kopru, 150g rajčat, 1 svazek malé cibulky pórkovité, 5 polévkových lžic zeleninového vývaru


Postup přípravy:
Vrchní části cuket podélně seřízneme a pokrájíme na kostičky. Cukety vydlabeme a vaříme v osolené vodě 5 minut, prolijeme studenou vodou a po okapání uvnitř osolíme a opepříme. Cibulky nakrájíme na kolečka, orestujeme je na másle a po vychladnutí smícháme s kraby, krupicí, vejci, pepřem a koprem. Rajčata zbavíme semen, nakrájíme na polovinu vmícháme do směsi, kterou naplníme cukety. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pokrájená rajčata, cuketu a vývar dáme do zapékací formy. Poklademe plněnými cuketami. Přikryté pečeme asi 20 minut, poté odkrytá 10 minut. Podáváme s bramborovým salátem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!