Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Baroque Prosecco DOC Extra dry (Gold Edition), 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera a dalších bílých hroznů, ze kterých se vyrábí typické Prosecco. Odrůda se pěstuje v mnoha mutacích a ustálený popis neexistuje.

Chuť a vůně vína

Toto víno má slámově žlutou barvu se zelenými odlesky a jemným perzistentním perlage. Intenzivní a jemná vůně s výrazným aroma jablek a banánů. Svěží, čistá a harmonická chuť s příjemnou vyvážeností sladkosti a kyselosti.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává od poloviny září až do začátku října . Začíná měkkým lisováním hroznů a následnou fermentací při kontrolované teplotě. Následné se nechá při jemném jiskření, v pomalé fermentaci ve velkých uzavřených nerezových cisternách o teplotě 12-14 ° C s dvou měsíčním skladováním s kvasnicemi. Tlak v lahvi odpovídá 5,5 atm.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • delikátní slaná jídla
  • ovoce
  • doporučeno podávat při 7 - 10°C ihned po otevření

Recept: Zeleninový špíz se žampiony a uzeným tofu
399 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera
Analýza vína - alkohol: 11 %, zbytkový cukr 13,5 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Zeleninový špíz se žampiony a uzeným tofu

Zeleninový špíz se žampiony a uzeným tofu


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
červená, žlutá a zelená paprika, 400 g menších žampiónů, balíček uzeného tofu, 2 větší cibule, 2 menší cukety, cherry rajčata, olivový olej, provensálské koření, sůl


Postup přípravy
Papriky, cuketu, cibuli a tofu nakrájíme podle velikosti žampiónů pokud možno na stejně velké kousky. Střídavě je napícháme na špejli a proložíme cherry rajčátky. Osolime je a okořeníme provensálským kořením. Potřeme je olivovým olejem a osmahneme na pánvi, až tofu chytne kůrčičku. Poté je zapečeme v troubě na 15 minut při 150 °C.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!