Baroque Prosecco DOC Extra dry (Gold Edition), 0,75l
Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera a dalších bílých hroznů, ze kterých se vyrábí typické Prosecco. Odrůda se pěstuje v mnoha mutacích a ustálený popis neexistuje.
Chuť a vůně vína
Toto víno má slámově žlutou barvu se zelenými odlesky a jemným perzistentním perlage. Intenzivní a jemná vůně s výrazným aroma jablek a banánů. Svěží, čistá a harmonická chuť s příjemnou vyvážeností sladkosti a kyselosti.Sklizeň a zrání vína
Čas sklizně nastává od poloviny září až do začátku října . Začíná měkkým lisováním hroznů a následnou fermentací při kontrolované teplotě. Následné se nechá při jemném jiskření, v pomalé fermentaci ve velkých uzavřených nerezových cisternách o teplotě 12-14 ° C s dvou měsíčním skladováním s kvasnicemi. Tlak v lahvi odpovídá 5,5 atm.K jakému jídlu se víno hodí
- aperitiv
- delikátní slaná jídla
- ovoce
- doporučeno podávat při 7 - 10°C ihned po otevření
Recept: Houbový guláš
Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera
Analýza vína - alkohol: 11 %, zbytkový cukr 13,5 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne
Tasting notes

Houbový guláš
doba přípravy: 30 minut
Suroviny pro 2 osoby
2 velké cibule, 500g lesních hub (alternativně hlíva), 3 stroužky česneku, 200g rajčatového protlaku, koření: sladká + pálivá paprika, kmín, bobkový list, nové koření, sůl nebo sypký zeleninový bujón, lahůdkové droždí
Postup přípravy
Cibule pokrájíme podélně na měsíčky. Na oleji ji osmažíme až za zlatova. Zaprášíme lžičkou sladké a lžičkou pálivé papriky a půl lžičkou kmínu. Přidáme nasekaný česnek a vzápětí houby pokrájené na menší kousky. Podlejeme 100 ml vody a na mírnějším plameni a za občasného míchání necháme dusit. Ochutíme lžičkou soli nebo lžící sypkého zeleninového bujónu a přidáme 2-3 bobkové listy.
Až houby změknou, přidáme rajčatový protlak a 2 lžíce lahůdkového droždí a dusíme za občasného míchání dalších 10 minut. Na konci dochutíme solí, případně sójovou omáčkou. Podáváme s pokrájenými plátky čerstvé cibule, s houskovým nebo karlovarským knedlíkem nebo chlebem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!