Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Baroque Rosé Vino Spumante Brut, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé růžové víno odrůdy Cabernet Savignon, Marzemino a Merlot

Chuť a vůně vína

Jemné pevné rosé, s korálovou růžovou barvou s odlesky světla. Jemné, svěží a ovocné aroma, s tóny grapefruitu a malin, s nádechem květin. Jemná a sametová chuť.

Sklizeň a zrání vína

Začíná měkkým lisováním hroznů s rychlým oddělením od slupek a následnou fermentací při kontrolované teplotě 20°. Druhá část fermentace probíhá metodou Sylvoz ve velkých uzavřených nerezových cisternách o teplotě 12-14 °C po dobu dvou měsíců . Tlak v lahvi odpovídá 5,5 atm.

K jakému jídlu se víno hodí

  • vhodné jako aperitiv
  • dezerty,
  • ryby, těstoviny, rizota
  • delikátní slaná jídla
  • doporučeno podávat při 10 - 12°C ihned po otevření

Recept: Dýňový koláč
329 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - 20% Marzemino, 70% Cabernet Savignon, 10% Merlot
Analýza vína - alkohol: 11,5 %, zbytkový cukr 10 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Dýňový koláč

Dýňový koláč


doba přípravy: minut


Suroviny
400g dýně, 2ks jablka, 1lžička citronové kůry, 1lžička skořice, 150g hladké mouky, 90g másla, 1špetka soli, 1 lžička prášku do pečiva, mandle


Postup přípravy
Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky. Nepatrně podlijeme vodou, podusíme, podle chuti přidáme cukr, citronovou šťávu, skořici a uvaříme na hustší kaši. Z mouky, másla, špetky soli, prášku do pečiva a asi 3 lžic studené vody uhněteme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy, přidáme dýňovou kaši, posypeme spařenými oloupanými mandlemi a ve vyhřáté troubě upečeme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!