Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Baroque Rosé Vino Spumante Brut, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé růžové víno odrůdy Cabernet Savignon, Marzemino a Merlot

Chuť a vůně vína

Jemné pevné rosé, s korálovou růžovou barvou s odlesky světla. Jemné, svěží a ovocné aroma, s tóny grapefruitu a malin, s nádechem květin. Jemná a sametová chuť.

Sklizeň a zrání vína

Začíná měkkým lisováním hroznů s rychlým oddělením od slupek a následnou fermentací při kontrolované teplotě 20°. Druhá část fermentace probíhá metodou Sylvoz ve velkých uzavřených nerezových cisternách o teplotě 12-14 °C po dobu dvou měsíců . Tlak v lahvi odpovídá 5,5 atm.

K jakému jídlu se víno hodí

  • vhodné jako aperitiv
  • dezerty,
  • ryby, těstoviny, rizota
  • delikátní slaná jídla
  • doporučeno podávat při 10 - 12°C ihned po otevření

Recept: Bramborové noky se šalvějí a parmazánem
329 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - 20% Marzemino, 70% Cabernet Savignon, 10% Merlot
Analýza vína - alkohol: 11,5 %, zbytkový cukr 10 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Bramborové noky se šalvějí a parmazánem

Bramborové noky se šalvějí a parmazánem


doba přípravy: 20-30 minut


Suroviny pro 4 osoby
500g neloupaných brambor podobné velikosti, 1 malé vejce, lehce rozšlehané, nastrouhaný čerstvý muškátový oříšek (volitelné), 55g hladké mouky (možná budete potřebovat o něco více) a trochu mouky na kuchyňský povrch, 50-70g nesoleného másla, hrst šalvějových listů, ¼ červené papriky (volitelné), čerstvě nastrouhaný sýr parmazán


Postup přípravy
Uvařte brambory ve vroucí vodě do změknutí (nevařte je příliš, nebo se brambory rozpadnou, a to byste nechtěli). Slijte brambory a nechte je v hrnci, přikryjte je čistou utěrkou a nechte je 2-3 minuty na nízkém plameni. Takto je trochu vysušíte, aby měly lehčí a nadýchanější konzistenci. (Také můžete brambory pár minut vysušit v troubě, pokud chcete.) Jakmile brambory trochu vychladnou, abyste s nimi mohli pracovat, ale přitom jsou pořád teplé, oloupejte je a rozmačkejte je pomocí mačkadla nebo šťouchadla do mísy. Přidejte vajíčko, muškátový oříšek a trochu koření a lehce promíchejte (čím méně je budete opracovávat, tím lépe). Poté přidejte tolik mouky, kolik je potřeba, abyste z brambor vytvořili těsto. Lehce poprašte pracovní plochu moukou. Odlomte si kousek těsta a vyválejte z něj váleček ve tvaru párku, přibližně o tloušťce vašeho palce. Nakrájejte ho na 2,5cm noky. Lehce zatlačte na každý nok vidličkou, díky tomu na nich bude máslová omáčka lépe držet a získají tak lepší chuť. Pokládejte noky na lehce pomoučený plech a pokračujte, dokud nezpracujete všechno těsto. Rozpusťte máslo v hluboké pánvi a když začne pěnit, hoďte do něj listy šalvěje a červenou cibuli (volitelné). Povařte na velmi mírném plameni. Uvařte noky v mírně vroucí osolené vodě (pokud se bude voda hodně vařit, noky se mohou rozpadnout). Jakmile budou téměř uvařené, vyplavou ke hladině. Napočítejte do 30, poté je naberte pomocí naběračky s otvory, lehce oklepejte přebytečnou vodu a vložte je rovnou do hluboké pánve. Přidejte do hluboké pánve malou naběračku vody, ve které se vařily noky (cca 50 ml), a nechte ji vyvařit, přitom třeste pánví, aby se noky pokryly máslovo-šalvějovou omáčkou. Osolte a dochuťte čerstvě namletým černým pepřem. Podávejte s křupavou šalvějí a sýrem pecorino.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!