Baroque Rosé Vino Spumante Brut (Edition Limited), 0,75l
Šumivé růžové víno odrůdy Cabernet Savignon, Marzemino a Merlot
Chuť a vůně vína
Jemné pevné rosé, s korálovou růžovou barvou s odlesky světla. Jemné, svěží a ovocné aroma, s tóny grapefruitu a malin, s nádechem květin. Jemná a sametová chuť.Sklizeň a zrání vína
Začíná měkkým lisováním hroznů s rychlým oddělením od slupek a následnou fermentací při kontrolované teplotě 20°. Druhá část fermentace probíhá metodou Sylvoz ve velkých uzavřených nerezových cisternách o teplotě 12-14 °C po dobu dvou měsíců . Tlak v lahvi odpovídá 5,5 atm.K jakému jídlu se víno hodí
- vhodné jako aperitiv
- dezerty,
- ryby, těstoviny, rizota
- delikátní slaná jídla
- doporučeno podávat při 10 - 12°C ihned po otevření
Recept: Pstruh lososový na šafránu
Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - 20% Marzemino, 70% Cabernet Savignon, 10% Merlot
Analýza vína - alkohol: 11,5 %, zbytkový cukr 10 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne
Tasting notes

Pstruh lososový na šafránu
doba přípravy: 30 minut
Suroviny pro 4 osoby
400g filátek pstruha, 1kg brambor oloupaných a nakrájených na tenké plátky, sůl, pepř mletý, 150ml smetany, 1ks bobkového listu a nakrájeného fenyklu, špetka šafránu
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory a fenykl povařte asi 15 minut mírným varem ve vývaru s bobkovým listem, trochou soli a pepře. Uvařené brambory a fenykl sceďte a rozložte do máslem vymazané zapékací formy. Navrch položte osolenou a opepřenou rybu. Smetanu zlehka prohřejte se šafránem a přelijte přes rybu. Pečte 10 minut, jen aby ryba zkřehla. Podávejte nejlépe s na páře vařenou zeleninou, například brokolicí nebo zelenými fazolkami.
Pár rad
Nejsme přímořský stát, tak se k nám ryby na jídelníček moc nedostávají. Nicméně to neznamená, že by se tu ryby nejedly vůbec. Právě naopak, české sladkovodní ryby můžete mít navíc čerstvé a za dobrou cenu.
Okoun na másle a kmínu
Okoun je jedna z nejchutnějších sladkovodních ryb. Čím déle na něm zůstanou šupiny, tím hůře půjdou dolů. Takže čistěte hned a nejlépe škrabkou na ryby z rybářských potřeb nebo improvizujte pevným kuchyňským nožem na chléb.
Candát v papilotě
Tato dravá ryba se v našich vodách vyskytuje již dlouho, i když její domovinou je spíše východní Evropa. Její maso je s minimem kostí, má jemnou chuť i vůni, proto bylinkami nechávejte candáta jen lehce provonět.
Pstruh s bylinkovou krustou
Lososovitá ryba se k nám dostala na konci 19. století a stále se drží mezi nejpopulárnějšími. Snadno se čistí a má šťavnaté i voňavé maso. Díky tomu pstruh s bylinkovou krustou okouzlí každého.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!