Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Metal Black Shiraz 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Black Shiraz je typický příklad (představitel) australského Shirazu s tmavou červenou barvou
Jedná se o suché, plné, tělnaté víno

Chuť a vůně vína

vůně černého rybízu a švestek spolu s kouřovou vanilkou.V ústech na patře je plný chutí s intenzivním výrazem švestek, černého rybízu a čerstvé kávy.

Sklizeň a zrání vína

Jižní australské hrozny byly sklizeny v noci a poté byli přepraveny do našeho vinařství Yenda. Hozny byly fermentovány samostatně v nerezových ocelových barelech po dobu 5-7 dnů při 25 a 29 stupních a pak jsou lisovány. Potom je šťáva na nějakou dobu uskladněna ve francouzských dubových sudech.

K jakému jídlu se víno hodí

  • vyzrálá panenka,restovaná zelenina

Recept: Jehněčí kýta
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Nový Jížní Wales
Vinařství - Berton Vineyards
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz & Syrah
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14,43% v/v, Titrovatelné kyseliny:6,82g/litre, zbytkový cukr:4,20g/L, pH:3,48
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 5-10let

Tasting notes


Jehněčí kýta

Jehněčí kýta


doba přípravy: 150 minut


Suroviny
1kg jehněčí kýta, 1lžíce olivového oleje, 0,5 lžičky mořské soli, pepř celý (hrubě drcený), 1ks červené papriky, 1ks žluté papričky, 0,5ks bobkového listu, 5ks hřebíčku, 4ks kardamomu, 4 stroužky česneku (neloupaný), 40ml citronové šťávy, sůl, pepř mletý


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte mořskou solí a drceným pepřem. Do pekáče položte dobře osolenou a opepřenou jehněčí kýtu a okolo rozložte stroužky česneku. Potřete nebo zakápněte olejem a citronovou šťávou. Pečte, až je maso měkké a na povrchu krásně zlatavé. Nechte ve vypnuté troubě a při pootevřených dvířkách asi 10 minut odpočívat. Vyjměte pekáč z trouby a volně překryjte alobalem. Nechte ještě 20 minut stát, pak maso naporcujte a podávejte třeba s pečenými bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!