Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Metal Black Shiraz 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Black Shiraz je typický příklad (představitel) australského Shirazu s tmavou červenou barvou
Jedná se o suché, plné, tělnaté víno

Chuť a vůně vína

vůně černého rybízu a švestek spolu s kouřovou vanilkou.V ústech na patře je plný chutí s intenzivním výrazem švestek, černého rybízu a čerstvé kávy.

Sklizeň a zrání vína

Jižní australské hrozny byly sklizeny v noci a poté byli přepraveny do našeho vinařství Yenda. Hozny byly fermentovány samostatně v nerezových ocelových barelech po dobu 5-7 dnů při 25 a 29 stupních a pak jsou lisovány. Potom je šťáva na nějakou dobu uskladněna ve francouzských dubových sudech.

K jakému jídlu se víno hodí

  • vyzrálá panenka,restovaná zelenina

Recept: Hovězí plátky na houbách
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Nový Jížní Wales
Vinařství - Berton Vineyards
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz & Syrah
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14,43% v/v, Titrovatelné kyseliny:6,82g/litre, zbytkový cukr:4,20g/L, pH:3,48
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 5-10let

Tasting notes


Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách


doba přípravy: 80 minut


Suroviny pro 6 osob
700g zadního hovězího, 2 cibule, 300 g čerstvých hub, sůl, pepř, kmín, olej, sádlo, houbový bujon, houbové koření, hladká mouka


Postup přípravy
Maso nakrájíme na 6 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou 1 velkou cibuli a do ní vložíme okořeněné plátky z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmahneme z obou stran. Podlijeme nejlépe vývarem (já přidala pro umocnění chuti houbový), poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220°C. Teplotu snížíme na cca 170 - 180 °C (dle vlastností své trouby). Tam necháme maso pomalu péci. Mezitím si na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou cibuli. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme. Asi po 1 hodině pečení masa v troubě přidáme podušené houby a přibližně další půlhodinu necháme péci. Až je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat nejlépe s rýží.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!