Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Metal Black Shiraz 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Black Shiraz je typický příklad (představitel) australského Shirazu s tmavou červenou barvou
Jedná se o suché, plné, tělnaté víno

Chuť a vůně vína

vůně černého rybízu a švestek spolu s kouřovou vanilkou.V ústech na patře je plný chutí s intenzivním výrazem švestek, černého rybízu a čerstvé kávy.

Sklizeň a zrání vína

Jižní australské hrozny byly sklizeny v noci a poté byli přepraveny do našeho vinařství Yenda. Hozny byly fermentovány samostatně v nerezových ocelových barelech po dobu 5-7 dnů při 25 a 29 stupních a pak jsou lisovány. Potom je šťáva na nějakou dobu uskladněna ve francouzských dubových sudech.

K jakému jídlu se víno hodí

  • vyzrálá panenka,restovaná zelenina

Recept: Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Nový Jížní Wales
Vinařství - Berton Vineyards
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz & Syrah
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14,43% v/v, Titrovatelné kyseliny:6,82g/litre, zbytkový cukr:4,20g/L, pH:3,48
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 5-10let

Tasting notes


Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru

Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
750 g hovězího masa, 100 g slaniny, 2 lžíce rajského protlaku, 2 jablka, 150 g celeru, 300 ml černého piva, vývar, olej, 1 lžíce cukru, čerstvý tymián, sůl


Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na proužky, maso prošpikujeme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vyndáme ho a udržujeme v teple. Celer nakrájíme na malé kostičky. Je-li třeba, přilijeme do pánve olej, přidáme celer, cukr, krátce opečeme, dáme protlak a společně restujeme. Zalijeme pivem, rozmícháme a necháme přejít varem. Do pekáčku vložíme maso, zalijeme připravenou směsí z pánvičky, vložíme snítky tymiánu, přikryjeme a pomalu pečeme na 150°C do změknutí masa. Je-li třeba, přilijeme pivo nebo vývar. Přibližně 30 minut před koncem přidáme jablka, nakrájená na menší kostky a společně dopečeme. Podáváme s bramborovou kaší, ale hodí se i jinak upravené brambory nebo rýže.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!