Metal Black Shiraz 2018, 0,75l
Červené víno | suché | Shiraz
Black Shiraz je typický příklad (představitel) australského Shirazu s tmavou červenou barvou
Jedná se o suché, plné, tělnaté víno
Chuť a vůně vína
vůně černého rybízu a švestek spolu s kouřovou vanilkou.V ústech na patře je plný chutí s intenzivním výrazem švestek, černého rybízu a čerstvé kávy.Sklizeň a zrání vína
Jižní australské hrozny byly sklizeny v noci a poté byli přepraveny do našeho vinařství Yenda. Hozny byly fermentovány samostatně v nerezových ocelových barelech po dobu 5-7 dnů při 25 a 29 stupních a pak jsou lisovány. Potom je šťáva na nějakou dobu uskladněna ve francouzských dubových sudech.K jakému jídlu se víno hodí
- vyzrálá panenka,restovaná zelenina
Recept: Steak s liškovo - smetanovou omáčkou
Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Nový Jížní Wales
Vinařství - Berton Vineyards
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz & Syrah
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14,43% v/v, Titrovatelné kyseliny:6,82g/litre, zbytkový cukr:4,20g/L, pH:3,48
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 5-10let
Tasting notes

Steak s liškovo - smetanovou omáčkou
doba přípravy: 20 minut
Suroviny pro 2 osoby
hovězí roštěná, sůl, pepř, oříšek másla, 1/2 cibule, hrst lišek, bílé víno, smetana
Postup přípravy
Plátky z roštěné osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Hotové maso vyndáme z pánve a k výpeku přidáme máslo, cibuli nakrájenou najemno a lišky. Osolíme, opepříme a vše chvíli restujeme, podlijeme vínem a krátce dusíme. Nakonec přidáme smetanu, podle potřeby necháme zredukovat. Omáčkou přelijeme steaky, podáváme a olizujeme se až za ušima.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!