Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Bodegas Trapiche Melodias Chardonnay 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Chardonnay hrozny pocházejí z vybraných vinic Las Palmas v Cruz de Piedra, Santa Rosa a z dalších vinic v provincii Mendoza. Půda je písečná a je napojena vodou z Andů.
Hrozny jsou uvolněny z kmene, jednohodinová fermentace moštu při teplotě 5 ° C. 12-denní fermentace v nádržích z nerezavějící oceli při kontrolované teplotě.

Chuť a vůně vína

Bílé - tropické a chuťově vyvážené
Víno má báječnou barvu, ovocné aroma červených jablek a ananasu. Chutné, zralé ovoce s dlouhým závěrem a perfektní kyselostí.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Ideální pro lehké pokrmy se zeleninou
  • Dobře se také kombinuje s „bohatou“ rybou (losos, tuňák), grilovaným červeným masem, sýry (Gouda, Eidam)
  • Velmi chutné víno připravené pro okamžitou konzumaci

Recept: Amur na sardeli
239 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - Bodegas Trapiche
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Servis - 16°-18° C
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Amur na sardeli

Amur na sardeli


doba přípravy: 10-30 minut


Suroviny pro 4-6 osob
2 lžíce másla + na pečení, 2–3 malé cibule, překrojené napůl, 4–6 filetů z amura nebo kapra, 4–6 lžiček sardelové pasty, 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 1 svitek kůry z biocitronu, 200 ml smetany ke šlehání, 1 žloutek, nakládané kapary na ozdobení


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku opečte na másle cibuli. Porce amura potřete sardelovou pastou a rozložte do pekáčku na cibuli kůží dolů. Přidejte kuličky pepře, bobkový list, citronovou kůru, poklaďte plátky másla a pečte 10 minut. Pak obraťte, podlijte smetanou (trošku si nechte na závěrečné zahuštění) a pečte dalších cca 15 minut.


Jak poznat čerstvou rybu?
U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!