Bodegas Trapiche Melodias Chardonnay 2019, 0,75l
Bílé víno | suché | Chardonnay
Chardonnay hrozny pocházejí z vybraných vinic Las Palmas v Cruz de Piedra, Santa Rosa a z dalších vinic v provincii Mendoza. Půda je písečná a je napojena vodou z Andů.
Hrozny jsou uvolněny z kmene, jednohodinová fermentace moštu při teplotě 5 ° C. 12-denní fermentace v nádržích z nerezavějící oceli při kontrolované teplotě.
Chuť a vůně vína
Bílé - tropické a chuťově vyváženéVíno má báječnou barvu, ovocné aroma červených jablek a ananasu. Chutné, zralé ovoce s dlouhým závěrem a perfektní kyselostí.
K jakému jídlu se víno hodí
- Ideální pro lehké pokrmy se zeleninou
- Dobře se také kombinuje s „bohatou“ rybou (losos, tuňák), grilovaným červeným masem, sýry (Gouda, Eidam)
- Velmi chutné víno připravené pro okamžitou konzumaci
Recept: Smažený sýr se šunkou
Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - Bodegas Trapiche
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Servis - 16°-18° C
Vhodné k archivaci - Ne
Tasting notes

Smažený sýr se šunkou
Doba přípravy: 45 minut
Suroviny:
100 g tvrdého sýra, 100 g šunky, špetka bílého pepře, 1 vejce, 1 lžička kukuřičného škrobu, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, sůl, slunečnicový olej na smažení
Postup přípravy:
Tvrdý sýr a šunku nastrouháme na slzičkovém struhadle a promícháme. Vejce rozšleháme, poté zašleháme škrob a pepř a přidáme k sýrové směsi. Nejprve vařečkou a poté rukou směs dobře promícháme. Rozdělíme na 6 dílů a stlačením a vytvarováním v dlani vytvoříme malé placičky. Vejce rozšleháme se špetkou soli. Placičky obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Smažíme středně v rozehřátém oleji po obou stranách do zlatova. Podáváme s vařenými brambory a tatrskou omáčkou.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!