Bouchon Block Series Carmenéré 2016, 0,75l
Červené víno | suché | Carmenéré
Toto víno odrůdy Carmenéré pochází z privilegované vinařské oblasti Maule Valley a v jeho intenzivní rubínové barvě se odráží pobřežní podmínky.
Chuť a vůně vína
Převládá svěží aroma červených plodů s nádechem bylinných tónů, zeleného pepře, kávy a tmavé čokolády. Doporučujeme před servírováním nechat 1 hodinu odkysličit. Servírovat při 16-18ºCSklizeň a zrání vína
Na dozrávání ručně sbíraných hroznů má vliv klima Tichého oceánu.Víno se za studena fermentuje 48 hodin při 10ºC. Následně se fermentuje za tepla 12 dní v tancích z nerezové oceli při 24-28ºC.Naposledy projde tzv. horkou fermentací pod obu 8 dní.
Víno zraje ve francouzských dubových sudech po dobu 12 měsíců.
K jakému jídlu se víno hodí
- Všechna červená a bílá masa vařená, dušená, pečená i grilovaná
- kořeněná jídla
Recept: Hovězí steak de Grande
Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - Bouchon Family (Julio Bouchon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Carmenéré
Ročník - 2016
Analýza vína - Alkohol: 14.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.85g/litre, zbytkový cukr: 2.30g/L, pH: 3.35
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8 a více let
Tasting notes

Hovězí steak de Grande
doba přípravy: 10 minut
Suroviny pro 1 osobu
hovězí maso "Wagyu" nebo "Gourmet" či jiná další luxusní masa z japonského býčka, sádlo či kvalitní farmářské máslo
Postup přípravy
Maso naporcujeme jako na obrázku. Předehřejeme pánev. Na rozehřátou pánev naneseme dostatek sádla. Maso děláme z každé strany 1 až 2 minuty. Maso by se mělo jen mírně zatáhnout, mělo by být raw až rare. Můžeme podávat s orestovanou zeleninou z pánve či zcela samotné.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!