Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Bouchon Block Series Carmenéré 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Carmenéré

Toto víno odrůdy Carmenéré pochází z privilegované vinařské oblasti Maule Valley a v jeho intenzivní rubínové barvě se odráží pobřežní podmínky.

Chuť a vůně vína

Převládá svěží aroma červených plodů s nádechem bylinných tónů, zeleného pepře, kávy a tmavé čokolády. Doporučujeme před servírováním nechat 1 hodinu odkysličit. Servírovat při 16-18ºC

Sklizeň a zrání vína

Na dozrávání ručně sbíraných hroznů má vliv klima Tichého oceánu.
Víno se za studena fermentuje 48 hodin při 10ºC. Následně se fermentuje za tepla 12 dní v tancích z nerezové oceli při 24-28ºC.Naposledy projde tzv. horkou fermentací pod obu 8 dní.
Víno zraje ve francouzských dubových sudech po dobu 12 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Všechna červená a bílá masa vařená, dušená, pečená i grilovaná
  • kořeněná jídla

Recept: Hovězí guláš na víně

549 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - Bouchon Family (Julio Bouchon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Carmenéré
Ročník - 2016
Analýza vína - Alkohol: 14.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.85g/litre, zbytkový cukr: 2.30g/L, pH: 3.35
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8 a více let

Tasting notes


Hovězí guláš na víně

Hovězí guláš na víně


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
800 g hovězí kližky, 100 g anglické slaniny, 3 velké cibule, 4-5 stroužků utřeného česneku, 250 ml červeného vína, cca 750 ml vývaru z kostí, 2-3 krajíce staršího chleba bez kůrky, 2 plné lžíce sladké papriky, 1 velká lžíce sádla, 2 čtverečky kvalitní hořké čokolády, čerstvá feferonka (podle chuti), sůl, pepř, kmín


Postup přípravy
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho opečeme ze všech stran a vmícháme papriku, sůl a nakrájenou feferonku. Zalijeme vínem a větší části vývaru. Rozdrobíme chleba a přivedeme k varu. Vaříme pomalu do změknutí masa. Podle potřeby doléváme vývar. Před koncem přidáme nasekanou čokoládu a guláš dochutíme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!