Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Bouchon Block Series Cabernet Sauvignon 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Toto víno odrůdy Cabernet Sauvignon pochází z privilegované vinařské oblasti Maule Valley a v jeho intenzivní rubínové barvě se odráží pobřežní podmínky.

Chuť a vůně vína

Převládá svěží aroma červených plodů s výraznými tóny třešní a rybízu. Doporučujeme před servírováním nechat 1 hodinu odkysličit. Servírovat při 16-18ºC

Sklizeň a zrání vína

Na dozrávání ručně sbíraných hroznů má vliv klima Tichého oceánu.
Víno se za studena fermentuje 48 hodin při 10ºC. Následně se fermentuje 12 dní v tancích z nerezové oceli při 24-28ºC.
Víno zraje ve francouzských dubových sudech po dobu 12 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Všechna červená masa vařená, dušená, pečená i grilovaná
  • zralé sýry

Recept: Svíčková omáčka na smetaně

549 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - Bouchon Family (Julio Bouchon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2016
Analýza vína - Alkohol: 13.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.40g/litre, zbytkový cukr: 2.23g/L, pH: 3.41
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8 a více let

Tasting notes


Svíčková omáčka na smetaně

Svíčková omáčka na smetaně


doba přípravy: 80 minut


Suroviny
500 g hovězí zadní kýty,4 mrkve, 3 petržele, 1 celer, 2 cibule, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 3 ks bobkového listu, 3 polévkové lžíce cukru, 2 3 polévkové lžíce octu, 1 3 polévková lžíce plnotučné hořčice, smetana na vaření, máslo, hladká mouka, sůl, pepř, citrón, 500 ml vody či vývaru


Postup přípravy:
Nejprve očistíme maso od blan, omyjeme a svážeme provázkem do špalíku, maso prošpikujeme špekem. Maso osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme máslo a maso na něm zprudka opečeme dozlatova. Poté ho vyjmeme a do výpeku dáme na kostky nakrájenou zeleninu: celer, petržel, mrkev. Restujeme, dokud mrkev není dozlatova. Poté přidáme i cibuli a čekáme taktéž, až zezlátne. Po dosažení vhodné barvy přidáme cukr a minutku karamelizujeme. Přidáme ocet a vaříme, dokud se všechen nevyvaří. Přidáme hořčici a zalijeme 500 ml vody. Přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Maso dáme do pekáče a zalijeme zeleninou. Nemělo by být celé ponořené. Přiklopíme poklicí a pečeme cca 2,5 - 3 hodiny. Každou půl hodinu maso obracím. Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáčku, oddělíme zeleninu od sťávy a vybereme koření. V hrnci si rozehřejeme máslo a uděláme jíšku. Zalijeme šťávou a přidáme zeleninu, kterou rozmixujeme tyčovým mixérem. Vaříme cca 15 min a dochutíme solí, cukrem a citrónem. Nakonec zalijeme smetanou a můžeme podávat.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!