Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Bouchon Block Series Cabernet Sauvignon 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Toto víno odrůdy Cabernet Sauvignon pochází z privilegované vinařské oblasti Maule Valley a v jeho intenzivní rubínové barvě se odráží pobřežní podmínky.

Chuť a vůně vína

Převládá svěží aroma červených plodů s výraznými tóny třešní a rybízu. Doporučujeme před servírováním nechat 1 hodinu odkysličit. Servírovat při 16-18ºC

Sklizeň a zrání vína

Na dozrávání ručně sbíraných hroznů má vliv klima Tichého oceánu.
Víno se za studena fermentuje 48 hodin při 10ºC. Následně se fermentuje 12 dní v tancích z nerezové oceli při 24-28ºC.
Víno zraje ve francouzských dubových sudech po dobu 12 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Všechna červená masa vařená, dušená, pečená i grilovaná
  • zralé sýry

Recept: Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce
549 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - Bouchon Family (Julio Bouchon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2016
Analýza vína - Alkohol: 13.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.40g/litre, zbytkový cukr: 2.23g/L, pH: 3.41
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8 a více let

Tasting notes


Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce

Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 2 osoby
6 telecích medailonků z kýty (po 80 g), 3 lžíce přepuštěného másla, miska pravých hřibů, 100 ml bílého suchého vína, 200 ml smetany, asi 4 snítky tymiánu, 3 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř


Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a medailonky z obou stran opečeme. Měkké maso vyndáme z pánve a odložíme do tepla. Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla a vsypeme pokrájené hříbky. Necháme je restovat, až jsou skoro měkké, pak je podlijeme vínem, osolíme a přidáme lístečky tymiánu otrhané z tuhých stonků. Když se víno vyvaří, zalijeme smetanou a do pánve vrátíme maso, aby se prohřálo. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu, pak vsypeme nahrubo nasekanou petrželku, promícháme a vypneme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!