Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Bouchon Block Series Cabernet Sauvignon 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Toto víno odrůdy Cabernet Sauvignon pochází z privilegované vinařské oblasti Maule Valley a v jeho intenzivní rubínové barvě se odráží pobřežní podmínky.

Chuť a vůně vína

Převládá svěží aroma červených plodů s výraznými tóny třešní a rybízu. Doporučujeme před servírováním nechat 1 hodinu odkysličit. Servírovat při 16-18ºC

Sklizeň a zrání vína

Na dozrávání ručně sbíraných hroznů má vliv klima Tichého oceánu.
Víno se za studena fermentuje 48 hodin při 10ºC. Následně se fermentuje 12 dní v tancích z nerezové oceli při 24-28ºC.
Víno zraje ve francouzských dubových sudech po dobu 12 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Všechna červená masa vařená, dušená, pečená i grilovaná
  • zralé sýry

Recept: Jehněčí pečeně
549 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - Bouchon Family (Julio Bouchon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2016
Analýza vína - Alkohol: 13.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.40g/litre, zbytkový cukr: 2.23g/L, pH: 3.41
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8 a více let

Tasting notes


Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně


doba přípravy: 120 minut


Suroviny pro 4 osoby
jehněčí maso kýta (1,5-2kg), 1,34 hrst máty, 0,66 hrst bazalky lístky, 1,34 lžíce parmazánu najemno nastrouhaného, 1,34 lžíce citronové šťávy, 1,34 stroužky česneku najemno nasekaného, sůl 3/4 lžičky na dochucení, pepř mletý 1/2 lžičky + na dochucení, 3,34 lžíce olivový olej + 2 na osmažení


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso omyjte, odblaňte, zbavte přebytečného tuku a důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolte ho a opepřete. Mátu, bazalku, ořechy, sýr, citronovou šťávu, česnek, 3/4 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře rozmixujte dohladka. Snižte rychlost robotu a pomalu přilévejte 5 lžic oleje, až je směs krásně hladká a má krémovitou konzistenci. Zbylý olej rozehřejte v největší nádobě Tefal Ingenio s odnímatelnou rukojetí (může pak do trouby) a maso opečte ze všech stran. Přemístěte do trouby a pečte asi 20 minut. Poté maso vyjměte a ostrým nožem ho nakrojte až ke kosti. Řezné plochy potřete asi polovinou mátového pesta. Vraťte do trouby a dopečte doměkka. Po upečení nechte zakryté maso ještě asi 10 minut odpočívat. Pak pokrájejte na plátky a ihned noste na stůl. Podávejte se zbylým pestem, hráškem s mátou a gratinovanými bramborami, které si připravíte během pečení masa.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!