Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Bouchon Reserve Cabernet Sauvignon 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Toto víno odrůdy Cabernet Sauvignon pochází z privilegované vinařské oblasti Maule Valley a v jeho intenzivní rubínové barvě se odráží pobřežní podmínky.

Chuť a vůně vína

Převládá svěží ovocné aroma s nádechem bylinek a koření jako je pepř a kmín. Doporučujeme před servírováním nechat 1 hodinu vydýchat. Servírovat při 16-18ºC

Sklizeň a zrání vína

Na dozrávání ručně sbíraných hroznů má vliv klima Tichého oceánu.
Víno se za studena fermentuje 48 hodin při 10ºC. Následně se fermentuje 12 dní v tancích z nerezové oceli při 24-28ºC.
Víno zraje ve francouzských dubových sudech po dobu 4 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa: hovězí, jehněčí a králičí
  • zralé sýry

Recept: Jehněčí kýta

339 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - Bouchon Family (Julio Bouchon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 13.5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.29g/litre, zbytkový cukr: 1.48g/L, pH: 3.53
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 4 a více let

Tasting notes


Jehněčí kýta

Jehněčí kýta


doba přípravy: 150 minut


Suroviny
1kg jehněčí kýta, 1lžíce olivového oleje, 0,5 lžičky mořské soli, pepř celý (hrubě drcený), 1ks červené papriky, 1ks žluté papričky, 0,5ks bobkového listu, 5ks hřebíčku, 4ks kardamomu, 4 stroužky česneku (neloupaný), 40ml citronové šťávy, sůl, pepř mletý


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte mořskou solí a drceným pepřem. Do pekáče položte dobře osolenou a opepřenou jehněčí kýtu a okolo rozložte stroužky česneku. Potřete nebo zakápněte olejem a citronovou šťávou. Pečte, až je maso měkké a na povrchu krásně zlatavé. Nechte ve vypnuté troubě a při pootevřených dvířkách asi 10 minut odpočívat. Vyjměte pekáč z trouby a volně překryjte alobalem. Nechte ještě 20 minut stát, pak maso naporcujte a podávejte třeba s pečenými bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!