Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Bouchon Reserve Cabernet Sauvignon 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Toto víno odrůdy Cabernet Sauvignon pochází z privilegované vinařské oblasti Maule Valley a v jeho intenzivní rubínové barvě se odráží pobřežní podmínky.

Chuť a vůně vína

Převládá svěží ovocné aroma s nádechem bylinek a koření jako je pepř a kmín. Doporučujeme před servírováním nechat 1 hodinu vydýchat. Servírovat při 16-18ºC

Sklizeň a zrání vína

Na dozrávání ručně sbíraných hroznů má vliv klima Tichého oceánu.
Víno se za studena fermentuje 48 hodin při 10ºC. Následně se fermentuje 12 dní v tancích z nerezové oceli při 24-28ºC.
Víno zraje ve francouzských dubových sudech po dobu 4 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa: hovězí, jehněčí a králičí
  • zralé sýry

Recept: Hovězí guláš
339 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - Bouchon Family (Julio Bouchon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 13.5% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.29g/litre, zbytkový cukr: 1.48g/L, pH: 3.53
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 4 a více let

Tasting notes


Hovězí guláš

Hovězí guláš


doba přípravy: 4 hodiny


Suroviny pro 8 osob
1,5 kg hovězí kližky, 0,5 kg cibule, 20 dkg sádla, 10 dkg celeru, 4-5 dkg sladké mleté papriky pálivé podle chuti, majoránka, mletý pepř, kmín, česnek, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce plnotučné hořčice, polévkové koření Klasik od Vitany, (Na vývar), menší vepřové koleno, vepřové kosti, sůl, celý pepř, libeček


Postup přípravy
Do tlakového hrnce neboli papiňáku vložíme kolínko (trochu ho nařízneme), kosti, pepř, libeček, mírně osolíme, přilijeme 3 l vody, hrnec uzavřeme a dáme na 45 minut vařit. Kližku zbavíme loje, odblaníme, rozebereme na jednotlivé svalky a nakrájíme na kostky (asi 3 cm). Do kastrolu dáme rozehřát sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme do růžovohněda. Tady nám začíná barva guláše. Přidáme nasekaný česnek, necháme rozvonět, vložíme maso a prudce restujeme, aby se nám maso zatáhlo. Přidáme na nudličky nakrájený celer, papriku, pepř, kmín, majoránku, rajský protlak, plnotučnou hořčici a dusíme do vysmahnutí. Podlijeme trochou horkého vývaru a opět dusíme do vysmahnutí, to neustále opakujeme, guláš postupně začíná získávat krásnou barvu. V pánvi nasucho opražíme hladkou mouku do růžovohnědé barvy a necháme vychladnout. Do hrníčku odebereme 1/4 litru vývaru a taky necháme vychladnout. Pokud máme maso poloměkké, přilijeme asi 1,5 litru horkého vývaru, promícháme a začneme s roztřepkou. Do litrového hrnku vlijeme vlažný vývar, přidáme 2-3 stroužky česneku a ponorným mixerem rozmělníme. Metličkou zašleháme opraženou hladkou mouku, kterou za stálého míchání přiléváme k masu. Mezi dlaněmi rozemneme ještě trošku majoránky,zastříkneme polévkovým kořením, případně dosolíme a za občasného promíchávání necháme maso dojít.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!