Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Bouchon Reserva Carmenéré 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Carmenéré

Toto víno odrůdy Carmenéré pochází z privilegované vinařské oblasti Maule Valley a v jeho intenzivní rubínové barvě se odráží pobřežní podmínky.

Chuť a vůně vína

Převládá svěží aroma černých a červených plodů jako jsou třešně a ostružiny s nádechem černého pepře. Doporučujeme před servírováním nechat 1 hodinu odkysličit. Servírovat při 16-18ºC

Sklizeň a zrání vína

Na dozrávání ručně sbíraných hroznů má vliv klima Tichého oceánu.
Víno se fermentuje za tepla 12 dní v tancích z nerezové oceli při 24-30ºC.
Víno zraje ve francouzských dubových sudech po dobu 4 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Všechna červená a bílá masa vařená, dušená, pečená i grilovaná
  • kořeněná jídla s kari
  • typická indická a mexická jídla

Recept: Steak s liškovo - smetanovou omáčkou
339 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - Bouchon Family (Julio Bouchon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Carmenéré
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 4.74g/litre, zbytkový cukr: 2.57g/L, pH: 3.59
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8 a více let

Tasting notes


Steak s liškovo - smetanovou omáčkou

Steak s liškovo - smetanovou omáčkou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
hovězí roštěná, sůl, pepř, oříšek másla, 1/2 cibule, hrst lišek, bílé víno, smetana


Postup přípravy
Plátky z roštěné osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Hotové maso vyndáme z pánve a k výpeku přidáme máslo, cibuli nakrájenou najemno a lišky. Osolíme, opepříme a vše chvíli restujeme, podlijeme vínem a krátce dusíme. Nakonec přidáme smetanu, podle potřeby necháme zredukovat. Omáčkou přelijeme steaky, podáváme a olizujeme se až za ušima.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!