Bouchon Reserva Carmenéré 2018, 0,75l
Červené víno | suché | Carmenéré
Toto víno odrůdy Carmenéré pochází z privilegované vinařské oblasti Maule Valley a v jeho intenzivní rubínové barvě se odráží pobřežní podmínky.
Chuť a vůně vína
Převládá svěží aroma černých a červených plodů jako jsou třešně a ostružiny s nádechem černého pepře. Doporučujeme před servírováním nechat 1 hodinu odkysličit. Servírovat při 16-18ºCSklizeň a zrání vína
Na dozrávání ručně sbíraných hroznů má vliv klima Tichého oceánu.Víno se fermentuje za tepla 12 dní v tancích z nerezové oceli při 24-30ºC.
Víno zraje ve francouzských dubových sudech po dobu 4 měsíců.
K jakému jídlu se víno hodí
- Všechna červená a bílá masa vařená, dušená, pečená i grilovaná
- kořeněná jídla s kari
- typická indická a mexická jídla
Recept: Hovězí Stroganoff
Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - Bouchon Family (Julio Bouchon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Carmenéré
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 4.74g/litre, zbytkový cukr: 2.57g/L, pH: 3.59
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8 a více let
Tasting notes

Hovězí Stroganoff
doba přípravy: 60 minut
Suroviny pro 4 osoby
600 g hovězí kýty, 1 šálek jogurtu, 1 konzerva žampionů, sůl, pepř, mletá paprika
Postup přípravy
Z hovězí kýty nakrájejte plátky asi 1 cm silné. Dobře naklepejte, rozkrájejte na proužky 10 cm dlouhé a 1 cm široké a znovu naklepejte. Vyškvařte tuk z hovězího loje a maso na něm rychle opečte, ne déle než 8 minut. Přidejte sůl, pepř, papriku, houby a jogurt. Vše dobře promíchejte a společně prohřejte. Maso se nesmí dusit ani vařit, protože by ztuhlo. Podávejte s rýží nebo hranolky.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!