Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Bouchon Reserva Carmenéré 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Carmenéré

Toto víno odrůdy Carmenéré pochází z privilegované vinařské oblasti Maule Valley a v jeho intenzivní rubínové barvě se odráží pobřežní podmínky.

Chuť a vůně vína

Převládá svěží aroma černých a červených plodů jako jsou třešně a ostružiny s nádechem černého pepře. Doporučujeme před servírováním nechat 1 hodinu odkysličit. Servírovat při 16-18ºC

Sklizeň a zrání vína

Na dozrávání ručně sbíraných hroznů má vliv klima Tichého oceánu.
Víno se fermentuje za tepla 12 dní v tancích z nerezové oceli při 24-30ºC.
Víno zraje ve francouzských dubových sudech po dobu 4 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Všechna červená a bílá masa vařená, dušená, pečená i grilovaná
  • kořeněná jídla s kari
  • typická indická a mexická jídla

Recept: Krůtí prsa, cuketová omáčka a hrnkový knedlík

339 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - Bouchon Family (Julio Bouchon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Carmenéré
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 4.74g/litre, zbytkový cukr: 2.57g/L, pH: 3.59
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8 a více let

Tasting notes


Krůtí prsa, cuketová omáčka a hrnkový knedlík

Krůtí prsa, cuketová omáčka a hrnkový knedlík


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
500 g krůtích prsou, sůl a pepř, olej
Omáčka:
1 středně velká cuketa, kousek másla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 200 ml vývaru, 250 ml smetany na šlehání,
Hrnkový knedlík:
1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 2 rohlíky, lžička soli, lžíce nasekané petrželky nebo pažitky


Postup přípravy:
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na něj nakrájené kousky prsou, které osolíme a opepříme. Opečeme z obou stran a vyjmeme, zabalíme do alobalu. Do výpeku přidáme kousek másla, nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme nasekaný česnek, necháme rozvonět a přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu i se slupkou. Orestujeme, zalijeme vývarem, povaříme. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přilijeme smetanu. Do mísy vsypeme prosátou mouku, smícháme se solí, přidáme nakrájené rohlíky, petrželku. V mléce rozkvedláme žloutky a přilijeme do mísy. Promícháme a přidáme nakonec sníh z bílků. Hrnky vymažeme olejem a naplníme těstem do dvou třetin. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu, aby sahala do poloviny oušek, přiklopíme poklicí a jakmile voda začne vařit, vaříme 30 minut pod pokličkou. Hotové knedlíky opatrně vyndáme tak, že ostrým nožem je uvolníme od stran hrnku a trochu odspodu nadzvedneme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!