Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Bouchon Reserva Chardonnay 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Toto víno odrůdy Chardonnay pochází z privilegované vinařské oblasti Maule Valley a v jeho světle žluté barvě se odráží pobřežní podmínky.

Chuť a vůně vína

Převládá svěží aroma tropických plodů s výraznými tóny banánů, ananasu a podtóny medu. Delikátní chuť s trochou kyselosti dodává v ústech pocit svěžesti.

Sklizeň a zrání vína

Na dozrávání ručně sbíraných hroznů má vliv klima Tichého oceánu.
Víno se fermentuje 18 dní v tancích z nerezové oceli při 14-16ºC.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Grilovaný losos a škeble
  • Mořské plody ve všech variantách nejlépe s omáčkou
  • Těstoviny se smetanovou omáčkou

Recept: Mořský vlk
339 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - Bouchon Family (Julio Bouchon)
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Chardonnay
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 13.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 6.38g/litre, zbytkový cukr: 1.43g/L, pH: 3.05
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6

Tasting notes


Mořský vlk

Mořský vlk


doba přípravy: 30 minut
Ryby obecně potřebují pouze krátkou úpravu, proto se skvěle hodí na gril. Mořský vlk má pevné bílé maso a stačí mu jednoduché dochucení, při kterém nejlépe vynikne jeho delikátní chuť. Vsaďte na klasickou kombinaci citron + česnek + bylinky a zaručeně si pochutnáte jako na dovolené u moře.
Suroviny
mořský vlk 4 ks, olivový olej 200 ml, citron 4 ks, česnek 3 stroužky, sůl, směs koření na ryby 5 lžiček, hladkolistá petržel 1 hrst, jemný ajvar 375 g


Postup přípravy
Pomocí ostrého nože seškrábejte z ryb případné šupiny. Postupujte od ocasu k hlavě. Po opláchnutí a osušení udělejte po stranách ryb šikmé zářezy. Ryby naložte do marinády z oleje, šťávy ze 2 citronů, rozmělněného česneku, soli a grilovacího koření na 30 minut.
Rozehřejte gril na vysoký žár. Zbylé citrony nakrájejte na plátky a vyložte jimi vnitřky ryb. Grilujte z každé strany 5 minut.
Před servírováním posypte petrželkou. Podávejte s ajvarem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!