Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Bouchon Reserva Chardonnay 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Toto víno odrůdy Chardonnay pochází z privilegované vinařské oblasti Maule Valley a v jeho světle žluté barvě se odráží pobřežní podmínky.

Chuť a vůně vína

Převládá svěží aroma tropických plodů s výraznými tóny banánů, ananasu a podtóny medu. Delikátní chuť s trochou kyselosti dodává v ústech pocit svěžesti.

Sklizeň a zrání vína

Na dozrávání ručně sbíraných hroznů má vliv klima Tichého oceánu.
Víno se fermentuje 18 dní v tancích z nerezové oceli při 14-16ºC.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Grilovaný losos a škeble
  • Mořské plody ve všech variantách nejlépe s omáčkou
  • Těstoviny se smetanovou omáčkou

Recept: Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye

339 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - Bouchon Family (Julio Bouchon)
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Chardonnay
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 13.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 6.38g/litre, zbytkový cukr: 1.43g/L, pH: 3.05
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6

Tasting notes


Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye

Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye


doba přípravy: 30 minut
Klasický waldorfský salát je kombinací křupavého jablka, hroznového vína, řapíkatého celeru a vlašských ořechů a byl by to ideální zdravý pokrm, pokud by se na závěr nezalil štědrou dávkou majonézy. Zkuste přidat krevety jako zdroj bílkovin a vyměnit kaloriemi nabitou majonézu za lehounkou zálivku z řeckého jogurtu.


Suroviny pro 4 osoby
vlašské ořechy 75 g, římský salát, nakrájený na proužky 1 malá hlávka, uvařené a vyloupané královské krevety 200 g, řapíkatý celer, nakrájený na plátky 4 vnitřní řapíky, jablko (např. Granny Smith), nakrájené na 1cm kousky 1 ks, kuličky, bílého hroznového vína, rozpůlené 100 g
zálivka
řecký jogurt 100 g, dijonská hořčice 1,5 lžičky, jablečný ocet 1 lžička, šťáva z 1/2 citronu, mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř


Postup přípravy
Začněte zálivkou: v malé misce prošlehejte všechny suroviny, ochutnejte a dolaďte podle chuti; pokud je třeba, přilijte o trošku více citronové šťávy. V pánvi na středním ohni nasucho opečte vlašské ořechy dozlatova, trvá to 2–3 minuty. Do velké salátové mísy dejte natrhané salátové listy, krevety, řapíkatý celer, jablko a hroznové víno. Přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Ochutnejte a před podáváním případně ještě dosolte a dopepřete.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!