Bouchon Reserva Merlot 2018, 0,75l
Červené víno | suché | Merlot
Toto víno odrůdy Merlot pochází z privilegované vinařské oblasti Maule Valley a v jeho intenzivní rubínové barvě se odráží pobřežní podmínky.
Chuť a vůně vína
Převládá svěží třešňové aroma s nádechem švestek a v ústech cítíme příjemnou a svěží chuť dozrálých plodů s jemnou kyselinkou. Doporučujeme před servírováním nechat 1 hodinu vydýchat. Servírovat doporučujeme při 16-18ºCSklizeň a zrání vína
Na dozrávání ručně sbíraných hroznů má vliv klima Tichého oceánu.Víno se fermentuje za tepla 12 dní v tancích z nerezové oceli při 24-28ºC.
Víno zraje ve francouzských dubových sudech po dobu 4 měsíců.
K jakému jídlu se víno hodí
- kuřecí pokrmy
- jemné sýry
- těstoviny, risoto
Recept: Bramborové noky se špenátem a sýrem
Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - Bouchon Family (Julio Bouchon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Merlot
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 13.5 0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.51g/litre, zbytkový cukr: 2.76g/L, pH: 3.36
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 4 a více let
Tasting notes

Bramborové noky se špenátem a sýrem
doba přípravy: 25 minut
Suroviny
500 g vařených brambor, 120-150 g hrubé mouky, sůl, 1 lžíce řepkového oleje, 1 cibule, špenátový protlak, 2-3 stroužky česneku, sůl, polohrubá mouka na zahuštění, strouhaný sýr 30%
Postup přípravy
Noky: Brambory uvaříme, studené nastrouháme na vále, osolíme, vypracujeme těsto, tvoříme váleček jako prst a z něho pokrájíme kousky, které zaváříme v osolené vodě, až vyplavou. Scedíme. Špenát: Krájenou cibuli zpěníme, orestujeme prolisovaný česnek, podlijeme půl deci vody, přidáme špenátový protlak, osolíme,10 minut vaříme, poprášíme trochou mouky na zahuštění. Necháme probublat a máme hotovo. Špenát je dobrý ostřejší, chutná je i kombinace špenát-těstoviny.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!