Bouchon Reserva Sauvignon Blanc 2018, 0,75l
Toto víno odrůdy Sauvignon Blanc pochází z privilegované vinařské oblasti Maule Valley a v jeho světle slámové barvě se zelenými odlesky se odráží pobřežní podmínky.
Chuť a vůně vína
Převládá svěží aroma citrusových plodů s výraznými tóny grapefruitu. Delikátní chuť je typická svou vyvážeností a jiskrou.Sklizeň a zrání vína
Na dozrávání ručně sbíraných hroznů má vliv klima Tichého oceánu.Víno se fermentuje 25 dní v tancích z nerezové oceli při 15-17ºC.
K jakému jídlu se víno hodí
- Grilované ryby
- Mořské plody ve všech variantách
Recept: Krevetoví motýlci s chilli omáčkou
Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - Bouchon Family (Julio Bouchon)
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Sauvignon Blanc
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 13.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.43g/litre, zbytkový cukr: 1.18g/L, pH: 3.09
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Tasting notes

Krevetoví motýlci s chilli omáčkou
doba přípravy: 20 minut
Suroviny pro 4 osoby
0,66kg krevety tygří (kuchyňsky upravené), 83,34ml olivový olej, 1,stroužek česneku najemno nasekaný, petrželka hladkolistá (nebo čerstvý koriandr), citron skrojky k podávání, sůl, pepř mletý
Na chilli omáčku:
1 polévková lžíce hořčičného prášku, 1 polévková lžíce sezamového oleje, 1 polévková lžíce rajského protlaku,160 ml chilly omáčky sladké,
Postup přípravy:
Krevety podélně nakrojte, ale nedokrojte tak, aby vám vznikli motýlci. Plochou hranou nože je trochu rozklepněte. Nyní si připravte chilli omáčku. Hořčicový prášek smíchejte v misce s olejem. Přidejte ostatní suroviny a vše dohladka promíchejte. Dejte do ledničky. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte olej. Osmažte na něm asi 3 minuty krevety a česnek za občasného potřesení pánví. Vyjměte z pánve, promíchejte s bylinkami a podávejte se skrojky citronu a chilli omáčkou.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!