Bouchon Reserva Sauvignon Blanc 2018, 0,75l
Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc
Toto víno odrůdy Sauvignon Blanc pochází z privilegované vinařské oblasti Maule Valley a v jeho světle slámové barvě se zelenými odlesky se odráží pobřežní podmínky.
Chuť a vůně vína
Převládá svěží aroma citrusových plodů s výraznými tóny grapefruitu. Delikátní chuť je typická svou vyvážeností a jiskrou.Sklizeň a zrání vína
Na dozrávání ručně sbíraných hroznů má vliv klima Tichého oceánu.Víno se fermentuje 25 dní v tancích z nerezové oceli při 15-17ºC.
K jakému jídlu se víno hodí
- Grilované ryby
- Mořské plody ve všech variantách
Recept: Kalamáry na pomerančovém másle
Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - Bouchon Family (Julio Bouchon)
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Sauvignon Blanc
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 13.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.43g/litre, zbytkový cukr: 1.18g/L, pH: 3.09
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Tasting notes

Kalamáry na pomerančovém másle
doba přípravy: 10-30 minut
Suroviny pro 4 osoby
čerstvé kalamáry 800 g, pórek 300 g, česnek 50 g, zeleninový vývar 300 ml, máslo 100 g, pomeranč 1 ks, čerstvé chilli papričky 20 g
Postup přípravy
Připravte pomerančové máslo: změklé máslo vymíchejte s kůrou z 1 pomeranče, pomerančovou šťávou, nakrájeným čerstvým chilli a solí. Takto připravené máslo dejte do lednice ztuhnout. Očistěné kalamáry orestujte na pánvi ze všech stran, osolte a přidejte na tenké plátky nakrájený pórek a česnek. Lehce znovu orestujte, zastříkněte zeleninovým vývarem a zredukujte na polovinu, potom přidejte studené pomerančové máslo a omáčku vymíchejte do krémové konzistence. Podávejte s bagetou a sklenkou vychlazeného vína.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!