Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Bouchon Reserva Sauvignon Blanc 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Toto víno odrůdy Sauvignon Blanc pochází z privilegované vinařské oblasti Maule Valley a v jeho světle slámové barvě se zelenými odlesky se odráží pobřežní podmínky.

Chuť a vůně vína

Převládá svěží aroma citrusových plodů s výraznými tóny grapefruitu. Delikátní chuť je typická svou vyvážeností a jiskrou.

Sklizeň a zrání vína

Na dozrávání ručně sbíraných hroznů má vliv klima Tichého oceánu.
Víno se fermentuje 25 dní v tancích z nerezové oceli při 15-17ºC.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Grilované ryby
  • Mořské plody ve všech variantách

Recept: Smažený kapr
339 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - Bouchon Family (Julio Bouchon)
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Sauvignon Blanc
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 13.0% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5.43g/litre, zbytkový cukr: 1.18g/L, pH: 3.09
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6

Tasting notes


Smažený kapr

Smažený kapr


doba přípravy: 40 minut


Suroviny pro 4 osoby
1kg kapra, sůl, rybí koření, 4 lžíce hladké mouky, 2ks vajec, půlku hlávkového salátu, 100ml mléka, 250g strouhanky, citrón, rajče, olej


Postup přípravy:
Očištěnou a vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce ve tvaru podkovy, osolíme a potřeme kořením. V hlubší pánvi zahříváme olej. Porce obalujeme nejprve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance. Obaleného kapra vkládáme do oleje rozpáleného na 180 °C a zvolna smažíme po obou stranách asi 12 minut dozlatova. Hotové porce ihned vyjmeme a klademe na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Na jednotlivé talíře pak pěkně upravíme oprané listy hlávkového salátu, dílky rajčete a citronu, porce bramborového salátu nebo vařených brambor a smaženého kapra.


Rada
Ať už zvolíme celé ryby, filety nebo vybereme něco z darů moře, máme za pár minut hotovo. Mořské ryby u nás koupíte nejčastěji ve zmrazeném stavu. Mražení je totiž úžasná a nesmírně šetrná metoda pro uchování potravin a u mořských ryb je to nejlepší způsob, jak rybu bez ztráty kvality přepravit z dalekých severských lovišť až k nám do srdce Evropy.
Před tepelnou úpravou rybu vytáhněte z mrazáku a nechte malou chvilku povolit. Zapněte si troubu a nastavte ji na 150–160 °C (ideální teplota, která zachová většinu výživově cenných látek). Mezi tím si můžete dát vařit přílohu. Povolenou rybu osušte papírovým ubrouskem. Pak stačí trocha soli a koření. Na tukem vymazaném pekáčku vložte rybu do trouby a za 10–15 minut máte hotovo! Rybu můžete také zapékat s různými dalšími ingrediencemi a za 15–25 minut večeříte. Můžete ji také zlehka a krátce podusit anebo opéct na pánvi. Majitelé grilů si přípravu ryb také pochvalují, ovšem způsobů, jak chutně a rychle připravit rybu, je nekonečně mnoho a výsledek na talíři je vždycky delikatesa.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!