Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Tierras Moradas Carmenere 2015, 0,75l

Červené víno | suché | Carmenéré

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly vypěstovány na 6 hektarovém bloku, parcele č. 55, která se rozprostírá na úpatí kopců statku PENCAHUE v údolí Maule.
Půda je coluviální a má intenzivně purpurovou, fialovou barvu, proto i název vína „Tierras Moradas“, purpurová zem.
Vinohrad byl vysázený před 21 léty, a na hektaru je 5000 keřů, které jsou pravokořenné, neštěpované.

Chuť a vůně vína

Víno má intenzivně červenou barvu s fialovými tóny, vykazuje elegantní vůní černého ovoce, hřebíčku, černého pepře a tabáku.
V ústech je plné tělnaté s kouřovými tóny, s dlouhou dochutí.

Sklizeň a zrání vína

V roce 2015 bylo velmi teplé jaro, vinohrad kvetl o 2 týdny dřív než obvykle. Tyto teplé podmínky trvaly i v létě, což vedlo ke zvýšení cukernatost hroznů, ale nedošlo k vyzrání fenolických látek. Bylo nutné čekat na toto vyzrání taninů, čímž se navýšil obsah cukrů v hroznech, což se projevilo na procentech alkoholu. Hrozny byly sbírány ve třetím měsíci května, na keři bylo průměrně 1,3 kila.
Studená macerace proběhla ve 12000 litrových tancích z francouzského dubu a trvala sedm dní. Vlastní alkoholické kvašení probíhalo při kontrolované teplotě 28 – 29°C. Mladé víno zrálo v barikových sudech z francouzského dubu (70% nových, 30% použitých) 16 měsíců. Následně ještě jeden rok v láhvi.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa, jehněčí

Recept: Jehněčí kýta
1449 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Maule
Vinařství - San Pedro součást skupiny San Pedro (od roku 2008 pak součastí skupiny Viña San Pedro Tarapacá Wine Group)
Typ - Červené víno
Odrůda - 96% Carmenere, 4% Petit Verdot
Ročník - 2015
Analýza vína - Alkohol: 15,3% v/v, Titrovatelné kyseliny: 5,4g/litre, zbytkový cukr: 2.9g/L, pH: 3.6
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 5-8 let

Tasting notes

  • Tierras Moradas 2012
  • 90 Points | Wine Advocate 2015
  • Tierras Moradas 2012
  • 90 Points | JamesSuckling 2014
  • Tierras Moradas 2010
  • 91 Points | Wine Enthusiast
  • Tierras Moradas 2009
  • 90 Points | Descorchados
  • Tierras Moradas 2008
  • 93 Points | Wine Spectator
  • Tierras Moradas 2007
  • 90 Points | Wine Advocate


Jehněčí kýta

Jehněčí kýta


doba přípravy: 150 minut


Suroviny
1kg jehněčí kýta, 1lžíce olivového oleje, 0,5 lžičky mořské soli, pepř celý (hrubě drcený), 1ks červené papriky, 1ks žluté papričky, 0,5ks bobkového listu, 5ks hřebíčku, 4ks kardamomu, 4 stroužky česneku (neloupaný), 40ml citronové šťávy, sůl, pepř mletý


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte mořskou solí a drceným pepřem. Do pekáče položte dobře osolenou a opepřenou jehněčí kýtu a okolo rozložte stroužky česneku. Potřete nebo zakápněte olejem a citronovou šťávou. Pečte, až je maso měkké a na povrchu krásně zlatavé. Nechte ve vypnuté troubě a při pootevřených dvířkách asi 10 minut odpočívat. Vyjměte pekáč z trouby a volně překryjte alobalem. Nechte ještě 20 minut stát, pak maso naporcujte a podávejte třeba s pečenými bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!