Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

CARTE ARGENT (Réserve) Champagne, 0,75l

Sekty | suché

Toto elegantní a exkluzivní šampaňské je atraktivní podle jeho jedinečné specifikaci.
Jedinečná chuť tohoto elegantního vína v jeho krásné láhvi Vám přinese radost a prožitek při jeho konzumaci. Směs 3 odrůd, skladované 5 let ve sklepech.

Chuť a vůně vína

barva: elegantně zlatá
chuť: rozvinutá, svěží, ovocná, plná, perzistentní
vůně: ovocná, květinová


Sklizeň a zrání vína

Champagne Météyer Père & Fils je rodinná farma existující po dobu 6 generací. V 60. letech 20. století, Pierre Clément, vinař z Trélou-Sur-Marne zdědil hektar vinné révy od svého tchána Arthura Narcyho, který žil v Montigny-Sous-Châtillon. Pierre Clément byl první ve své vesnici, který v roce 1929 nainstaloval svůj vlastní lis. Tento lis měl kapacitu vytlačit 2000 kg hroznů! Ten rok stihl vyrobit 32 000 litrů, což bylo pro tu dobu kolosální množství!
Později vinařství převzal jeho syn Jean Clément. Rozšířil panství nákupem pozemků. Později se spojil se švagrem Jacky Météyerem, který spolu se svou manželkou Annette pěstuje také vinnou révu pod značkou Météyer. V dnešní době vnuk Jacka, Franck Météyer, provozuje vinařství se svou manželkou Annou a pokračují v rodinném odkazu.
Zásady:
Kultivují vinice,
Sklizeň vlastních hroznů ze kterých vyrábějí své vlastní víno,
Lahve skladují ve vlastním soukromém sklepě,


K jakému jídlu se víno hodí

  • Aperitiv,
  • ryby,
  • doporučeno podávat při 8 - 10°C

Recept: Těstovinový salát s tuňákem a kukuřicí

1449 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Francie
Vinařská oblast - Champagne
Vinařství - Champagne Météyer Père & Fils
Typ - šampaňské
Uzávěr - korek
Odrůda - 33% Meunier, 33% Pinot Noir, 34% Chardonnay
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 12.0% v/v, cukr: 8g/litr Brut
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Vhodné k archivaci - Ano (1-5 let)

Tasting notes

  • 2021 - selection
  • 2019 - Bettane&Desseauve - bettane+desseauve
  • 2018 - Decanter - BRONZE medal
  • 2017 - Decanter - BRONZE medal ASIA
  • 2016,14,11,10,9,8 - Guide Hachette des Vins 2016


Těstovinový salát s tuňákem a kukuřicí

Těstovinový salát s tuňákem a kukuřicí


doba přípravy: 15 minut


Suroviny
těstoviny, 2ks tuňáka ve vlastní šťávě, kukuřice, bílý jogurt, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý


Postup přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu. Do misky s uvařenými těstovinami dáme tuňáka, kukuřici bez nálevu, hořčici a jogurt (případně majonézu nebo jinou zálivku, podle chuti), osolíme, opepříme, zamícháme, vychladíme a je to.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!