Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Château Clos Sant Thomas 2012, 0,75l

Červené víno | suché | Cuvée

Červené víno Château Sant Thomas je cuvée, které se skládá z Cabernet Sauvignon, Merlot a Syrah.

Chuť a vůně vína

Château Sant Thomas je velmi ovocné červené víno, vyrovnané, jeho chuť je doplněna zakulacenými taniny a dlouhým buketem.
Doporučená teplota podávání je 16 – 18 °C.

Sklizeň a zrání vína

Víno leželo 18 měsíců v nových sudech z francouzského dubu a pak 2 roky v lahvích.

K jakému jídlu se víno hodí

  • k sýrům s modrou plásní, zvěřině, ke skopovému, k argentinským steakům

Recept: Jehněčí pečeně
699 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Libanon
Vinařská oblast - Bekaa
Vinařství - St. Thomas
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon, Merlot a Syrah
Ročník - 2012
Analýza vína - Alkohol: 14% v/v,
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 5-10let


Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně


doba přípravy: 120 minut


Suroviny pro 4 osoby
jehněčí maso kýta (1,5-2kg), 1,34 hrst máty, 0,66 hrst bazalky lístky, 1,34 lžíce parmazánu najemno nastrouhaného, 1,34 lžíce citronové šťávy, 1,34 stroužky česneku najemno nasekaného, sůl 3/4 lžičky na dochucení, pepř mletý 1/2 lžičky + na dochucení, 3,34 lžíce olivový olej + 2 na osmažení


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso omyjte, odblaňte, zbavte přebytečného tuku a důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolte ho a opepřete. Mátu, bazalku, ořechy, sýr, citronovou šťávu, česnek, 3/4 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře rozmixujte dohladka. Snižte rychlost robotu a pomalu přilévejte 5 lžic oleje, až je směs krásně hladká a má krémovitou konzistenci. Zbylý olej rozehřejte v největší nádobě Tefal Ingenio s odnímatelnou rukojetí (může pak do trouby) a maso opečte ze všech stran. Přemístěte do trouby a pečte asi 20 minut. Poté maso vyjměte a ostrým nožem ho nakrojte až ke kosti. Řezné plochy potřete asi polovinou mátového pesta. Vraťte do trouby a dopečte doměkka. Po upečení nechte zakryté maso ještě asi 10 minut odpočívat. Pak pokrájejte na plátky a ihned noste na stůl. Podávejte se zbylým pestem, hráškem s mátou a gratinovanými bramborami, které si připravíte během pečení masa.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!