Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Copper Lane Premium Reserve Cabernet Sauvignon 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Copper Lane Premium Reserve se vyrábí ze speciálně vybraných hroznů Cabernet Sauvignon, které se sklízejí z nejlepších vinic oblasti s břidlicovými a žulovými půdami.

Chuť a vůně vína

najdete vůni černého rybízu a lesní bobulové ovoce s náznaky hořké čokolády. Chuť je dlouhá teplá s náznaky tepelně upraveného lesního ovoce.
Doporučená teplota podávání: 15 - 18 °C

Sklizeň a zrání vína

Hrozny se sbírají na konci března v časných ranních hodinách a přemisťují přímo do vinařství. Zde jsou lehce lisovány a následně podrobeny 36hodinovému "krvácení", po kterém kvasí při regulovaných teplotách v nerezových nádržích.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa, zvěřina

Recept: Španělské ptáčky
349 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Jížní Afrika
Vinařská oblast - Western Cape,Stellenbosch
Vinařství - Copper Lane
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2017
Analýza vína - Alkohol: 15% v/v, Titrovatelné kyseliny:g/litre, zbytkový cukr: 10g/L, pH:
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - až 8 let


Španělské ptáčky

Španělské ptáčky


doba přípravy: 180 minut


Suroviny pro 5 osob
5 větších plátků hovězího masa, 4 uvařená vejce, 2 kyselé okurky, 10 dkg angl. slaniny, plnotučná hořčice na potření, sůl a pepř, sádlo nebo olej, 2 větší cibule


Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí. Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky. Opatrně zatočíme a provázkem pořádně zavážeme tak, aby se nerozmotaly, případně použijeme párátka. V hrnci necháme zesklovatět cibuli do hněda. Přidáme na ni připravené ptáčky. Necháme zatáhnout z obou stran. Když je maso opečené, tak přidáme vývar nebo vodu a necháme dusit do změknutí masa. Podléváme vodou nebo vývarem dle potřeby. Zbylá vejce nakrájíme a vhodíme do omáčky. Není podmínkou, dle vlastní chuti! Když je maso měkké, tak zahustíme směsí (voda + mouka). Dle chuti ještě ochutíme. Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!