Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Copper Lane Premium Reserve Cabernet Sauvignon 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Copper Lane Premium Reserve se vyrábí ze speciálně vybraných hroznů Cabernet Sauvignon, které se sklízejí z nejlepších vinic oblasti s břidlicovými a žulovými půdami.

Chuť a vůně vína

najdete vůni černého rybízu a lesní bobulové ovoce s náznaky hořké čokolády. Chuť je dlouhá teplá s náznaky tepelně upraveného lesního ovoce.
Doporučená teplota podávání: 15 - 18 °C

Sklizeň a zrání vína

Hrozny se sbírají na konci března v časných ranních hodinách a přemisťují přímo do vinařství. Zde jsou lehce lisovány a následně podrobeny 36hodinovému "krvácení", po kterém kvasí při regulovaných teplotách v nerezových nádržích.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa, zvěřina

Recept: Jelení ragů na víně
349 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Jížní Afrika
Vinařská oblast - Western Cape,Stellenbosch
Vinařství - Copper Lane
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2017
Analýza vína - Alkohol: 15% v/v, Titrovatelné kyseliny:g/litre, zbytkový cukr: 10g/L, pH:
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - až 8 let


Jelení ragů na víně

Jelení ragů na víně


Doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 5 osob:
150 g cibule, 1/2 lžičky pepře, 150 g zakysané smetany, 800 g jeleního plecka bez kosti, 4 lžíce oleje, 2 ks hřebíčku, 3/8 l červeného vína, 6 ks celého pepře, sůl, 1 list bobkovýho listu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté sladké papriky.


Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Olej silně rozpálíme, masové kosky osmažíme ze všech stran. Cibuli krátce restujeme s masem, přidáme červené víno a koření. Ragú dusíme přikryté při mírné teplotě, dokud maso nezměkne. Po změknutí maso vyjmeme, šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku s paprikou. Necháme povařit, pak přecedíme a hotovou omáčku ještě dochutíme solí a pepřem. Maso zahřejeme v omáčce, ale nevaříme. Před podáváním jelení ragú na červeném víně necháme ještě 5 minut uležet.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!