Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Copper Lane Premium Reserve Cabernet Sauvignon 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Copper Lane Premium Reserve se vyrábí ze speciálně vybraných hroznů Cabernet Sauvignon, které se sklízejí z nejlepších vinic oblasti s břidlicovými a žulovými půdami.

Chuť a vůně vína

najdete vůni černého rybízu a lesní bobulové ovoce s náznaky hořké čokolády. Chuť je dlouhá teplá s náznaky tepelně upraveného lesního ovoce.
Doporučená teplota podávání: 15 - 18 °C

Sklizeň a zrání vína

Hrozny se sbírají na konci března v časných ranních hodinách a přemisťují přímo do vinařství. Zde jsou lehce lisovány a následně podrobeny 36hodinovému "krvácení", po kterém kvasí při regulovaných teplotách v nerezových nádržích.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa, zvěřina

Recept: Jehněčí kýta
349 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Jížní Afrika
Vinařská oblast - Western Cape,Stellenbosch
Vinařství - Copper Lane
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2017
Analýza vína - Alkohol: 15% v/v, Titrovatelné kyseliny:g/litre, zbytkový cukr: 10g/L, pH:
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - až 8 let


Jehněčí kýta

Jehněčí kýta


doba přípravy: 150 minut


Suroviny
1kg jehněčí kýta, 1lžíce olivového oleje, 0,5 lžičky mořské soli, pepř celý (hrubě drcený), 1ks červené papriky, 1ks žluté papričky, 0,5ks bobkového listu, 5ks hřebíčku, 4ks kardamomu, 4 stroužky česneku (neloupaný), 40ml citronové šťávy, sůl, pepř mletý


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte mořskou solí a drceným pepřem. Do pekáče položte dobře osolenou a opepřenou jehněčí kýtu a okolo rozložte stroužky česneku. Potřete nebo zakápněte olejem a citronovou šťávou. Pečte, až je maso měkké a na povrchu krásně zlatavé. Nechte ve vypnuté troubě a při pootevřených dvířkách asi 10 minut odpočívat. Vyjměte pekáč z trouby a volně překryjte alobalem. Nechte ještě 20 minut stát, pak maso naporcujte a podávejte třeba s pečenými bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!