Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Copper Lane Premium Reserve Cabernet Sauvignon 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Copper Lane Premium Reserve se vyrábí ze speciálně vybraných hroznů Cabernet Sauvignon, které se sklízejí z nejlepších vinic oblasti s břidlicovými a žulovými půdami.

Chuť a vůně vína

najdete vůni černého rybízu a lesní bobulové ovoce s náznaky hořké čokolády. Chuť je dlouhá teplá s náznaky tepelně upraveného lesního ovoce.
Doporučená teplota podávání: 15 - 18 °C

Sklizeň a zrání vína

Hrozny se sbírají na konci března v časných ranních hodinách a přemisťují přímo do vinařství. Zde jsou lehce lisovány a následně podrobeny 36hodinovému "krvácení", po kterém kvasí při regulovaných teplotách v nerezových nádržích.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa, zvěřina

Recept: Steak s liškovo - smetanovou omáčkou
349 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Jížní Afrika
Vinařská oblast - Western Cape,Stellenbosch
Vinařství - Copper Lane
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2017
Analýza vína - Alkohol: 15% v/v, Titrovatelné kyseliny:g/litre, zbytkový cukr: 10g/L, pH:
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - až 8 let


Steak s liškovo - smetanovou omáčkou

Steak s liškovo - smetanovou omáčkou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
hovězí roštěná, sůl, pepř, oříšek másla, 1/2 cibule, hrst lišek, bílé víno, smetana


Postup přípravy
Plátky z roštěné osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Hotové maso vyndáme z pánve a k výpeku přidáme máslo, cibuli nakrájenou najemno a lišky. Osolíme, opepříme a vše chvíli restujeme, podlijeme vínem a krátce dusíme. Nakonec přidáme smetanu, podle potřeby necháme zredukovat. Omáčkou přelijeme steaky, podáváme a olizujeme se až za ušima.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!