Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Crystal Bay Shiraz 2013, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Hrozny na výrobu tohoto odrůdově vyhraněného Shirazu byly vybrané hlavním vinařem ve vyhlášeném regionu Padthaway v jižní Austrálii.

Chuť a vůně vína

vůně výrazná, připomínající švestky, černé třešně s náznakem pepře. Doporučená teplota servírování je 16-18°C

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sklízeny v optimální zralosti a jsou podrobeny dlouhému kvašení. To se provádí pouze s hrozny prvotřídní barvy a aroma. Po kvašení je víno ještě delší dobu skladováno v sudech před samotným plněním do lahví.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa,plísňové sýry, grilovaná masa

Recept: Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
239 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Jížní Austrálie
Vinařství - Padthaway
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz & Syrah
Ročník - 2013
Analýza vína - Alkohol: 14,5% v/v, zbytkový cukr: 6.38 g/L
Alergeny - obsahuje siřičitany
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8 let

Tasting notes


Pečený pstruh s kedlubnovým salátem

Pečený pstruh s kedlubnovým salátem


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 kedlubny, 100 g sterilované cukrové kukuřice Freshona, 2 lžíce bio chia semínek, 125 ml plnotučného bílého jogurtu, hrst čerstvé sekané listové petržele, mořská sůl a pepř, 1 citron (šťáva), 4 filety pstruha lososovitého s kůží, bio extra panenský olivový olej, 3 stroužky česneku, 1 lžíce másla


Postup přípravy
Kedlubny nakrájíme na nudličky. V míse smícháme nakrájenou kedlubnu, okapanou kukuřici, chia semínka, jogurt, nahrubo nasekanou petržel, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti. Necháme stranou uležet. Filety zbavíme šupin. Nařízneme kůži na filetech, tuto stranu osolíme, druhou i opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem do křupava kůží dolů. Před koncem přidáme lžíci másla, stroužky česneku a několik stonků petržele. Vypneme plamen, rybu obrátíme kůží nahoru a necháme dojít.
V hlubokém talíři servírujeme porci salátu a opečený filet, který přelijeme výpekem.


Rada
Podle stejného receptu si můžete připravit i tuňáka nebo lososa. V každém případě si rozhodně pochutnáte.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!