Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Crystal Bay Shiraz 2013, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Hrozny na výrobu tohoto odrůdově vyhraněného Shirazu byly vybrané hlavním vinařem ve vyhlášeném regionu Padthaway v jižní Austrálii.

Chuť a vůně vína

vůně výrazná, připomínající švestky, černé třešně s náznakem pepře. Doporučená teplota servírování je 16-18°C

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sklízeny v optimální zralosti a jsou podrobeny dlouhému kvašení. To se provádí pouze s hrozny prvotřídní barvy a aroma. Po kvašení je víno ještě delší dobu skladováno v sudech před samotným plněním do lahví.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa,plísňové sýry, grilovaná masa

Recept: Jehněčí kotlety
239 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Jížní Austrálie
Vinařství - Padthaway
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz & Syrah
Ročník - 2013
Analýza vína - Alkohol: 14,5% v/v, zbytkový cukr: 6.38 g/L
Alergeny - obsahuje siřičitany
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8 let

Tasting notes


Jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
8ks jehněčí kotlety, 120g másla, 3 lžíce řepkového oleje, sůl, pepř mletý
Na marinádu:
6 lžíc olivového oleje, 2 lžíce medu, 2 lžičky drceného česneku, 2 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce petrželky nasekaná, 3 lžíce máty nasekané, 3 lžíce citronové šťávy, citronová kůra, 2 lžíce sojové omáčky


Postup přípravy
Nejprve si připravte marinádu. V hrnci prošlehejte med společně se sójovou omáčkou a zbylými přísadami. Vše společně promíchejte a nechte slabě ohřát, aby se všechny ingredience dobře spojily a rozvinuly své chutě. Dejte pozor, aby se nezačala směs vařit! Kotlety naklepejte, osolte a opepřete a naložte do vychladlé marinády. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte naložené minimálně 6 hodin, nejlépe však přes noc. Na pánvi rozehřejte máslo s olejem a opečte kotletky do zlatohnědé ze všech stran, pak je poklaďte do máslem vymazaného plechu a vložte do trouby předehřáté na 230 °C, pečte 5 minut. Pak je znovu potřete směsí, ve které byly naložené, a slabě podlijte vodou. Snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 15 minut. Před podáváním nazdobte jemně nasekanou čerstvou petrželkou. Podávejte na teplých talířích s čerstvou zeleninou a pečivem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!