Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Crystal Bay Shiraz 2013, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Hrozny na výrobu tohoto odrůdově vyhraněného Shirazu byly vybrané hlavním vinařem ve vyhlášeném regionu Padthaway v jižní Austrálii.

Chuť a vůně vína

vůně výrazná, připomínající švestky, černé třešně s náznakem pepře. Doporučená teplota servírování je 16-18°C

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sklízeny v optimální zralosti a jsou podrobeny dlouhému kvašení. To se provádí pouze s hrozny prvotřídní barvy a aroma. Po kvašení je víno ještě delší dobu skladováno v sudech před samotným plněním do lahví.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa,plísňové sýry, grilovaná masa

Recept: Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru
239 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Jížní Austrálie
Vinařství - Padthaway
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz & Syrah
Ročník - 2013
Analýza vína - Alkohol: 14,5% v/v, zbytkový cukr: 6.38 g/L
Alergeny - obsahuje siřičitany
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8 let

Tasting notes


Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru

Hovězí pečeně na černém pivu, jabkách a celeru


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
750 g hovězího masa, 100 g slaniny, 2 lžíce rajského protlaku, 2 jablka, 150 g celeru, 300 ml černého piva, vývar, olej, 1 lžíce cukru, čerstvý tymián, sůl


Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na proužky, maso prošpikujeme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vyndáme ho a udržujeme v teple. Celer nakrájíme na malé kostičky. Je-li třeba, přilijeme do pánve olej, přidáme celer, cukr, krátce opečeme, dáme protlak a společně restujeme. Zalijeme pivem, rozmícháme a necháme přejít varem. Do pekáčku vložíme maso, zalijeme připravenou směsí z pánvičky, vložíme snítky tymiánu, přikryjeme a pomalu pečeme na 150°C do změknutí masa. Je-li třeba, přilijeme pivo nebo vývar. Přibližně 30 minut před koncem přidáme jablka, nakrájená na menší kostky a společně dopečeme. Podáváme s bramborovou kaší, ale hodí se i jinak upravené brambory nebo rýže.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!