Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Crystal Bay Shiraz Rose 2020, 0,75l

Růžové víno | suché | Shiraz

Hrozny na výrobu tohoto odrůdově vyhraněného Shirazu byly vybrané hlavním vinařem ve vyhlášeném regionu Riverland v jižní Austrálii.

Chuť a vůně vína

Tmavě červené růžové víno s příjemnou vůní lesních červených bobulí a další chutí třešní, jahod a růží. Chuť je velmi dobře vyvážená s velkou ovocnou komplexitou a dlouhou, delikátní dochutí.

Sklizeň a zrání vína

V Austrálii se hrozny sklízejí v měsíci dubnu, kdy dosahují optimální zralosti. Při výrobě tohoto růžového vína byly šlupky ponechány s moštem kratší dobu, aby se získala optimální barva. Víno se poté zpracovává stejně jako bílé víno s fermentací při kontrolované teplotě a následným skladováním v ocelových nádržích, aby se zachovala co nejvíce charakteristika vína.


K jakému jídlu se víno hodí

  • Doporučeno servírovat::8-10°C
  • Aperitiv, saláty, kuřecí a krůtí maso

Recept: Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Riveland
Vinařství - Crystal Bay
Typ - Růžové víno
Odrůda - Shiraz & Syrah
Ročník - 2020
Analýza vína - Alkohol: 13% v/v, zbytkový cukr: 6.22 g/L,
Alergeny - obsahuje siřičitany
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Po otevření - 2-5 dní
vhodné k archivaci - 1-2 roky

Tasting notes


Kuřecí plátky v kořeněné omáčce

Kuřecí plátky v kořeněné omáčce


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 plátky z kuřecích prsou
sůl
barevný pepř
1x cibule
plátek másla (silný 3 cm)
1 lžíce oleje
bobkový list
1/2 lžíce nastrouhané mrkve
1/2 lžíce nastrouhaného celeru nebo petržele
1 lžičky kmínu
1 lžičky majoránky
5 kuliček pepře
1/4 lžičky kari
hladká mouka na obalení masa popř. i na zahuštění omáčky
čerstvá petrželová nať


Postup přípravy:
Kuřecí prsa opatrně naklepeme přes folii, osolíme je a posypeme čerstvě pomletým pepřem čtyř barev a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vložíme bobkový list a cibuli pozvolna smažíme do zlatohnědé barvy. Pak vložíme obalené plátky masa a necháme je z obou stran zatáhnout, přičemž dáme pozor, aby se nám cibule nepřipálila. Pak teprve podlijeme asi 2 dcl vody, promícháme a přidáme postrouhanou zeleninu, kmín, kuličky pepře, majoránku a kari, mírně osolíme. Přivedeme k varu a maso dusíme ne déle než 15 minut. Kontrolujeme hustotu šťávy, popř. dolijeme vodou. Maso a bobkový list vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixerem, pak ji opět přivedeme k varu, pokud se nám zdá být příliš řídká, pak asi 1 pol. lž. hladké mouky rozmícháme ve sklenici studené vody a vlijeme ji do šťávy, necháme vařit miniálně dalších 15-20 minut. Podle chuti dochutíme, dosolíme a maso vložíme zpět, aby se v omáčce prohřálo, odstavíme z ohně. Nakonec do omáčky vhodíme asi 1 pol. lž. nasekané petrželkové nati.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!