Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Curatola Arini Paccamora Catarratto BIO 2019, 0,75l

Bílé víno

Révy se nacházejí v srdci západní Sicílie, poblíž čtvrti Salemi cca. 300 m.n.m.a jsou pěstovány podle přísných protokolů ekologického zemědělství. Vinice jsou vysazeny směrem na východ systémem mřížování s prořezáváním Guyot na středně strukturované písčité půdě.

Chuť a vůně vína

Víno zářivé světle žluté barvy s elegantní vůní květin s chutí broskví, peckovitého ovoce a bylin. Na patře ucítíte čerstvou, příjemnou slanou chuť.

Sklizeň a zrání vína

V září začalo ruční sbíraní hroznů. Po dobu 14 dní se hrozny za studena macerovali a následně probíhala během 10-12 dnů fermentace s řízenou teplotou při 16- 18 ° C v nerezových nádržích.
Zrání: 70% v nerezové oceli, 30% ve 250 litrových dubových sudech po dobu 10 měsíců.


K jakému jídlu se víno hodí

  • Perfektně se hodí k rybám, mušlím a také je skvělé k vegetariánským pokrmům
  • Doporučeno servírovat při 7-10 C°

Recept: Rizoto s houbami a čilským merlíkem
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - západní Sicílie, Salemia
Vinařství - Curatolo Arini
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Catarratto
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Nomacork
Složení vína - Alkohol: 12,5% v/v Titrovatelné kyseliny: 6.30 g/litre, zbytkový cukr 3 g/litre, pH: 3.20
Objem - 0,75l
Vhodné k archivace - Ne

Tasting notes


Rizoto s houbami a čilským merlíkem

Rizoto s houbami a čilským merlíkem


doba přípravy: 10-30 minut


Suroviny
1 hrneček merlíku čilského (nebo nějakých jiných zrníček) propláchnutého, 1 lžíce olivového oleje 2 červené (fialové) cibule, nakrájené na jemno, 1 stroužek česneku, rozmačkaného 200 g žampionů, nakrájených na tenké plátky, 400 g hub šii-také, nakrájených na tenké plátky (pouze hlavičky), čerstvý tymián nebo rozmarýn, 250 ml bílého vína, 100 g čerstvě strouhaného parmezánu.


Postup přípravy
Přiveďte ½ l osolené vody k varu. Přidejte merlík čilský, stáhněte plamen a vařte na mírném ohni, dokud merlík nezměkne a voda se nevsákne, přibližně 13 minut. Mezitím v hrnci nebo pánvi rozehřejte lžíci extra panenského olivového oleje. Přidejte cibuli a smažte ji, dokud nezačne hnědnout. Přidejte česnek a smažte dalších 30 vteřin. Přidejte houby a tymián a duste, dokud se nevyvaří voda, kterou houby vypustí. Přidejte víno a míchejte, dokud se víno nevypaří.
Přimíchejte merlík do houbové směsi a ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Posypte parmezánem a zamíchejte.
Nandejte na talíře a podávejte.
Lahodné houbové rizoto s exotickou chutí uspokojí i toho nejnáročnějšího gurmána.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!