Paccamora Catarratto BIO 2019, 0,75l
Révy se nacházejí v srdci západní Sicílie, poblíž čtvrti Salemi cca. 300 m.n.m.a jsou pěstovány podle přísných protokolů ekologického zemědělství. Vinice jsou vysazeny směrem na východ systémem mřížování s prořezáváním Guyot na středně strukturované písčité půdě.
Chuť a vůně vína
Víno zářivé světle žluté barvy s elegantní vůní květin s chutí broskví, peckovitého ovoce a bylin. Na patře ucítíte čerstvou, příjemnou slanou chuť.Sklizeň a zrání vína
V září začalo ruční sbíraní hroznů. Po dobu 14 dní se hrozny za studena macerovali a následně probíhala během 10-12 dnů fermentace s řízenou teplotou při 16- 18 ° C v nerezových nádržích.Zrání: 70% v nerezové oceli, 30% ve 250 litrových dubových sudech po dobu 10 měsíců.
K jakému jídlu se víno hodí
- Perfektně se hodí k rybám, mušlím a také je skvělé k vegetariánským pokrmům
- Doporučeno servírovat při 7-10 C°
Recept: Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye
Země původu - Itálie
Vinařská oblast - západní Sicílie, Salemia
Vinařství - Curatolo Arini
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Catarratto
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Nomacork
Složení vína - Alkohol: 12,5% v/v Titrovatelné kyseliny: 6.30 g/litre, zbytkový cukr 3 g/litre, pH: 3.20
Objem - 0,75l
Vhodné k archivace - Ne
Tasting notes

Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye
doba přípravy: 30 minut
Klasický waldorfský salát je kombinací křupavého jablka, hroznového vína, řapíkatého celeru a vlašských ořechů a byl by to ideální zdravý pokrm, pokud by se na závěr nezalil štědrou dávkou majonézy. Zkuste přidat krevety jako zdroj bílkovin a vyměnit kaloriemi nabitou majonézu za lehounkou zálivku z řeckého jogurtu.
Suroviny pro 4 osoby
vlašské ořechy 75 g, římský salát, nakrájený na proužky 1 malá hlávka, uvařené a vyloupané královské krevety 200 g, řapíkatý celer, nakrájený na plátky 4 vnitřní řapíky, jablko (např. Granny Smith), nakrájené na 1cm kousky 1 ks, kuličky, bílého hroznového vína, rozpůlené 100 g
zálivka
řecký jogurt 100 g, dijonská hořčice 1,5 lžičky, jablečný ocet 1 lžička, šťáva z 1/2 citronu, mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup přípravy
Začněte zálivkou: v malé misce prošlehejte všechny suroviny, ochutnejte a dolaďte podle chuti; pokud je třeba, přilijte o trošku více citronové šťávy. V pánvi na středním ohni nasucho opečte vlašské ořechy dozlatova, trvá to 2–3 minuty. Do velké salátové mísy dejte natrhané salátové listy, krevety, řapíkatý celer, jablko a hroznové víno. Přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Ochutnejte a před podáváním případně ještě dosolte a dopepřete.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!