Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Curatola Arini Paccamora Catarratto BIO 2019, 0,75l

Bílé víno

Révy se nacházejí v srdci západní Sicílie, poblíž čtvrti Salemi cca. 300 m.n.m.a jsou pěstovány podle přísných protokolů ekologického zemědělství. Vinice jsou vysazeny směrem na východ systémem mřížování s prořezáváním Guyot na středně strukturované písčité půdě.

Chuť a vůně vína

Víno zářivé světle žluté barvy s elegantní vůní květin s chutí broskví, peckovitého ovoce a bylin. Na patře ucítíte čerstvou, příjemnou slanou chuť.

Sklizeň a zrání vína

V září začalo ruční sbíraní hroznů. Po dobu 14 dní se hrozny za studena macerovali a následně probíhala během 10-12 dnů fermentace s řízenou teplotou při 16- 18 ° C v nerezových nádržích.
Zrání: 70% v nerezové oceli, 30% ve 250 litrových dubových sudech po dobu 10 měsíců.


K jakému jídlu se víno hodí

  • Perfektně se hodí k rybám, mušlím a také je skvělé k vegetariánským pokrmům
  • Doporučeno servírovat při 7-10 C°

Recept: Amur na sardeli
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - západní Sicílie, Salemia
Vinařství - Curatolo Arini
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Catarratto
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Nomacork
Složení vína - Alkohol: 12,5% v/v Titrovatelné kyseliny: 6.30 g/litre, zbytkový cukr 3 g/litre, pH: 3.20
Objem - 0,75l
Vhodné k archivace - Ne

Tasting notes


Amur na sardeli

Amur na sardeli


doba přípravy: 10-30 minut


Suroviny pro 4-6 osob
2 lžíce másla + na pečení, 2–3 malé cibule, překrojené napůl, 4–6 filetů z amura nebo kapra, 4–6 lžiček sardelové pasty, 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 1 svitek kůry z biocitronu, 200 ml smetany ke šlehání, 1 žloutek, nakládané kapary na ozdobení


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku opečte na másle cibuli. Porce amura potřete sardelovou pastou a rozložte do pekáčku na cibuli kůží dolů. Přidejte kuličky pepře, bobkový list, citronovou kůru, poklaďte plátky másla a pečte 10 minut. Pak obraťte, podlijte smetanou (trošku si nechte na závěrečné zahuštění) a pečte dalších cca 15 minut.


Jak poznat čerstvou rybu?
U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!