Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Curatola Arini Paccamora Nero d´Avola 2018, 0,75l

Červené víno

Hrozny Nero d’Avola rostou na střední Sicílii v okrese Caltanissetta asi 500 m.n.m. ve vinařské oblasti San Cataldo. Nachází se zde vápencová jílovitá půda a perfektní teplotní rozsah zajišťují skvělé podmínky během všech fází zrání tohoto vína. Vinice jsou vysazeny směrem k jihu v mřížovém prořezávaném systému.
Tento ročník vína se vyvíjel velmi neobvykle. Po dokonalém jaru se správným množstvím deště a skvělých slunečných dnech, začali 3 týdny velmi intenzivního tepla, až do konce července a velmi napomohlo procesu zrání.

Chuť a vůně vína

Intenzivní víno rubínové barvy s tóny fialek, třešní, švestek, bílého pepře a vanilky. Hladké, středně silné víno s hladkými tříslovinami, kulaté na patře s pěkným šťavnatým závěrem.

Sklizeň a zrání vína

15. září začalo ruční sbíraní hroznů. Po dobu 12 dní se hrozny macerovali a následně probíhala během 15 dnů ermentace při 24 ° C v nerezových nádržích.
Zrání: 70% v nerezové oceli, 30% ve 250 litrových dubových sudech po dobu 10 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Perfektně se hodí ke klasickým těstovinám alla norma, grilovaným masům nebo masovému rizotu
  • Doporučeno servírovat při 18 C°

Recept: Bramborové noky se špenátem a sýrem
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Nero D’Avola
Ročník - 2018
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Korek 38x24, DIAM 5
Složení vína - Alkohol: 13,5% v/v Titrovatelné kyseliny: 5.40 g/litre, zbytkový cukr 3 g/litre, pH: 3.50
Objem - 0,75l
Vhodné k archivace - Ano (2-5 let)

Tasting notes


Bramborové noky se špenátem a sýrem

Bramborové noky se špenátem a sýrem


doba přípravy: 25 minut


Suroviny
500 g vařených brambor, 120-150 g hrubé mouky, sůl, 1 lžíce řepkového oleje, 1 cibule, špenátový protlak, 2-3 stroužky česneku, sůl, polohrubá mouka na zahuštění, strouhaný sýr 30%


Postup přípravy
Noky: Brambory uvaříme, studené nastrouháme na vále, osolíme, vypracujeme těsto, tvoříme váleček jako prst a z něho pokrájíme kousky, které zaváříme v osolené vodě, až vyplavou. Scedíme. Špenát: Krájenou cibuli zpěníme, orestujeme prolisovaný česnek, podlijeme půl deci vody, přidáme špenátový protlak, osolíme,10 minut vaříme, poprášíme trochou mouky na zahuštění. Necháme probublat a máme hotovo. Špenát je dobrý ostřejší, chutná je i kombinace špenát-těstoviny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!