Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Curatola Arini Paccamora Nero d´Avola 2018, 0,75l

Červené víno

Hrozny Nero d’Avola rostou na střední Sicílii v okrese Caltanissetta asi 500 m.n.m. ve vinařské oblasti San Cataldo. Nachází se zde vápencová jílovitá půda a perfektní teplotní rozsah zajišťují skvělé podmínky během všech fází zrání tohoto vína. Vinice jsou vysazeny směrem k jihu v mřížovém prořezávaném systému.
Tento ročník vína se vyvíjel velmi neobvykle. Po dokonalém jaru se správným množstvím deště a skvělých slunečných dnech, začali 3 týdny velmi intenzivního tepla, až do konce července a velmi napomohlo procesu zrání.

Chuť a vůně vína

Intenzivní víno rubínové barvy s tóny fialek, třešní, švestek, bílého pepře a vanilky. Hladké, středně silné víno s hladkými tříslovinami, kulaté na patře s pěkným šťavnatým závěrem.

Sklizeň a zrání vína

15. září začalo ruční sbíraní hroznů. Po dobu 12 dní se hrozny macerovali a následně probíhala během 15 dnů ermentace při 24 ° C v nerezových nádržích.
Zrání: 70% v nerezové oceli, 30% ve 250 litrových dubových sudech po dobu 10 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Perfektně se hodí ke klasickým těstovinám alla norma, grilovaným masům nebo masovému rizotu
  • Doporučeno servírovat při 18 C°

Recept: Amur na sardeli
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Nero D’Avola
Ročník - 2018
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Korek 38x24, DIAM 5
Složení vína - Alkohol: 13,5% v/v Titrovatelné kyseliny: 5.40 g/litre, zbytkový cukr 3 g/litre, pH: 3.50
Objem - 0,75l
Vhodné k archivace - Ano (2-5 let)

Tasting notes


Amur na sardeli

Amur na sardeli


doba přípravy: 10-30 minut


Suroviny pro 4-6 osob
2 lžíce másla + na pečení, 2–3 malé cibule, překrojené napůl, 4–6 filetů z amura nebo kapra, 4–6 lžiček sardelové pasty, 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 1 svitek kůry z biocitronu, 200 ml smetany ke šlehání, 1 žloutek, nakládané kapary na ozdobení


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku opečte na másle cibuli. Porce amura potřete sardelovou pastou a rozložte do pekáčku na cibuli kůží dolů. Přidejte kuličky pepře, bobkový list, citronovou kůru, poklaďte plátky másla a pečte 10 minut. Pak obraťte, podlijte smetanou (trošku si nechte na závěrečné zahuštění) a pečte dalších cca 15 minut.


Jak poznat čerstvou rybu?
U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!