Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Curatola Arini Paccamora Nero d´Avola 2018, 0,75l

Červené víno

Hrozny Nero d’Avola rostou na střední Sicílii v okrese Caltanissetta asi 500 m.n.m. ve vinařské oblasti San Cataldo. Nachází se zde vápencová jílovitá půda a perfektní teplotní rozsah zajišťují skvělé podmínky během všech fází zrání tohoto vína. Vinice jsou vysazeny směrem k jihu v mřížovém prořezávaném systému.
Tento ročník vína se vyvíjel velmi neobvykle. Po dokonalém jaru se správným množstvím deště a skvělých slunečných dnech, začali 3 týdny velmi intenzivního tepla, až do konce července a velmi napomohlo procesu zrání.

Chuť a vůně vína

Intenzivní víno rubínové barvy s tóny fialek, třešní, švestek, bílého pepře a vanilky. Hladké, středně silné víno s hladkými tříslovinami, kulaté na patře s pěkným šťavnatým závěrem.

Sklizeň a zrání vína

15. září začalo ruční sbíraní hroznů. Po dobu 12 dní se hrozny macerovali a následně probíhala během 15 dnů ermentace při 24 ° C v nerezových nádržích.
Zrání: 70% v nerezové oceli, 30% ve 250 litrových dubových sudech po dobu 10 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Perfektně se hodí ke klasickým těstovinám alla norma, grilovaným masům nebo masovému rizotu
  • Doporučeno servírovat při 18 C°

Recept: Těstoviny s cizrnou
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Nero D’Avola
Ročník - 2018
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Korek 38x24, DIAM 5
Složení vína - Alkohol: 13,5% v/v Titrovatelné kyseliny: 5.40 g/litre, zbytkový cukr 3 g/litre, pH: 3.50
Objem - 0,75l
Vhodné k archivace - Ano (2-5 let)

Tasting notes


Těstoviny s cizrnou

Těstoviny s cizrnou


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 3 osoby
1 malá konzerva cizrny, 2 šalotky, 1 červená paprika, 6 ks sušených rajčat, 3 stroužky česneku, 250 g těstovin, sůl, pepř, nastrouhaný sýr, bylinky dle chuti


Postup přípravy
Nejprve uvaříme těstoviny. Během vaření těstovin připravíme další ingredience: cizrnu slijeme (nálev nepoužijeme, takže ho vylijeme), šalotku oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, papriku, sušená rajčata a česnek nakrájíme na menší nudličky. Na pánev dáme rozehřát kokosový olej a na něm osmahneme šalotku. Přidáme papriku, rajčata, česnek, cizrnu a sůl i pepř dle chuti. Restujeme cca 10 minut, pak přidáme uvařené a scezené těstoviny. Směs restujeme dalších 10 minut. Během vaření mícháme, aby se nudle nepřipálily. Hotový pokrm dáme na talíř, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme bylinkou.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!