Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Curatola Arini Paccamora Nero d´Avola 2018, 0,75l

Červené víno

Hrozny Nero d’Avola rostou na střední Sicílii v okrese Caltanissetta asi 500 m.n.m. ve vinařské oblasti San Cataldo. Nachází se zde vápencová jílovitá půda a perfektní teplotní rozsah zajišťují skvělé podmínky během všech fází zrání tohoto vína. Vinice jsou vysazeny směrem k jihu v mřížovém prořezávaném systému.
Tento ročník vína se vyvíjel velmi neobvykle. Po dokonalém jaru se správným množstvím deště a skvělých slunečných dnech, začali 3 týdny velmi intenzivního tepla, až do konce července a velmi napomohlo procesu zrání.

Chuť a vůně vína

Intenzivní víno rubínové barvy s tóny fialek, třešní, švestek, bílého pepře a vanilky. Hladké, středně silné víno s hladkými tříslovinami, kulaté na patře s pěkným šťavnatým závěrem.

Sklizeň a zrání vína

15. září začalo ruční sbíraní hroznů. Po dobu 12 dní se hrozny macerovali a následně probíhala během 15 dnů ermentace při 24 ° C v nerezových nádržích.
Zrání: 70% v nerezové oceli, 30% ve 250 litrových dubových sudech po dobu 10 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Perfektně se hodí ke klasickým těstovinám alla norma, grilovaným masům nebo masovému rizotu
  • Doporučeno servírovat při 18 C°

Recept: Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - Barossa Valley
Vinařství - Grant Burge
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Nero D’Avola
Ročník - 2018
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Typ uzávěru lahve - Korek 38x24, DIAM 5
Složení vína - Alkohol: 13,5% v/v Titrovatelné kyseliny: 5.40 g/litre, zbytkový cukr 3 g/litre, pH: 3.50
Objem - 0,75l
Vhodné k archivace - Ano (2-5 let)

Tasting notes


Pečený pstruh s kedlubnovým salátem

Pečený pstruh s kedlubnovým salátem


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 kedlubny, 100 g sterilované cukrové kukuřice Freshona, 2 lžíce bio chia semínek, 125 ml plnotučného bílého jogurtu, hrst čerstvé sekané listové petržele, mořská sůl a pepř, 1 citron (šťáva), 4 filety pstruha lososovitého s kůží, bio extra panenský olivový olej, 3 stroužky česneku, 1 lžíce másla


Postup přípravy
Kedlubny nakrájíme na nudličky. V míse smícháme nakrájenou kedlubnu, okapanou kukuřici, chia semínka, jogurt, nahrubo nasekanou petržel, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti. Necháme stranou uležet. Filety zbavíme šupin. Nařízneme kůži na filetech, tuto stranu osolíme, druhou i opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem do křupava kůží dolů. Před koncem přidáme lžíci másla, stroužky česneku a několik stonků petržele. Vypneme plamen, rybu obrátíme kůží nahoru a necháme dojít.
V hlubokém talíři servírujeme porci salátu a opečený filet, který přelijeme výpekem.


Rada
Podle stejného receptu si můžete připravit i tuňáka nebo lososa. V každém případě si rozhodně pochutnáte.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!