Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

CUVÉE MARINE 2018 Champagne, 0,75l

Sekty | suché

Toto elegantní a exkluzivní šampaňské je atraktivní podle jeho jedinečné specifikaci.
Jedinečná chuť tohoto elegantního vína v jeho krásné láhvi Vám přinese radost a prožitek při jeho konzumaci a je připraveno z nejlepších hroznů.Směs Pinot Noir a Chardonnay, ve sklepích dozrával déle. S

Chuť a vůně vína

barva: brilantně zlatá
chuť: Vyvážená, elegantní, čerstvá, hladká
vůně: ovocná a květinová


Sklizeň a zrání vína

Champagne Météyer Père & Fils je rodinná farma existující po dobu 6 generací. V 60. letech 20. století, Pierre Clément, vinař z Trélou-Sur-Marne zdědil hektar vinné révy od svého tchána Arthura Narcyho, který žil v Montigny-Sous-Châtillon. Pierre Clément byl první ve své vesnici, který v roce 1929 nainstaloval svůj vlastní lis. Tento lis měl kapacitu vytlačit 2000 kg hroznů! Ten rok stihl vyrobit 32 000 litrů, což bylo pro tu dobu kolosální množství!
Později vinařství převzal jeho syn Jean Clément. Rozšířil panství nákupem pozemků. Později se spojil se švagrem Jacky Météyerem, který spolu se svou manželkou Annette pěstuje také vinnou révu pod značkou Météyer. V dnešní době vnuk Jacka, Franck Météyer, provozuje vinařství se svou manželkou Annou a pokračují v rodinném odkazu.
Zásady:
Kultivují vinice,
Sklizeň vlastních hroznů ze kterých vyrábějí své vlastní víno,
Lahve skladují ve vlastním soukromém sklepě



K jakému jídlu se víno hodí

  • Aperitiv,
  • ryby,
  • mořské plody,
  • doporučeno podávat při 8 - 10°C

Recept: Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye

1999 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Francie
Vinařská oblast - Champagne
Vinařství - Champagne Météyer Père & Fils
Typ - šampaňské
Uzávěr - korek
Odrůda - 25% Meunier, 25% Pinot Noir, 50% Chardonnay
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 12.0% v/v, cukr: 8g/litr Brut
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Vhodné k archivaci - Ano (1-5 let)

Tasting notes

  • 2021 - Challenge International du Vin - SILVER medal
  • 2020 - Decanter - SILVER medal
  • 2018 - Decanter - BRONZE medal
  • 2017 - Decanter - BRONZE medal ASIA
  • 2016 - Challenge International du Vin - BRONZE medal
  • 2014 - Jeunes talents du Champagne - Finaliste
  • 2011,10,9,8 - Guide Hachette des Vins


Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye

Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye


doba přípravy: 30 minut
Klasický waldorfský salát je kombinací křupavého jablka, hroznového vína, řapíkatého celeru a vlašských ořechů a byl by to ideální zdravý pokrm, pokud by se na závěr nezalil štědrou dávkou majonézy. Zkuste přidat krevety jako zdroj bílkovin a vyměnit kaloriemi nabitou majonézu za lehounkou zálivku z řeckého jogurtu.


Suroviny pro 4 osoby
vlašské ořechy 75 g, římský salát, nakrájený na proužky 1 malá hlávka, uvařené a vyloupané královské krevety 200 g, řapíkatý celer, nakrájený na plátky 4 vnitřní řapíky, jablko (např. Granny Smith), nakrájené na 1cm kousky 1 ks, kuličky, bílého hroznového vína, rozpůlené 100 g
zálivka
řecký jogurt 100 g, dijonská hořčice 1,5 lžičky, jablečný ocet 1 lžička, šťáva z 1/2 citronu, mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř


Postup přípravy
Začněte zálivkou: v malé misce prošlehejte všechny suroviny, ochutnejte a dolaďte podle chuti; pokud je třeba, přilijte o trošku více citronové šťávy. V pánvi na středním ohni nasucho opečte vlašské ořechy dozlatova, trvá to 2–3 minuty. Do velké salátové mísy dejte natrhané salátové listy, krevety, řapíkatý celer, jablko a hroznové víno. Přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Ochutnejte a před podáváním případně ještě dosolte a dopepřete.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!