Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Cuvée Prestige Millesimato Glera Brut & Rosé Millesimato, 0,75l

Šumivé víno

Ušetříte 29 Kč

Cuvée Prestige Millesimato Glera Brut - víno světle slámově žluté barvy se zelenými odstíny. Jemné, vytrvalé a kompaktní ovocné chuti s příznaky květin, banánu a jablek. Svěží,čistá a harmonická chuť s vyváženou sladkosti a kyselostí.
Rosé Millesimato - jemné vibrující rosé s elegantní světlou barvou. V nose je cítit příjemné, intenzivní a ovocné aroma s vůní zralých jahod a malin. Na patře je měkké a hladké s pěknou ostrou texturou.
Recept: Švestkový koláč

DETAILNÍ INFORMACE O VÍNECH:
319 Kč
408 Kč
+ Jutová taška 2 lahve
437 Kč
+ Bavlněná EKO taška + kartonové trojbalení

S D Í L E T   N A :





Švestkový koláč

Švestkový koláč


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
500g hladká mouka, 65g cukr, 1 špetka sůl, 250ml mléko, 125g máslo, 1ks droždí (Kostka), 2kg švestky, 1 lžíce cukr krystal (Na posypání)


Postup přípravy
Hladkou mouku, cukr a sůl promícháme. Mléko ohřejeme. Droždí rozdrobíme v mléce a spolu s rozpuštěným máslem přidáme k mouce. Hnětačem všechny přísady zpracujeme na hladké těsto. Zakryjeme ho a na teplém místě necháme zhruba 30 minut kynout. Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Těsto ještě jednou prohněteme a vyválíme ho na plechu vyloženém pečícím papírem. Navrch položíme švestky a lehce je do těsta zamáčkneme. Potom koláč necháme ještě kynout asi 30 minut. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) 35-40 minut. Upečený koláč posypeme krystalovým cukrem a podáváme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!