Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de Bernard Prosecco DOC Treviso Extra Dry, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné ze 100% hroznů Glera ze kterých se vyrábí typické Prosecco. Odrůda se pěstuje v mnoha mutacích a ustálený popis neexistuje.

Chuť a vůně vína

Šumivé víno světle slámově žluté barvy se zelenými odstíny. Jemné, vytrvalé a kompaktní ovocné chuti s příznaky banánu a jablek. Harmonické a příjemně živé na patře s vyváženou sladkostí a kyselostí.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Po sklizni následuje jemné lisování hroznů, které později fermentují při řízené teplotě v nerezových tancích. Druhé kvašení probíhá ve velkých uzavřených cisternách při teplotě 12-14 °C s dvou měsíčním skladováním s kvasnicemi. Tlak v láhvi odpovídá 5,5 atmosfér.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • ovoce
  • všechna delikátní a lehká jídla (saláty,sýry atd.)
  • doporučeno podávat při 5 - 7°C ihned po otevření

Recept: Pestrý zeleninový salát s Nivou a lehce pikantní zálivkou
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Treviso DOC
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 13,5 g/l
Druh vína - Extra suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Pestrý zeleninový salát s Nivou a lehce pikantní zálivkou

Pestrý zeleninový salát s Nivou a lehce pikantní zálivkou


doba přípravy: 15 minut


Suroviny
1/2 menšího čínského zelí
paprika zelená a žlutá
cca 10 cherry rajčátek
malá konzerva kukuřice
jarní cibulka
100 g Nivy
Zálivka:
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce bavorské nebo jiné hrubozrnné hořčice
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžička olivového oleje
1/2 lžičky sušeného česneku
špetka cukru
sůl
čerstvě mletý pepř


Postup přípravy:
Všechny suroviny na zálivku promícháme, dochutíme a dáme vychladit. Zelí, papriky, cibulku (bílou část) a rajčátka nakrájíme na kousky. V míse všechnu zeleninu a kukuřici promícháme a přidáme zálivku. Každou porci posypeme nadrobenou Nivou a zelenou cibulkou.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!