Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





PROSECCO DOC TREVISO EXTRA DRY, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné ze 100% hroznů Glera ze kterých se vyrábí typické Prosecco. Odrůda se pěstuje v mnoha mutacích a ustálený popis neexistuje.

Chuť a vůně vína

Šumivé víno světle slámově žluté barvy se zelenými odstíny. Jemné, vytrvalé a kompaktní ovocné chuti s příznaky banánu a jablek. Harmonické a příjemně živé na patře s vyváženou sladkostí a kyselostí.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Po sklizni následuje jemné lisování hroznů, které později fermentují při řízené teplotě v nerezových tancích. Druhé kvašení probíhá ve velkých uzavřených cisternách při teplotě 12-14 °C s dvou měsíčním skladováním s kvasnicemi. Tlak v láhvi odpovídá 5,5 atmosfér.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • ovoce
  • všechna delikátní a lehká jídla (saláty,sýry atd.)
  • doporučeno podávat při 5 - 7°C ihned po otevření

Recept: Roláda z různých druhů sýra
249 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Treviso DOC
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 13,5 g/l
Druh vína - Extra suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Roláda z různých druhů sýra

Roláda z různých druhů sýra


doba přípravy: 120 minut


Suroviny
14 (nebo 12) plátků syra (dal dle velikosti plechu), 25 dkg salámu junior, 1 pomazánkové máslo s pažitkou nebo s kapií, 3 tavené sýry s kapií nebo zeleninou, 3 stroužky česneku, nať z cibulky, strouhaný sýr na ozdobu, 1 malé rajče, 1/2 zelené papriky


Postup přípravy
Rozmícháme si sýry s pomazánkovým máslem, přidáme ŕozmačkaný česnek, nasekanou nať z cibulek. Pak si dáme plátky sýra na plech, který vyložíme pečicím papírem a plátky sýra dáváme přes sebe. Pote si na nejvíce stupňů vyhřejeme troubu a když je dostatečně vyhřátá, vypneme ji a vložíme tam plech se sýrem, a když nejsou sýry měkké, ještě vložíme do trouby na 120 stupňů na minutku, ale jen hlídáme, dokud se plátky sýra nerozehřejí a pak je prsty domáčkneme, aby se spojily i všechny plátky. Na sýr natřeme vzniklou pomazánku a pak salám a na vše pak poklademe proužky z rajčátek a ze zelené papriky. Roládu stočíme a dáme si ji do chladu do druhého dne. Podáváme s houskou a nebo s vekou, kterou potíráme máslem nebo Ramou a navrch roládu posypeme buď strouhaným sýrem nebo parmazánem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!