Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de BERNARD PROSECCO DOC TREVISO EXTRA DRY, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné ze 100% hroznů Glera ze kterých se vyrábí typické Prosecco. Odrůda se pěstuje v mnoha mutacích a ustálený popis neexistuje.

Chuť a vůně vína

Šumivé víno světle slámově žluté barvy se zelenými odstíny. Jemné, vytrvalé a kompaktní ovocné chuti s příznaky banánu a jablek. Harmonické a příjemně živé na patře s vyváženou sladkostí a kyselostí.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Po sklizni následuje jemné lisování hroznů, které později fermentují při řízené teplotě v nerezových tancích. Druhé kvašení probíhá ve velkých uzavřených cisternách při teplotě 12-14 °C s dvou měsíčním skladováním s kvasnicemi. Tlak v láhvi odpovídá 5,5 atmosfér.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • ovoce
  • všechna delikátní a lehká jídla (saláty,sýry atd.)
  • doporučeno podávat při 5 - 7°C ihned po otevření

Recept: Smažený sýr se šunkou
249 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Treviso DOC
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 13,5 g/l
Druh vína - Extra suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Smažený sýr se šunkou

Smažený sýr se šunkou


Doba přípravy: 45 minut


Suroviny:
100 g tvrdého sýra, 100 g šunky, špetka bílého pepře, 1 vejce, 1 lžička kukuřičného škrobu, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, sůl, slunečnicový olej na smažení


Postup přípravy:
Tvrdý sýr a šunku nastrouháme na slzičkovém struhadle a promícháme. Vejce rozšleháme, poté zašleháme škrob a pepř a přidáme k sýrové směsi. Nejprve vařečkou a poté rukou směs dobře promícháme. Rozdělíme na 6 dílů a stlačením a vytvarováním v dlani vytvoříme malé placičky. Vejce rozšleháme se špetkou soli. Placičky obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Smažíme středně v rozehřátém oleji po obou stranách do zlatova. Podáváme s vařenými brambory a tatrskou omáčkou.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!