PROSECCO DOC TREVISO EXTRA DRY, 0,75l
Šumivé víno | Cuvée
Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné ze 100% hroznů Glera ze kterých se vyrábí typické Prosecco. Odrůda se pěstuje v mnoha mutacích a ustálený popis neexistuje.
Chuť a vůně vína
Šumivé víno světle slámově žluté barvy se zelenými odstíny. Jemné, vytrvalé a kompaktní ovocné chuti s příznaky banánu a jablek. Harmonické a příjemně živé na patře s vyváženou sladkostí a kyselostí.Sklizeň a zrání vína
Čas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Po sklizni následuje jemné lisování hroznů, které později fermentují při řízené teplotě v nerezových tancích. Druhé kvašení probíhá ve velkých uzavřených cisternách při teplotě 12-14 °C s dvou měsíčním skladováním s kvasnicemi. Tlak v láhvi odpovídá 5,5 atmosfér.K jakému jídlu se víno hodí
- aperitiv
- ovoce
- všechna delikátní a lehká jídla (saláty,sýry atd.)
- doporučeno podávat při 5 - 7°C ihned po otevření
Recept: Salát s mušlemi
Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Treviso DOC
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 13,5 g/l
Druh vína - Extra suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne
Tasting notes

Salát s mušlemi
doba přípravy: 30 minut
Suroviny pro 4 osoby
1 plechovka chřestu, 500g mušle, 4ks rajčete, 10ks černé olivy, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce smetany, 1ks citronové šťávy, 1lžíce sladké papriky, cayenský pepř, sůl, pepř mletý
Postup přípravy
Mušle důkladně omyjeme a na 3 minuty je vložíme do vařící vody. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Okapaný chřest, vypeckované olivy a rajčata vložíme do mísy a promícháme. Zálivku připravíme smícháním majonézy se smetanou, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, paprikou a cayenským pepřem. Zálivku vmícháme do salátu a na 10 minut uložíme do chladničky.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!