de Bernard Cuvée Prestige Millesimato Extra Dry, 0,75l
Šumivé víno | Cuvée
Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera a dalších bílých hroznů, ze kterých se vyrábí typické Prosecco. Odrůda se pěstuje v mnoha mutacích a ustálený popis neexistuje.
Chuť a vůně vína
Šumivé víno světle slámově žluté barvy se zelenými odstíny. Jemné, vytrvalé a kompaktní ovocné chuti s příznaky květin, banánu a jablek. Svěží,čistá a harmonická chuť s vyváženou sladkosti a kyselostí.Sklizeň a zrání vína
Čas sklizně nastává v polovině září a pokračuje do prvního týdne v říjnu. Po sklizni následuje jemné lisování hroznů, které později fermentují při řízené teplotě v nerezových tancích. Druhé kvašení probíhá ve velkých uzavřených cisternách při teplotě 12-14 °C s dvou měsíčním skladováním s kvasnicemi. Tlak v lahvi odpovídá 5,4 atm.K jakému jídlu se víno hodí
- aperitiv
- ovoce
- lehké potraviny (saláty,sýry atd.)
- doporučeno podávat při 5 - 7°C
Recept: Dort s ovocem
Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera
Analýza vína - alkohol: 11 %, zbytkový cukr 13,5 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne
Tasting notes

Dort s ovocem
doba přípravy: 20 minut
Suroviny
1 velký meloun, 2 smetany ke šlehání 33%, 2 Smetafixy, mandle plátkové, jahody, kiwi, ostružiny, borůvky
Postup přípravy
Meloun vykrojíme na tvar dortového korpusu, mohou být i dvě patra. Sesadíme na tác a osušíme povrch. Vyšleháme 2 šlehačky se ztužovačem a pokryjeme šlehačkou celý dort. Zdobení je spíše rustikální a spodní část je pokryta plátky mandlí.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!