Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





CUVÈE PRESTIGE MILLESIMATO GLERA BRUT, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera a dalších bílých hroznů, ze kterých se vyrábí typické Prosecco. Odrůda se pěstuje v mnoha mutacích a ustálený popis neexistuje.

Chuť a vůně vína

Šumivé víno světle slámově žluté barvy se zelenými odstíny. Jemné, vytrvalé a kompaktní ovocné chuti s příznaky květin, banánu a jablek. Svěží,čistá a harmonická chuť s vyváženou sladkosti a kyselostí.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává v polovině září a pokračuje do prvního týdne v říjnu. Po sklizni následuje jemné lisování hroznů, které později fermentují při řízené teplotě v nerezových tancích. Druhé kvašení probíhá ve velkých uzavřených cisternách při teplotě 12-14 °C s dvou měsíčním skladováním s kvasnicemi. Tlak v lahvi odpovídá 5,5 atm.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • ovoce
  • lehké potraviny (saláty,sýry atd.)
  • doporučeno podávat při 5 - 7°C

Recept: Nakládaný plísňový sýr se švestkami
169 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera
Analýza vína - alkohol: 11 %, zbytkový cukr 11 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Nakládaný plísňový sýr se švestkami

Nakládaný plísňový sýr se švestkami


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
1 ks plísňového sýra typu hermelín, 80 g sušených švestek, 3 stroužky česneku, snítka rozmarýnu, hvězdička badyánu, mletá paprika, olivový olej na zalití


Postup přípravy
Sýr odkrojíme tak, aby odkrojek tvořil tenkou "pokličku". Vnitřek zbytku vydlabeme. Náplň připravíme tak, že několik vypeckovaných švestek odložíme stranou, zbylé podrtíme nebo rozsekáme na drobnou směsku. Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a asi 2 jehličky podrceného rozmarýnu, vydlabanou náplň sýra. Důkladně rozetřeme do pasty,já si pomohla mixérem. Přiklopíme "pokličkou" sýra a lehce stiskem upevníme. Vložíme do čisté sklenice. Přidáme zbylé švestky,česnek,rozmarýn a badyán. Lehce poprášíme paprikou. Zalijeme kvalitním olejem a uzavřeme. Necháme v chladu nejméně 4 dny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!