Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de Bernard Cuvée Prestige Millesimato Glera Brut, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera a dalších bílých hroznů, ze kterých se vyrábí typické Prosecco. Odrůda se pěstuje v mnoha mutacích a ustálený popis neexistuje.

Chuť a vůně vína

Šumivé víno světle slámově žluté barvy se zelenými odstíny. Jemné, vytrvalé a kompaktní ovocné chuti s příznaky květin, banánu a jablek. Svěží,čistá a harmonická chuť s vyváženou sladkosti a kyselostí.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává v polovině září a pokračuje do prvního týdne v říjnu. Po sklizni následuje jemné lisování hroznů, které později fermentují při řízené teplotě v nerezových tancích. Druhé kvašení probíhá ve velkých uzavřených cisternách při teplotě 12-14 °C s dvou měsíčním skladováním s kvasnicemi. Tlak v lahvi odpovídá 5,5 atm.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • ovoce
  • lehké potraviny (saláty,sýry atd.)
  • doporučeno podávat při 5 - 7°C

Recept: Limetkový cheesecake s jahodami

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
169 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera
Analýza vína - alkohol: 11 %, zbytkový cukr 11 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Limetkový cheesecake s jahodami

Limetkový cheesecake s jahodami


doba přípravy: 90 minut


Suroviny na 10kousků
Sušenky koka, 100 g másla, 750 g plnotučného tvarohu, šťáva z 3 limetek, 2 vejce, 150 g cukru, cukr krystal, lesní ovoce, jahody, škrob


Postup přípravy
V mixéru rozdrtíme sušenky s máslem a vyložíme jimi dno dortové formy. Dáme vychladit do lednice. Do mixéru dáme tvaroh, vejce, cukr a limetkovou šťávu a vše rozmixujeme do hladké hmoty, kterou vylijeme na sušenkový korpus. Pečeme v pekáči s vodou (zhruba do urovně 3/4 formy) cca hodinu do ztuhnutí. Na přeliv svařime lesní ovoce s vodou a cukrem, zahustíme škrobem. Cukr krystal tyčovým mixérem rozdrtíme s lístky bazalky.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!