Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de Bernard Cuvée Prestige Superior Gold Edition Brut, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera a dalších bílých hroznů, ze kterých se vyrábí typické Prosecco. Odrůda se pěstuje v mnoha mutacích a ustálený popis neexistuje.

Chuť a vůně vína

Toto víno má slámově žlutou barvu se zelenými odlesky a jemným perlením. Intenzivní a jemná vůně s výrazným aroma jablek a banánů. Svěží, čistá a harmonická chuť s příjemnou vyváženou sladkostí a kyselostí.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává v polovině září a pokračuje do poloviny října. Začíná měkkým lisováním hroznů a následnou fermentací při kontrolované teplotě. Následné se nechá při jemném jiskření, v pomalé fermentaci ve velkých uzavřených nerezových cisternách o teplotě 12-14 ° C s dvou měsíčním skladováním s přidanými kvasnicemi. Tlak v lahvi odpovídá 5,4 atmosférám.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • ovoce
  • delikátní slaná jídla
  • doporučeno podávat při 5 - 7°C ihned po otevření

Recept: Třešňová bublanina
399 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera
Analýza vína - alkohol: 11 %, zbytkový cukr 13,5 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Třešňová bublanina

Třešňová bublanina


doba přípravy: 25 minut


Suroviny
250 ml teplého sójového mléka, 2 lžíce medu, 70 ml řepkového oleje, 270 g polohrubé mouky, 50 g strouhaného kokosu, 40 g bramborového škrobu, lžičku fruktózového vanilkového cukru, 1 kypřící prášek


Postup přípravy
V odměrce smícháme 250 ml teplého tekutého sojového mléka a 2 lžíce medu, 70 ml řepkového oleje - necháme vychladnout. V míse smícháme 270 g polohrubé mouky, 50 g strouhaného kokosu, 40 g bramborového škrobu (Solamylu), lžičku fruktózového vanilkového cukru a sáček kypřícího prášku. Nahřejeme troubu na 180 °C a vyložíme plech pečicím papírem. Smícháme tekuté a sypké složky. Nalijeme těsto na pekáč, poklademe třešněmi, obalenými v hrubé mouce, aby neklesly. Povrch posypeme drobenkou z hrubé mouky, fruktózového vanilkového cukru a řepkového oleje. Pečeme asi půl hodiny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!