de BERNARD CUVÈE PRESTIGE SUPERIOR (GOLD EDITION) BRUT, 0,75l
Šumivé víno | Cuvée
Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera a dalších bílých hroznů, ze kterých se vyrábí typické Prosecco. Odrůda se pěstuje v mnoha mutacích a ustálený popis neexistuje.
Chuť a vůně vína
Toto víno má slámově žlutou barvu se zelenými odlesky a jemným perlením. Intenzivní a jemná vůně s výrazným aroma jablek a banánů. Svěží, čistá a harmonická chuť s příjemnou vyváženou sladkostí a kyselostí.Sklizeň a zrání vína
Čas sklizně nastává v polovině září a pokračuje do poloviny října. Začíná měkkým lisováním hroznů a následnou fermentací při kontrolované teplotě. Následné se nechá při jemném jiskření, v pomalé fermentaci ve velkých uzavřených nerezových cisternách o teplotě 12-14 ° C s dvou měsíčním skladováním s přidanými kvasnicemi. Tlak v lahvi odpovídá 5,4 atmosférám.K jakému jídlu se víno hodí
- aperitiv
- ovoce
- delikátní slaná jídla
- doporučeno podávat při 5 - 7°C ihned po otevření
Recept: Sýrové fondue
Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera
Analýza vína - alkohol: 11 %, zbytkový cukr 13,5 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne
Tasting notes

Sýrové fondue
Doba přípravy:
Suroviny:
800g ementálu, 2dl bílého vína, 8dl brandy, 1 lžíce škrobové moučky, muškátový oříšek, chilli papričky
K napichování
chléb, hrozny, olivy, ořechy, paprika, fíky
Postup přípravy:
Nádobu na fondue vytřeme chilli papričkou, vlijeme víno a zahřejeme. Vsypeme kousky sýra se strouhaným muškátovým oříškem a mícháme, až vznikne omáčka. Dohustíme škrobovou moučkou rozmíchanou s troškou vína, krátce povaříme a dolijeme brandy. Necháme na mírném ohni ve středu stolu a střídavě napichujeme pečivo a máčíme v sýrové omáčce. Různé doplňky nám chuťově doladí celý pokrm.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!