Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de Bernard Cuvée Prestige Superior Gold Edition Brut, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera a dalších bílých hroznů, ze kterých se vyrábí typické Prosecco. Odrůda se pěstuje v mnoha mutacích a ustálený popis neexistuje.

Chuť a vůně vína

Toto víno má slámově žlutou barvu se zelenými odlesky a jemným perlením. Intenzivní a jemná vůně s výrazným aroma jablek a banánů. Svěží, čistá a harmonická chuť s příjemnou vyváženou sladkostí a kyselostí.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává v polovině září a pokračuje do poloviny října. Začíná měkkým lisováním hroznů a následnou fermentací při kontrolované teplotě. Následné se nechá při jemném jiskření, v pomalé fermentaci ve velkých uzavřených nerezových cisternách o teplotě 12-14 ° C s dvou měsíčním skladováním s přidanými kvasnicemi. Tlak v lahvi odpovídá 5,4 atmosférám.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • ovoce
  • delikátní slaná jídla
  • doporučeno podávat při 5 - 7°C ihned po otevření

Recept: Limetkový cheesecake s jahodami
399 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera
Analýza vína - alkohol: 11 %, zbytkový cukr 13,5 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Limetkový cheesecake s jahodami

Limetkový cheesecake s jahodami


doba přípravy: 90 minut


Suroviny na 10kousků
Sušenky koka, 100 g másla, 750 g plnotučného tvarohu, šťáva z 3 limetek, 2 vejce, 150 g cukru, cukr krystal, lesní ovoce, jahody, škrob


Postup přípravy
V mixéru rozdrtíme sušenky s máslem a vyložíme jimi dno dortové formy. Dáme vychladit do lednice. Do mixéru dáme tvaroh, vejce, cukr a limetkovou šťávu a vše rozmixujeme do hladké hmoty, kterou vylijeme na sušenkový korpus. Pečeme v pekáči s vodou (zhruba do urovně 3/4 formy) cca hodinu do ztuhnutí. Na přeliv svařime lesní ovoce s vodou a cukrem, zahustíme škrobem. Cukr krystal tyčovým mixérem rozdrtíme s lístky bazalky.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!