Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de Bernard Prosecco Rosé Millesimato, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé růžové víno odrůdy Carbernet Sauvignon, Merlot a Marzemino.

Chuť a vůně vína

Vibrující jemné rosé s elegantní světle růžovou, korálovou barvou. V nose je cítit příjemné, intenzivní a delikátní ovocné aroma s vůní zralých malin, grepu a slabším nádechem květin. Na patře je měkké a hladké s pěknou ostrou texturou.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň probíhá formou měkkého lisování hroznů, následnou fermentací při kontrolované teplotě 20 ° C, s krátkým časovým kontaktem na vinných hroznech. Druhá fermentace probíhá ve velkých uzavřených nerezových cisternách při teplotě 12-14 ° C během dvou měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • dezerty
  • těstoviny a ryby
  • rizotová jídla
  • doporučeno podávat při 10 - 12° C

Recept: Gnocchi se špenátem
189 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano and Valdobbiadene
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Carbernet Sauvignon 20%, Merlot 10%, Marzemino 70%
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 10 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Gnocchi se špenátem

Gnocchi se špenátem


doba přípravy: 15-20 minut


Suroviny pro 2 osoby
Gnocchi1 balení, Špenát 250 g, Olivový Olej, Cibule 2 ks, Česnek 4 stroužky, Sojová smetana, Sůl, Pepř, Čerstvá bazalka, Tavenýr Či Veganline


Postup přípravy
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na malé plátky nakrájený česnek. Mražený špenát v hrnci zalijeme vařící vodou, necháme chvilku stát, scedíme a vhodíme do pánve k cibuli (čerstvý nakrájíme a vhodíme rovnou). Necháme prohřát, osolíme, vydatně opepříme, zalijeme troškou sojové smetany (lze přidat i sojkyšku), vhodíme pár pokrájených lístků bazalky (nebo sušenou) a ještě chvíli vaříme. Pokud smetana dostatečně nezhoustne, zahustíme strouhankou nebo hraškou. Nočky uvařené podle návodu (vaříme ve slané vodě dokud nevyplavou) vhodíme ke směsi, pečlivě a dlouho promícháváme (aby nočky dobře nasákly chuť špenátu) a nakonec můžeme posypat trochou veganského sýru (Tavenýr či Veganline jsou nej). Ochutnáme a případě potřeby dokořeníme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!