Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de Bernardino Prosecco Cuvée Prestige Demi-Sec, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera a dalších bílých hroznů, ze kterých se vyrábí typické Prosecco. Odrůda se pěstuje v mnoha mutacích a ustálený popis neexistuje.

Chuť a vůně vína

Toto víno má slámově žlutou barvu se zelenými odlesky a jemným perzistentním perlage. Intenzivní a jemná vůně s výrazným aroma jablek a banánů. Svěží, čistá a harmonická chuť s příjemnou vyvážeností sladkosti a kyselosti.





Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává od poloviny září až do začátku října . Začíná měkkým lisováním hroznů a následnou fermentací při kontrolované teplotě. Následné se nechá při jemném jiskření, v pomalé fermentaci ve velkých uzavřených nerezových cisternách o teplotě 12-14 ° C s dvou měsíčním skladováním s kvasnicemi. Tlak v lahvi odpovídá 5,4 atm.

K jakému jídlu se víno hodí

  • skvělé jako aperitiv
  • dezerty, ovoce
  • doporučeno podávat při 5 - 7°C

Recept: Svíčková s jáhlovými knedlíky
219 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera
Analýza vína - alkohol: 11 %, zbytkový cukr 14 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Svíčková s jáhlovými knedlíky

Svíčková s jáhlovými knedlíky


doba přípravy: 80 minut


Suroviny
2 velké mrkve, 2 velké petržele, menší kus celeru, 2 velké cibule, všechna zelenina by měla být nakrájena na větší kousky, 3 lžíce sezamového oleje, sůl, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 3 hřebíčky, 3 kousky jalovce a 3 polévkové lžíce octa.


Postup přípravy
Vařte na mírné plameni, dokud zelenina nezměkne. Přeneste do mixéru a vše rozmixujte do hladka a nakonec zjemněte rostlinnou smetanou.
Tento český omáčkový klenot podáváme na pštrosích knedlících naplněných uzeným tofu:
nejdříve uvaříte jáhly v poměru 1: 2,5 zrna k vodě, asi půl hodiny. Po ochlazení přidáte kukuřičnou mouku, dokud těsto není tuhé (je to složité, chce to trochu cviku, aby to bylo správně). Mezitím na oleji zpěníte jemně nakrájenou cibuli a pak přidáte uzené tofu nakrájené na malé kostičky a společně smažíte, dokud cibulka není zlato-hnědá. Po vychladnutí tuto směs použijete k naplnění knedlíků - těsto si rozválíte do tvaru placky, naplníte menším množstvím tofu a zabalíte do těsně uzavřené koule. Knedlíky vaříte ve slané vodě, do té doby, než vyplují na povrch. Přesný čas závisí převážně na velikosti knedlíků.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!