Delheim - Stellenbosch Chenin Blanc 2018, 0,75l
Ovocná chuť odrůdy Chenin Blanc pocházející z oblasti Stellenbosch v Jižní Africe je skvělou alternativou k odrůdě Sauvignon.
Chuť a vůně vína
Převažují tóny citrónu a broskve, ale ty zjemňuje lehký medový dotek.Skvělé k okamžité konzumaci, chuťově se dále rozvíjí v dalších 2-3 letech.
Sklizeň a zrání vína
Hrozny jsou sbírány ručně (vždy ráno). Šťáva prochází fermentací v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách. Poté víno zraje další dva měsíce.K jakému jídlu se víno hodí
- pokrmy z ryb
Recept: Smažený kapr
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chenin Blanc
Ročník - 2018
Analýza vína - Zbytkový cukr : 2.2 g/l, alkohol : 13.38%, kyseliny : 6.9 g/l, Ph : 3.19
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (3-5 let)
Tasting notes

Smažený kapr
doba přípravy: 40 minut
Suroviny pro 4 osoby
1kg kapra, sůl, rybí koření, 4 lžíce hladké mouky, 2ks vajec, půlku hlávkového salátu, 100ml mléka, 250g strouhanky, citrón, rajče, olej
Postup přípravy:
Očištěnou a vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce ve tvaru podkovy, osolíme a potřeme kořením. V hlubší pánvi zahříváme olej. Porce obalujeme nejprve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance. Obaleného kapra vkládáme do oleje rozpáleného na 180 °C a zvolna smažíme po obou stranách asi 12 minut dozlatova. Hotové porce ihned vyjmeme a klademe na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Na jednotlivé talíře pak pěkně upravíme oprané listy hlávkového salátu, dílky rajčete a citronu, porce bramborového salátu nebo vařených brambor a smaženého kapra.
Rada
Ať už zvolíme celé ryby, filety nebo vybereme něco z darů moře, máme za pár minut hotovo. Mořské ryby u nás koupíte nejčastěji ve zmrazeném stavu. Mražení je totiž úžasná a nesmírně šetrná metoda pro uchování potravin a u mořských ryb je to nejlepší způsob, jak rybu bez ztráty kvality přepravit z dalekých severských lovišť až k nám do srdce Evropy.
Před tepelnou úpravou rybu vytáhněte z mrazáku a nechte malou chvilku povolit. Zapněte si troubu a nastavte ji na 150–160 °C (ideální teplota, která zachová většinu výživově cenných látek). Mezi tím si můžete dát vařit přílohu. Povolenou rybu osušte papírovým ubrouskem. Pak stačí trocha soli a koření. Na tukem vymazaném pekáčku vložte rybu do trouby a za 10–15 minut máte hotovo! Rybu můžete také zapékat s různými dalšími ingrediencemi a za 15–25 minut večeříte. Můžete ji také zlehka a krátce podusit anebo opéct na pánvi. Majitelé grilů si přípravu ryb také pochvalují, ovšem způsobů, jak chutně a rychle připravit rybu, je nekonečně mnoho a výsledek na talíři je vždycky delikatesa.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!