Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Delheim - Stellenbosch Chenin Blanc 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Chenin Blanc

Ovocná chuť odrůdy Chenin Blanc pocházející z oblasti Stellenbosch v Jižní Africe je skvělou alternativou k odrůdě Sauvignon.

Chuť a vůně vína

Převažují tóny citrónu a broskve, ale ty zjemňuje lehký medový dotek.
Skvělé k okamžité konzumaci, chuťově se dále rozvíjí v dalších 2-3 letech.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sbírány ručně (vždy ráno). Šťáva prochází fermentací v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách. Poté víno zraje další dva měsíce.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z ryb

Recept: Úhoř na víně

329 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chenin Blanc
Ročník - 2019
Analýza vína - Zbytkový cukr : 2.2 g/l, alkohol : 13.38%, kyseliny : 6.9 g/l, Ph : 3.19
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (2-4 let)

Tasting notes


Úhoř na víně

Úhoř na víně


doba přípravy: 40 minut


Suroviny pro 4 osoby
1kg úhoře,1polévková lžíce panenského oleje, svazek kopru a petrželky, 0,5l rybího vývaru, 1,5dcl bílé víno suché


Postup přípravy:
Úhoře vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, opláchneme a nakrájíme na kousky. Vložíme do mísy, polijeme olejem a promícháme. Kopr a petrželku opláchneme (několik snítek odložíme na ozdobu) a nasekáme. Hlubokou teflonovou pánev rozpálíme, vložíme kousky úhoře a po všech stranách je osmažíme. Zalijeme vývarem s polovinou dávky vína, přidáme petrželku a kopr. Přikryjté pokličkou dusíme asi 30 minut. Kousky ryby občas obrátíme. Ke konci dušení přilijeme zbytek vína. Jídlo narovnáme na mísu, ozdobíme lístky petrželky a plátky citronu. Podáváme s rýží nebo brambory.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!