Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Delheim - Stellenbosch Chenin Blanc 2020, 0,75l

Bílé víno | suché | Chenin Blanc

Ovocná chuť odrůdy Chenin Blanc pocházející z oblasti Stellenbosch v Jižní Africe je skvělou alternativou k odrůdě Sauvignon.

Chuť a vůně vína

Převažují tóny citrónu a broskve, ale ty zjemňuje lehký medový dotek.
Skvělé k okamžité konzumaci, chuťově se dále rozvíjí v dalších 2-6 letech.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sbírány ručně (vždy ráno). Šťáva prochází fermentací v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách. Poté víno zraje další dva měsíce.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z ryb
  • Servírovat při 10-12 °C

Recept: Grilovaný losos v marinádě
329 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Bílé víno
Odrůda - 100% Chenin Blanc
Ročník - 2020
Analýza vína - Zbytkový cukr : 2.6 g/l, alkohol : 13.50%, kyseliny : 5.7 g/l, Ph : 3.43
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (2-6 let)

Tasting notes


Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě


Doba přípravy: 40 minut


Suroviny:
sůl, 4ks citronu, polévková lžíce sojové omáčky, 8 ks lososového filetu (podkovy), 4 polévkové lžíce medu a stejné množství hořčice


Postup přípravy:
Med rozpustíme v citronové šťávě, přidáme hořčici, sójovou omáčku, chilli, sůl a vytvoříme marinádu. Porce lososa naložíme do připravené marinády a necháme odležet zhruba 2 hodiny. Grilujeme cca 4 minuty z každé strany.


Také Vám poradíme:


  1. jak eliminovat rybí zápach?
    nejdříve rybu pořádně omyjeme – nejvíce zápachu se ukrývá ve slizu, kterým je ryba pokryta. Poté ji na chvíli naložíme do mléka, které má schopnost rybí zápach vytáhnout. Bude stačit čtvrt až půl hodiny. Následně rybu opět umyjeme, ochutíme bylinkami a citronovou šťávou. Takto připravenou rybu poté vaříme, pečeme či smažíme.


  2. Jak ošetřit zápach na použitém nádobí a rukách?
    Veškeré nádobí, se kterým jsme syrovou rybu připravovali, tedy prkénko a nože, pořádně omyjeme čisticím přípravkem a poté přetřeme půlkou citronu. Kyselina citronová totiž neutralizuje pachy. Citron necháme chvíli účinkovat a nádobí znovu umyjeme, případně dáme do myčky.
    Zápach z ryby přejde i na ruce, ale i na těch se ho dá lehce zbavit. Vytvořte si kašovitou směs ze soli a vody a naneste na ruce. Poté si asi po 1 minutě ruce pořádně umyjte.
    Sůl vysušuje, tak si nezapomeňte ruce namazat nějakým hydratačním krémem. Také můžete využít šťávu z citrónu.





Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!