Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Delheim - Stellenbosch Pinotage 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Pinotage

Víno odrůdy Pinotage pochází z nejprestižnějších oblastí v Jižní Africe (Muldersvaley Bowl) a má klasickou tmavě rubínovou barvu.

Chuť a vůně vína

Ve vůni převažují třešně, švestky a červené peckovité ovoce doplněné tóny tmavé čokolády a květinovými tóny. Chuť černého bobulovitého ovoce s vyváženými tříslovinami.

Sklizeň a zrání vína

Po ručním sběru jsou hrozny lehce lisovány a pak startuje přirozená fermentace při nízkých teplotách. Poté víno zraje dalších 12 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilované maso
  • zrající sýry

Recept: Steak s liškovo - smetanovou omáčkou

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
669 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinotage
Analýza vína - zbytkový cukr 2,5g/l, alkohol 14,35%, kyselina 5,40g/l, pH 3,57
Ročník - 2016
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - ano (3-5 let)

Tasting notes


Steak s liškovo - smetanovou omáčkou

Steak s liškovo - smetanovou omáčkou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
hovězí roštěná, sůl, pepř, oříšek másla, 1/2 cibule, hrst lišek, bílé víno, smetana


Postup přípravy
Plátky z roštěné osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Hotové maso vyndáme z pánve a k výpeku přidáme máslo, cibuli nakrájenou najemno a lišky. Osolíme, opepříme a vše chvíli restujeme, podlijeme vínem a krátce dusíme. Nakonec přidáme smetanu, podle potřeby necháme zredukovat. Omáčkou přelijeme steaky, podáváme a olizujeme se až za ušima.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!