Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Delheim - Stellenbosch Pinotage 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Pinotage

Víno odrůdy Pinotage pochází z nejprestižnějších oblastí v Jižní Africe (Muldersvaley Bowl) a má klasickou tmavě rubínovou barvu.

Chuť a vůně vína

Ve vůni převažují třešně, švestky a červené peckovité ovoce doplněné tóny tmavé čokolády a květinovými tóny. Chuť černého bobulovitého ovoce s vyváženými tříslovinami.

Sklizeň a zrání vína

Po ručním sběru jsou hrozny lehce lisovány a pak startuje přirozená fermentace při nízkých teplotách. Poté víno zraje dalších 12 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilované maso
  • zrající sýry
  • Doporučujeme servírovat při 16-18 °C

Recept: Vepřová panenka v bylinkách s luštěninami a žampiony

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
669 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinotage
Analýza vína - zbytkový cukr 1,4g/l, alkohol 14%, kyselina 5,30g/l, pH 3,56
Ročník - 2017
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - ano (2-5 let)

Tasting notes


Vepřová panenka v bylinkách s luštěninami a žampiony

Vepřová panenka v bylinkách s luštěninami a žampiony


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
600 g vepřové panenky, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, 1 lžíce čerstvého tymiánu, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 400 g žampionů, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 250 g předvařené směsi ječných krup a čočky, 200 ml drůbežího vývaru, čerstvá listová petržel, 100 g tvrdého sýru Parmazán, alobal, vpichový teploměr, struhadlo, zapékací mísa, grilovací pánev


Postup přípravy
Panenku osolíme, opepříme, zakápneme olejem a obalíme v sekaných bylinkách. V grilovací pánvi zprudka opečeme ze všech stran. Dopečeme v troubě vyhřáté na 135 °C a vpichovým teploměrem hlídáme vnitřní teplotu. Jakmile dosáhne 45 °C maso vyndáme a necháme odpočinout asi 15 minut pod alobalem.
Na olivovém oleji na barvu orestujeme nakrájené očištěné žampiony. Osolíme, opepříme, stáhneme plamen a přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a ještě krátce restujeme. Podlijeme vývarem a vsypeme luštěniny s kroupy (ty nijak nevaříme a nasypeme je rovnou z obalu). Krátce povaříme, dokončíme sekanou petrželkou a podáváme.
Takto připravené luštěniny podáváme s pečenou panenkou nakrájenou na plátky. Celé jídlo ještě zasypeme strouhaným sýrem pecorino a ozdobíme lístky petržele.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!