Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Delheim - Stellenbosch Pinotage 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Pinotage

Víno odrůdy Pinotage pochází z nejprestižnějších oblastí v Jižní Africe (Muldersvaley Bowl) a má klasickou tmavě rubínovou barvu.

Chuť a vůně vína

Ve vůni převažují třešně, švestky a červené peckovité ovoce doplněné tóny tmavé čokolády a květinovými tóny. Chuť černého bobulovitého ovoce s vyváženými tříslovinami.

Sklizeň a zrání vína

Po ručním sběru jsou hrozny lehce lisovány a pak startuje přirozená fermentace při nízkých teplotách. Poté víno zraje dalších 12 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilované maso
  • zrající sýry
  • Doporučujeme servírovat při 16-18 °C

Recept: Grilovaná vepřová žebírka
669 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinotage
Analýza vína - zbytkový cukr 1,4g/l, alkohol 14%, kyselina 5,30g/l, pH 3,56
Ročník - 2017
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - ano (2-5 let)

Tasting notes


Grilovaná vepřová žebírka

Grilovaná vepřová žebírka


doba přípravy: 150 minut


Suroviny pro 4 osoby
2 lžíce soli, 0,3 lžičky mleté nové koření, 4 stroužky česneku, 0,7 lžíce oregana, 1 kg vepřových žebírek, 2,7 lžíce oleje, 0,7 lžíce drceného kmínu, 0,7 lžíce čerstvě mletého pepře


Postup přípravy
Koření, rozdrcený česnek a sůl promícháme dohromady s olejem. Touto směsí potřeme žebírka a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Na středně rozpáleném grilu připravujeme asi 30 minut. Žebírka doporučujeme s Barbecue omáčkou Otma Gurmán, čerstvými bagetkami a osvěžujícím zeleninovým salátem Čalamáda.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!