Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Delheim - Stellenbosch Pinotage 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Pinotage

Víno odrůdy Pinotage pochází z nejprestižnějších oblastí v Jižní Africe (Muldersvaley Bowl) a má klasickou tmavě rubínovou barvu.

Chuť a vůně vína

Ve vůni převažují třešně, švestky a červené peckovité ovoce doplněné tóny tmavé čokolády a květinovými tóny. Chuť černého bobulovitého ovoce s vyváženými tříslovinami.

Sklizeň a zrání vína

Po ručním sběru jsou hrozny lehce lisovány a pak startuje přirozená fermentace při nízkých teplotách. Poté víno zraje dalších 12 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilované maso
  • zrající sýry
  • Doporučujeme servírovat při 16-18 °C

Recept: Smažený sýr se šunkou
669 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinotage
Analýza vína - zbytkový cukr 1,4g/l, alkohol 14%, kyselina 5,30g/l, pH 3,56
Ročník - 2017
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - ano (2-5 let)

Tasting notes


Smažený sýr se šunkou

Smažený sýr se šunkou


Doba přípravy: 45 minut


Suroviny:
100 g tvrdého sýra, 100 g šunky, špetka bílého pepře, 1 vejce, 1 lžička kukuřičného škrobu, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, sůl, slunečnicový olej na smažení


Postup přípravy:
Tvrdý sýr a šunku nastrouháme na slzičkovém struhadle a promícháme. Vejce rozšleháme, poté zašleháme škrob a pepř a přidáme k sýrové směsi. Nejprve vařečkou a poté rukou směs dobře promícháme. Rozdělíme na 6 dílů a stlačením a vytvarováním v dlani vytvoříme malé placičky. Vejce rozšleháme se špetkou soli. Placičky obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Smažíme středně v rozehřátém oleji po obou stranách do zlatova. Podáváme s vařenými brambory a tatrskou omáčkou.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!