Delheim - Stellenbosch Pinotage 2017, 0,75l
Víno odrůdy Pinotage pochází z nejprestižnějších oblastí v Jižní Africe (Muldersvaley Bowl) a má klasickou tmavě rubínovou barvu.
Chuť a vůně vína
Ve vůni převažují třešně, švestky a červené peckovité ovoce doplněné tóny tmavé čokolády a květinovými tóny. Chuť černého bobulovitého ovoce s vyváženými tříslovinami.Sklizeň a zrání vína
Po ručním sběru jsou hrozny lehce lisovány a pak startuje přirozená fermentace při nízkých teplotách. Poté víno zraje dalších 12 měsíců.K jakému jídlu se víno hodí
- grilované maso
- zrající sýry
- Doporučujeme servírovat při 16-18 °C
Recept: Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty
Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Červené víno
Odrůda - Pinotage
Analýza vína - zbytkový cukr 1,4g/l, alkohol 14%, kyselina 5,30g/l, pH 3,56
Ročník - 2017
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - ano (2-5 let)
Tasting notes

Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty
doba přípravy: 20 minut
Suroviny
sýr Halloumi nakrájený na plátky silné cca 1,5 cm, rukola, cherry rajčata, citron, olivový olej, množství podle počtu strávníků,
HALLOUMI :
Halloumi je národní sýr Kypru a byl zde vyráběn již před tisíci lety.
Dělá se ze směsi ovčího, kozího a kravského mléka s jemným přidáním máty.
Na Kypru a nejen tam, je velmi oblíben. Je možno ho grilovat, opékat, smažit, neroztéká se.
Postup přípravy
Gril nebo grilovací pánev rozpálíme, potřeme jemně olejem, sýr nakrájíme na plátky a ogrilujeme z obou stran. Rukolu omyjeme, osušíme, zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem a promícháme. Rozdělíme ji na talíře, poklademe grilovaným sýrem a doplníme pokrájenými cherry rajčaty. Sůl neuvádím, není třeba, ale každý podle chuti.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!