Delheim - Stellenbosch Sauvignon Blanc 2017, 0,75l
Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc
Ovocná chuť odrůdy Sauvignon Blanc pocházející z oblasti Stellenbosch v Jižní Africe je skvělou alternativou k odrůdě Sauvignon. Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Chuť a vůně vína
Ovocná chuť bohatá na angrešt, grapefruit s podtóny čerstvého chřestu a limetky.Skvělé k okamžité konzumaci, chuťově se dále rozvíjí v dalších 2-3 letech.
Sklizeň a zrání vína
Hrozny jsou sbírány ručně (vždy ráno). Jsou drceny a jemně presovány. Šťáva prochází za studena fermentací v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách a s přidáním vybraných druhů kvasnic. Poté se víno před konečnou filtrací a lahvováním nechá zrát několik dalších měsíců.K jakému jídlu se víno hodí
- Možné servírovat jako aperitiv
- Vhodné k mořským plodům a salátům
Recept: Rukolový salát
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2017
Druh vína - Suché
Analýza vína - alkohol 13%, kyseliny 7,5 g/l, cukr 2,3 g/l, pH 3,04
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (3-5 let)
Tasting notes
- Michelangelo International Wine Awards - GOLD

Rukolový salát
doba přípravy: 10 minut
Suroviny
125 g rukoly, 4 vejce uvařená natvrdo, 1 konzerva sardelových řezů, několik cherry rajčátek, sůl, citronová šťáva, čerstvě mletý bílý pepř
Postup přípravy:
Rukolu omyjeme a osušíme. Promícháme se solí (solíme jen velmi málo, protože sardelky jsou slané dost). Zakápneme citronem, jemně promícháme se sardelovými řezy. Na talíři ozdobíme rajčátky, vejcemi a mírně opepříme. Salát je pikantní a osvěžující.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!