Delheim - Stellenbosch Sauvignon Blanc 2019, 0,75l
Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc
Ovocná chuť odrůdy Sauvignon Blanc pocházející z oblasti Stellenbosch v Jižní Africe je skvělou alternativou k odrůdě Sauvignon. Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Chuť a vůně vína
Ovocná chuť bohatá na angrešt, grapefruit s podtóny čerstvého chřestu a limetky.Skvělé k okamžité konzumaci, chuťově se dále rozvíjí v dalších 2-3 letech.
Sklizeň a zrání vína
Hrozny jsou sbírány ručně (vždy ráno). Jsou drceny a jemně presovány. Šťáva prochází za studena fermentací v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách a s přidáním vybraných druhů kvasnic. Poté se víno před konečnou filtrací a lahvováním nechá zrát několik dalších měsíců.K jakému jídlu se víno hodí
- Možné servírovat jako aperitiv
- Vhodné k mořským plodům a salátům
Recept: Šopský salát
Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Analýza vína - alkohol 13,18%, kyseliny 6,5 g/l, cukr 1,8 g/l, pH 3,07
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (3-5 let)
Tasting notes
- 2016,7 Michelangelo International Wine Awards - GOLD

Šopský salát
doba přípravy: 15 minut
Suroviny
350 g rajčat, 500 g paprik, 1 okurka, 2 menší cibule, svazek petrželky, 80 g balkánského sýru, pepř, ocet, 3 až 4 lžíce panenského oleje, sůl
Postup přípravy:
Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, rajčata na kolečka, na míse je osolíme, opepříme a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a drobně nakrájenou petrželkou. Salát pokapeme olejem, podle chuti okyselíme octem a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s bílou vekou jako předkrm, přílohu nebo i samostatné jídlo.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!