Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Delheim - Stellenbosch Sauvignon Blanc 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Ovocná chuť odrůdy Sauvignon Blanc pocházející z oblasti Stellenbosch v Jižní Africe je skvělou alternativou k odrůdě Sauvignon. Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Ovocná chuť bohatá na angrešt, grapefruit s podtóny čerstvého chřestu a limetky.
Skvělé k okamžité konzumaci, chuťově se dále rozvíjí v dalších 2-3 letech.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sbírány ručně (vždy ráno). Jsou drceny a jemně presovány. Šťáva prochází za studena fermentací v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách a s přidáním vybraných druhů kvasnic. Poté se víno před konečnou filtrací a lahvováním nechá zrát několik dalších měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Možné servírovat jako aperitiv
  • Vhodné k mořským plodům a salátům

Recept: Rukolový salát

329 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Analýza vína - alkohol 13,18%, kyseliny 6,5 g/l, cukr 1,8 g/l, pH 3,07
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (3-5 let)

Tasting notes

  • 2016,7 Michelangelo International Wine Awards - GOLD


Rukolový salát

Rukolový salát


doba přípravy: 10 minut


Suroviny
125 g rukoly, 4 vejce uvařená natvrdo, 1 konzerva sardelových řezů, několik cherry rajčátek, sůl, citronová šťáva, čerstvě mletý bílý pepř


Postup přípravy:
Rukolu omyjeme a osušíme. Promícháme se solí (solíme jen velmi málo, protože sardelky jsou slané dost). Zakápneme citronem, jemně promícháme se sardelovými řezy. Na talíři ozdobíme rajčátky, vejcemi a mírně opepříme. Salát je pikantní a osvěžující.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!