Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Delheim - Stellenbosch Sauvignon Blanc 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Ovocná chuť odrůdy Sauvignon Blanc pocházející z oblasti Stellenbosch v Jižní Africe je skvělou alternativou k odrůdě Sauvignon. Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Ovocná chuť bohatá na angrešt, grapefruit s podtóny čerstvého chřestu a limetky.
Skvělé k okamžité konzumaci, chuťově se dále rozvíjí v dalších 2-3 letech.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sbírány ručně (vždy ráno). Jsou drceny a jemně presovány. Šťáva prochází za studena fermentací v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách a s přidáním vybraných druhů kvasnic. Poté se víno před konečnou filtrací a lahvováním nechá zrát několik dalších měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Možné servírovat jako aperitiv
  • Vhodné k mořským plodům a salátům

Recept: Krevetoví motýlci s chilli omáčkou



TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
329 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Analýza vína - alkohol 13,18%, kyseliny 6,5 g/l, cukr 1,8 g/l, pH 3,07
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (3-5 let)

Tasting notes

  • 2016,7 Michelangelo International Wine Awards - GOLD


Krevetoví motýlci s chilli omáčkou

Krevetoví motýlci s chilli omáčkou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 4 osoby


0,66kg krevety tygří (kuchyňsky upravené), 83,34ml olivový olej, 1,stroužek česneku najemno nasekaný, petrželka hladkolistá (nebo čerstvý koriandr), citron skrojky k podávání, sůl, pepř mletý
Na chilli omáčku:
1 polévková lžíce hořčičného prášku, 1 polévková lžíce sezamového oleje, 1 polévková lžíce rajského protlaku,160 ml chilly omáčky sladké,


Postup přípravy:
Krevety podélně nakrojte, ale nedokrojte tak, aby vám vznikli motýlci. Plochou hranou nože je trochu rozklepněte. Nyní si připravte chilli omáčku. Hořčicový prášek smíchejte v misce s olejem. Přidejte ostatní suroviny a vše dohladka promíchejte. Dejte do ledničky. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte olej. Osmažte na něm asi 3 minuty krevety a česnek za občasného potřesení pánví. Vyjměte z pánve, promíchejte s bylinkami a podávejte se skrojky citronu a chilli omáčkou.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!