Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Delheim - Stellenbosch Sauvignon Blanc 2020, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Ovocná chuť odrůdy Sauvignon Blanc pocházející z oblasti Stellenbosch v Jižní Africe je skvělou alternativou k odrůdě Sauvignon. Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Ovocná chuť bohatá na angrešt, grapefruit s podtóny čerstvého chřestu a limetky.
Skvělé k okamžité konzumaci, chuťově se dále rozvíjí v dalších 2-3 letech.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sbírány ručně (vždy ráno). Jsou drceny a jemně presovány. Šťáva prochází za studena fermentací v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách a s přidáním vybraných druhů kvasnic. Poté se víno před konečnou filtrací a lahvováním nechá zrát několik dalších měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Možné servírovat jako aperitiv
  • Vhodné k mořským plodům a salátům
  • Servírovat při 8-10 °C

Recept: Úhoř na víně
329 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2020
Druh vína - Suché
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,6 g/l, cukr 3,5 g/l, pH 3,33
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (3-5 let)

Tasting notes

  • 2019 Michelangelo International Wine Awards - GOLD


Úhoř na víně

Úhoř na víně


doba přípravy: 40 minut


Suroviny pro 4 osoby
1kg úhoře,1polévková lžíce panenského oleje, svazek kopru a petrželky, 0,5l rybího vývaru, 1,5dcl bílé víno suché


Postup přípravy:
Úhoře vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, opláchneme a nakrájíme na kousky. Vložíme do mísy, polijeme olejem a promícháme. Kopr a petrželku opláchneme (několik snítek odložíme na ozdobu) a nasekáme. Hlubokou teflonovou pánev rozpálíme, vložíme kousky úhoře a po všech stranách je osmažíme. Zalijeme vývarem s polovinou dávky vína, přidáme petrželku a kopr. Přikryjté pokličkou dusíme asi 30 minut. Kousky ryby občas obrátíme. Ke konci dušení přilijeme zbytek vína. Jídlo narovnáme na mísu, ozdobíme lístky petrželky a plátky citronu. Podáváme s rýží nebo brambory.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!