Delheim - Stellenbosch Sauvignon Blanc 2020, 0,75l
Ovocná chuť odrůdy Sauvignon Blanc pocházející z oblasti Stellenbosch v Jižní Africe je skvělou alternativou k odrůdě Sauvignon. Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Chuť a vůně vína
Ovocná chuť bohatá na angrešt, grapefruit s podtóny čerstvého chřestu a limetky.Skvělé k okamžité konzumaci, chuťově se dále rozvíjí v dalších 2-3 letech.
Sklizeň a zrání vína
Hrozny jsou sbírány ručně (vždy ráno). Jsou drceny a jemně presovány. Šťáva prochází za studena fermentací v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách a s přidáním vybraných druhů kvasnic. Poté se víno před konečnou filtrací a lahvováním nechá zrát několik dalších měsíců.K jakému jídlu se víno hodí
- Možné servírovat jako aperitiv
- Vhodné k mořským plodům a salátům
- Servírovat při 8-10 °C
Recept: Grilovaný losos v marinádě
Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2020
Druh vína - Suché
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 5,6 g/l, cukr 3,5 g/l, pH 3,33
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (3-5 let)
Tasting notes
- 2019 Michelangelo International Wine Awards - GOLD

Grilovaný losos v marinádě
Doba přípravy: 40 minut
Suroviny:
sůl, 4ks citronu, polévková lžíce sojové omáčky, 8 ks lososového filetu (podkovy), 4 polévkové lžíce medu a stejné množství hořčice
Postup přípravy:
Med rozpustíme v citronové šťávě, přidáme hořčici, sójovou omáčku, chilli, sůl a vytvoříme marinádu. Porce lososa naložíme do připravené marinády a necháme odležet zhruba 2 hodiny. Grilujeme cca 4 minuty z každé strany.
Také Vám poradíme:
jak eliminovat rybí zápach?
nejdříve rybu pořádně omyjeme – nejvíce zápachu se ukrývá ve slizu, kterým je ryba pokryta. Poté ji na chvíli naložíme do mléka, které má schopnost rybí zápach vytáhnout. Bude stačit čtvrt až půl hodiny. Následně rybu opět umyjeme, ochutíme bylinkami a citronovou šťávou. Takto připravenou rybu poté vaříme, pečeme či smažíme.Jak ošetřit zápach na použitém nádobí a rukách?
Veškeré nádobí, se kterým jsme syrovou rybu připravovali, tedy prkénko a nože, pořádně omyjeme čisticím přípravkem a poté přetřeme půlkou citronu. Kyselina citronová totiž neutralizuje pachy. Citron necháme chvíli účinkovat a nádobí znovu umyjeme, případně dáme do myčky.
Zápach z ryby přejde i na ruce, ale i na těch se ho dá lehce zbavit. Vytvořte si kašovitou směs ze soli a vody a naneste na ruce. Poté si asi po 1 minutě ruce pořádně umyjte.
Sůl vysušuje, tak si nezapomeňte ruce namazat nějakým hydratačním krémem. Také můžete využít šťávu z citrónu.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!