Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Delheim - Stellenbosch Pinotage Rose 2017, 0,75l

Růžové víno | suché | Pinotage

Ovocná chuť odrůdy Pinotage Rose pocházející z oblasti Stellenbosch v Jižní Africe je skvělou alternativou k odrůdě pinotage a Chenin Blanc.

Chuť a vůně vína

Převažují tóny citrónu a broskve, ale ty zjemňuje lehký medový dotek.
Skvělé k okamžité konzumaci, chuťově se dále rozvíjí v dalších 2-4 letech.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sbírány ručně (vždy ráno). Šťáva prochází fermentací v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách. Poté víno zraje další dva měsíce.

K jakému jídlu se víno hodí

  • saláty a lehká jídla

Recept: Šopský salát

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
579 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Růžové víno
Odrůda - 96% Pinotage, 4% Muscat de Frontignan
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 12,5%, zbytkový cukr 5,16g/l, kyseliny 6,69g/l, pH 3,27
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (3-5 let)

Tasting notes

  • Weinwirtschaft: 3. Platz bester Rosé 2012
  • Weinwirtschaft: Bester Rosé des Jahres 2011


Šopský salát

Šopský salát


doba přípravy: 15 minut


Suroviny
350 g rajčat, 500 g paprik, 1 okurka, 2 menší cibule, svazek petrželky, 80 g balkánského sýru, pepř, ocet, 3 až 4 lžíce panenského oleje, sůl


Postup přípravy:
Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, rajčata na kolečka, na míse je osolíme, opepříme a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a drobně nakrájenou petrželkou. Salát pokapeme olejem, podle chuti okyselíme octem a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s bílou vekou jako předkrm, přílohu nebo i samostatné jídlo.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!