Delheim - Stellenbosch Pinotage Rose 2018, 0,75l
Růžové víno | suché | Pinotage
Ovocná chuť odrůdy Pinotage Rose pocházející z oblasti Stellenbosch v Jižní Africe je skvělou alternativou k odrůdě pinotage a Chenin Blanc.
Chuť a vůně vína
Převažují tóny citrónu a broskve, ale ty zjemňuje lehký medový dotek.Skvělé k okamžité konzumaci, chuťově se dále rozvíjí v dalších 2-4 letech.
Sklizeň a zrání vína
Hrozny jsou sbírány ručně (vždy ráno). Šťáva prochází fermentací v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách. Poté víno zraje další dva měsíce.K jakému jídlu se víno hodí
- saláty a lehká jídla
Recept: Salát Caprese
Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Růžové víno
Odrůda - 96% Pinotage, 4% Muscat de Frontignan
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 12,49%, zbytkový cukr 4,8g/l, kyseliny 6,0g/l, pH 3,19
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (3-5 let)
Tasting notes
- Weinwirtschaft: 3. Platz bester Rosé 2012
- Weinwirtschaft: Bester Rosé des Jahres 2011

Salát Caprese
doba přípravy: 15 minut
Suroviny pro 4 osoby
sůl, 400g rajčata, olivový olej, bazalka, oregáno, 200g mozzarella
Postup přípravy:
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Naskládáme je na talíř střídavě na sebe, posypeme bazalkou, oreganem, osolíme a pokapeme olivovým olejem.
Radíme
- Otrhejte listy bazalky ze stonku a oblanšírujte je ve vroucí vodě po dobu 2 sekund.
- Pak je přendejte do ledové lázně.
- Listy nechte zcela uschnout a pak je naskládejte do nějaké uzavíratelné a dobře těsnící nádoby. Jednotlivé vrstvy oddělte povoskovaným papírem nebo pergamenem.
Mraženou bazalku pak můžete používat úplně stejně jako čerstvou. Zachová si totiž své typické aroma.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!