Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Delheim - Stellenbosch Pinotage Rose 2018, 0,75l

Růžové víno | suché | Pinotage

Ovocná chuť odrůdy Pinotage Rose pocházející z oblasti Stellenbosch v Jižní Africe je skvělou alternativou k odrůdě pinotage a Chenin Blanc.

Chuť a vůně vína

Převažují tóny citrónu a broskve, ale ty zjemňuje lehký medový dotek.
Skvělé k okamžité konzumaci, chuťově se dále rozvíjí v dalších 2-4 letech.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sbírány ručně (vždy ráno). Šťáva prochází fermentací v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách. Poté víno zraje další dva měsíce.

K jakému jídlu se víno hodí

  • saláty a lehká jídla

Recept: Zeleninový salát s kuřecím masem
579 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Stellenbosch
Vinařství - Delheim
Typ - Růžové víno
Odrůda - 96% Pinotage, 4% Muscat de Frontignan
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 12,49%, zbytkový cukr 4,8g/l, kyseliny 6,0g/l, pH 3,19
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (3-5 let)

Tasting notes

  • Weinwirtschaft: 3. Platz bester Rosé 2012
  • Weinwirtschaft: Bester Rosé des Jahres 2011


Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem


doba přípravy: 15 minut


Suroviny
250g kuřecího vařeného masa, 3ks rajčete, ledový salát, okurka, parika, olivový olej, sůl, bazalka, pepř


Postup přípravy
Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kde všechny druhy promícháme. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a opečeme na oleji na pánvi. Opečené maso dáme okapat na ubrousek, po okapání položíme na zeleninový salát a zakapeme olivovým olejem, můžeme ještě přisolit. Tento zeleninový salát s kuřecím masem podáváme samotný nebo s pečivem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!