Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Don David Cabernet Sauvignon Urquiza 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Názvem DON DAVID jsou označena vína, která v případě Chardonnay ležela minimálně 4 měsíce v barikových sudech z francouzského a amerického dubu.

Chuť a vůně vína

Tmavě fialové víno s vůní černého rybízu a přezrálých višní. Chuť je velmi příjemně strukturovaná s výraznou sladkou tříslovinou v kombinaci s vanilkou a pepřem.

Sklizeň a zrání vína

leží průměrně 15 měsíců v nových sudech, z nichž bylo 30% z amerického a 70% z francouzského dubu. Následné zrání v lahvích za řízených konstantních teplot dalo ještě více vyniknout odrůdovému charakteru

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa,zvěřina

Recept: Jelení ragů na víně
399 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Salta
Vinařství - Michel Torino
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2017
Analýza vína - Alkohol: 14,5% v/v, Titrovatelné kyseliny: /litre, zbytkový cukr: g/L, pH:
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8-10 let


Jelení ragů na víně

Jelení ragů na víně


Doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 5 osob:
150 g cibule, 1/2 lžičky pepře, 150 g zakysané smetany, 800 g jeleního plecka bez kosti, 4 lžíce oleje, 2 ks hřebíčku, 3/8 l červeného vína, 6 ks celého pepře, sůl, 1 list bobkovýho listu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté sladké papriky.


Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Olej silně rozpálíme, masové kosky osmažíme ze všech stran. Cibuli krátce restujeme s masem, přidáme červené víno a koření. Ragú dusíme přikryté při mírné teplotě, dokud maso nezměkne. Po změknutí maso vyjmeme, šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku s paprikou. Necháme povařit, pak přecedíme a hotovou omáčku ještě dochutíme solí a pepřem. Maso zahřejeme v omáčce, ale nevaříme. Před podáváním jelení ragú na červeném víně necháme ještě 5 minut uležet.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!