Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Don David Cabernet Sauvignon Urquiza 2017, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Názvem DON DAVID jsou označena vína, která v případě Chardonnay ležela minimálně 4 měsíce v barikových sudech z francouzského a amerického dubu.

Chuť a vůně vína

Tmavě fialové víno s vůní černého rybízu a přezrálých višní. Chuť je velmi příjemně strukturovaná s výraznou sladkou tříslovinou v kombinaci s vanilkou a pepřem.

Sklizeň a zrání vína

leží průměrně 15 měsíců v nových sudech, z nichž bylo 30% z amerického a 70% z francouzského dubu. Následné zrání v lahvích za řízených konstantních teplot dalo ještě více vyniknout odrůdovému charakteru

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa,zvěřina

Recept: Srnčí žebírka
399 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Salta
Vinařství - Michel Torino
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2017
Analýza vína - Alkohol: 14,5% v/v, Titrovatelné kyseliny: /litre, zbytkový cukr: g/L, pH:
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8-10 let


Srnčí žebírka

Srnčí žebírka


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
12ks srnčích žebírek, 500 g hub, 250 ml smetany, sůl, pepř, 100 ml oleje, 80 g másla, 1 cibule, 1 kostka bujónu (masox)


Postup přípravy
Žebírka osolíme, opepříme, polijeme olejem a necháme hodinu marinovat. Potom je z marinády vyjmeme a v pánvi opečeme doměkka. Upečená žebírka vytáhneme, přidáme smetanu, masovou kostku, podlijeme vodou a dobře povaříme. Hotovou omáčku procedíme.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nasekanou cibulku, houby nakrájené na jemné plátky, osolíme, opepříme a podusíme. Omáčkou pak polijeme žebírka a podáváme s bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!