MT Don David Cabernet Sauvignon Urquiza 2017, 0,75l
Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon
Názvem DON DAVID jsou označena vína, která v případě Chardonnay ležela minimálně 4 měsíce v barikových sudech z francouzského a amerického dubu.
Chuť a vůně vína
Tmavě fialové víno s vůní černého rybízu a přezrálých višní. Chuť je velmi příjemně strukturovaná s výraznou sladkou tříslovinou v kombinaci s vanilkou a pepřem.Sklizeň a zrání vína
leží průměrně 15 měsíců v nových sudech, z nichž bylo 30% z amerického a 70% z francouzského dubu. Následné zrání v lahvích za řízených konstantních teplot dalo ještě více vyniknout odrůdovému charakteruK jakému jídlu se víno hodí
- červená masa,zvěřina
Recept: srnčí kýta na víně
Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Salta
Vinařství - Michel Torino
Typ - Červené víno
Odrůda - 100% Cabernet Sauvignon
Ročník - 2017
Analýza vína - Alkohol: 14,5% v/v, Titrovatelné kyseliny: /litre, zbytkový cukr: g/L, pH:
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8-10 let

srnčí kýta na víně
doba přípravy: 90 minut
Suroviny pro 4 osoby
15 dkg kořenová zelenina, 5 dkg cibule, 2dl červené víno, 700 g srnčí kýty, 2 lžičky kořenící směsi, sůl, vývar, olej, jíška
Postup přípravy
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Celer, mrkev a petržel očistíme a nastrouháme najemno. Na oleji necháme zrůžovět cibulku, vložíme maso a orestujeme. Když se maso "zatáhne", přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a ještě asi 2 minuty opékáme. Směs zasypeme kořenícím přípravkem "divočina", osolíme a podlijeme vínem a vývarem. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit instantní jíškou. Srnčí maso dušené na víně podáváme s bramborovým knedlíkem nebo noky.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!