Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Don David Shiraz 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Po 12 měsíčním ležení v nových sudech má tento Shiraz pronikavě výrazně tmavě červenou barvu.

Chuť a vůně vína

Chuť je plná s tóny zralého ovoce, kulatými taniny a náznaky pepře.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa, husí a kuřecí játra, zvěřina

Recept: Pikantní kuřecí křidélka
269 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Salta
Vinařství - Cafayate
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz & Syrah
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14% v/v, Titrovatelné kyseliny: g/litre, zbytkový cukr: g/L, pH:
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 5-6 let


Pikantní kuřecí křidélka

Pikantní kuřecí křidélka


doba přípravy: 40 minut


Suroviny
6 kuřecích křídel
6 stroužků česneku
1 cibule
1 lžíce kremžské hořčice
3 lžíce kečupu
trochu barbecue
2 lžíce worcesteru
2 lžíce sojové omáčky
trochu čerstvé papriky
10 dkg slaniny
pár plátků anglické slaniny
kousek másla
trošku citronové šťávy
1 lžíce Solamylu
250 ml kuřecího vývaru nebo vody
pepř
sůl


Postup přípravy:
Nejprve uděláme marinádu, smícháme worcester, sójovou omáčku, Solamyl, kečup, hořčici, barbecue, papriku, citronovou šťávu a trošku vývaru. V pekáčku rozpustíme nakrájenou slaninu a na ni si poskládáme osolená a opepřená křídla, zalijeme marinádou, zasypeme cibulí na proužky a nasekaným česnekem, plátky másla, přikryjeme plátky anglické slaniny a dáme péct do změknutí do trouby. Zbylou marinádou podlijeme při pečení. Opravdu velmi pikantní!



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!