Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Don David Shiraz 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Po 12 měsíčním ležení v nových sudech má tento Shiraz pronikavě výrazně tmavě červenou barvu.

Chuť a vůně vína

Chuť je plná s tóny zralého ovoce, kulatými taniny a náznaky pepře.

K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa, husí a kuřecí játra, zvěřina

Recept: Plzeňské roštěnky
269 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Salta
Vinařství - Cafayate
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz & Syrah
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 14% v/v, Titrovatelné kyseliny: g/litre, zbytkový cukr: g/L, pH:
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 5-6 let


Plzeňské roštěnky

Plzeňské roštěnky


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 plátky roštěné, 2 párky, 1 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky na obalení, olej, 1 sklenka světlého piva, 1 lžička sladké papriky, 1 bobkový list, sůl, pepř, smažená cibulka na ozdobu


Postup přípravy:
Maso rozklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme do misky chvíli odpočinout. Rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme po obou stranách je opečeme. Maso vyjmeme do výpeku dáme zpěnit nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, podlijeme šálkem vody a promícháme. Když se omáčka začne vařit, vložíme zpět roštěnky a dusíme je do měkka. Měkké maso opět vyjmeme, šťávu vydusíme, vmícháme mouku a osmahneme ji. Podlijeme vodou a pivem, přivedeme k varu, přidáme bobkový list a omáčku povaříme. Mezitím na pánvi osmahneme nakrojené nožičky párků a na kolečka nakrájenou cibuli. Roštěnky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme osmaženou cibulkou a nožičkami párků. Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovými knedlík.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!