Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Doňa Bernarda 2014, 0,75l

Červené víno | suché | Cuvée

Hrozny pochází ze starých vinic o velmi malém, kontrolovaném výnosu (6 t/ha). Jsou vybírány polohy, jejichž půdy mají tendenci rychle vysychat, aby bylo možné co nejefektivněji kontrolovat pomocí závlah vlastnosti hroznů. Každému hroznu dané odrůdy je věnována zvláštní pozornost, aby byl co nejvíce charakteristický pro svůj druh.

Chuť a vůně vína

Tmavě červené víno je směsí 4 odrůd. Příjemného aroma sušených švestek, borůvek a fialek, dobře snoubené s dubovým sudem. Chuť je jemná, plného těla a s dlouhým koncem.

Sklizeň a zrání vína

Sklizen pro toto víno probíhá pouze ručně bez ohledu na přístupnost terénu ke konci dubna a v prvních dnech května.

Hrozny jsou ručně sbírány po velmi malých dávkách a vybírány jsou jen ty nejlepší trsy. Jejich zpracování je věnována ta nejlepší péče a šetrnost. Rmut se nakváší v nerezových tancích při 25–26°C po dobu 7 dní. Dalších deset dní pak probíhá postfermentační macerace. Poté je víno přemístěno do nových sudů z francouzského dubu na 16–18 měsíců do prostor o kontrolované teplotě. Lahvování a umístění do sklepa k dalšímu zrání se uskuteční až v posledních 6 měsících.



K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa, zrající sýry Čedar a zvěřina

Recept: Jehněčí pečeně
529 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Central Valley, Colchagua Valley
Vinařství - L.F.Edwards
Typ - Červené víno
Odrůda - 78% Cabernet Sauvignon, 19% Syrah, 3% Petit sirah
Ročník - 2014
Analýza vína - Alkohol: 13,9 v/v, Titrovatelné kyseliny: g/litre, zbytkový cukr: g/L, pH:
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8-10 let

Tasting notes


Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně


doba přípravy: 120 minut


Suroviny pro 4 osoby
jehněčí maso kýta (1,5-2kg), 1,34 hrst máty, 0,66 hrst bazalky lístky, 1,34 lžíce parmazánu najemno nastrouhaného, 1,34 lžíce citronové šťávy, 1,34 stroužky česneku najemno nasekaného, sůl 3/4 lžičky na dochucení, pepř mletý 1/2 lžičky + na dochucení, 3,34 lžíce olivový olej + 2 na osmažení


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso omyjte, odblaňte, zbavte přebytečného tuku a důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolte ho a opepřete. Mátu, bazalku, ořechy, sýr, citronovou šťávu, česnek, 3/4 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře rozmixujte dohladka. Snižte rychlost robotu a pomalu přilévejte 5 lžic oleje, až je směs krásně hladká a má krémovitou konzistenci. Zbylý olej rozehřejte v největší nádobě Tefal Ingenio s odnímatelnou rukojetí (může pak do trouby) a maso opečte ze všech stran. Přemístěte do trouby a pečte asi 20 minut. Poté maso vyjměte a ostrým nožem ho nakrojte až ke kosti. Řezné plochy potřete asi polovinou mátového pesta. Vraťte do trouby a dopečte doměkka. Po upečení nechte zakryté maso ještě asi 10 minut odpočívat. Pak pokrájejte na plátky a ihned noste na stůl. Podávejte se zbylým pestem, hráškem s mátou a gratinovanými bramborami, které si připravíte během pečení masa.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!