Doňa Bernarda 2015, 0,75l
Hrozny pochází ze starých vinic o velmi malém, kontrolovaném výnosu (6 t/ha). Jsou vybírány polohy, jejichž půdy mají tendenci rychle vysychat, aby bylo možné co nejefektivněji kontrolovat pomocí závlah vlastnosti hroznů. Každému hroznu dané odrůdy je věnována zvláštní pozornost, aby byl co nejvíce charakteristický pro svůj druh.
Chuť a vůně vína
Tmavě červené víno je směsí 4 odrůd. Příjemného aroma sušených švestek, borůvek a fialek, dobře snoubené s dubovým sudem. Chuť je jemná, plného těla a s dlouhým koncem.Sklizeň a zrání vína
Sklizen pro toto víno probíhá pouze ručně bez ohledu na přístupnost terénu ke konci dubna a v prvních dnech května.Hrozny jsou ručně sbírány po velmi malých dávkách a vybírány jsou jen ty nejlepší trsy. Jejich zpracování je věnována ta nejlepší péče a šetrnost. Rmut se nakváší v nerezových tancích při 25–26°C po dobu 7 dní. Dalších deset dní pak probíhá postfermentační macerace. Poté je víno přemístěno do nových sudů z francouzského dubu na 16–18 měsíců do prostor o kontrolované teplotě. Lahvování a umístění do sklepa k dalšímu zrání se uskuteční až v posledních 6 měsících.
K jakému jídlu se víno hodí
- červená masa, zrající sýry Čedar a zvěřina
Recept: Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty
Země původu - Chile
Vinařská oblast - Central Valley, Colchagua Valley
Vinařství - L.F.Edwards
Typ - Červené víno
Odrůda - 78% Cabernet Sauvignon, 19% Syrah, 3% Petit sirah
Ročník - 2015
Analýza vína - Alkohol: 13,9 v/v, Titrovatelné kyseliny: g/litre, zbytkový cukr: g/L, pH:
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8-10 let
Tasting notes

Grilovaný sýr Halloumi s rukolou a rajčaty
doba přípravy: 20 minut
Suroviny
sýr Halloumi nakrájený na plátky silné cca 1,5 cm, rukola, cherry rajčata, citron, olivový olej, množství podle počtu strávníků,
HALLOUMI :
Halloumi je národní sýr Kypru a byl zde vyráběn již před tisíci lety.
Dělá se ze směsi ovčího, kozího a kravského mléka s jemným přidáním máty.
Na Kypru a nejen tam, je velmi oblíben. Je možno ho grilovat, opékat, smažit, neroztéká se.
Postup přípravy
Gril nebo grilovací pánev rozpálíme, potřeme jemně olejem, sýr nakrájíme na plátky a ogrilujeme z obou stran. Rukolu omyjeme, osušíme, zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem a promícháme. Rozdělíme ji na talíře, poklademe grilovaným sýrem a doplníme pokrájenými cherry rajčaty. Sůl neuvádím, není třeba, ale každý podle chuti.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!