Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Doňa Bernarda 2015, 0,75l

Červené víno | suché | Cuvée

Hrozny pochází ze starých vinic o velmi malém, kontrolovaném výnosu (6 t/ha). Jsou vybírány polohy, jejichž půdy mají tendenci rychle vysychat, aby bylo možné co nejefektivněji kontrolovat pomocí závlah vlastnosti hroznů. Každému hroznu dané odrůdy je věnována zvláštní pozornost, aby byl co nejvíce charakteristický pro svůj druh.

Chuť a vůně vína

Tmavě červené víno je směsí 4 odrůd. Příjemného aroma sušených švestek, borůvek a fialek, dobře snoubené s dubovým sudem. Chuť je jemná, plného těla a s dlouhým koncem.

Sklizeň a zrání vína

Sklizen pro toto víno probíhá pouze ručně bez ohledu na přístupnost terénu ke konci dubna a v prvních dnech května.

Hrozny jsou ručně sbírány po velmi malých dávkách a vybírány jsou jen ty nejlepší trsy. Jejich zpracování je věnována ta nejlepší péče a šetrnost. Rmut se nakváší v nerezových tancích při 25–26°C po dobu 7 dní. Dalších deset dní pak probíhá postfermentační macerace. Poté je víno přemístěno do nových sudů z francouzského dubu na 16–18 měsíců do prostor o kontrolované teplotě. Lahvování a umístění do sklepa k dalšímu zrání se uskuteční až v posledních 6 měsících.



K jakému jídlu se víno hodí

  • červená masa, zrající sýry Čedar a zvěřina

Recept: Hovězí plátky na houbách
599 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Central Valley, Colchagua Valley
Vinařství - L.F.Edwards
Typ - Červené víno
Odrůda - 78% Cabernet Sauvignon, 19% Syrah, 3% Petit sirah
Ročník - 2015
Analýza vína - Alkohol: 13,9 v/v, Titrovatelné kyseliny: g/litre, zbytkový cukr: g/L, pH:
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 8-10 let

Tasting notes


Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách


doba přípravy: 80 minut


Suroviny pro 6 osob
700g zadního hovězího, 2 cibule, 300 g čerstvých hub, sůl, pepř, kmín, olej, sádlo, houbový bujon, houbové koření, hladká mouka


Postup přípravy
Maso nakrájíme na 6 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou 1 velkou cibuli a do ní vložíme okořeněné plátky z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmahneme z obou stran. Podlijeme nejlépe vývarem (já přidala pro umocnění chuti houbový), poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220°C. Teplotu snížíme na cca 170 - 180 °C (dle vlastností své trouby). Tam necháme maso pomalu péci. Mezitím si na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou cibuli. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme. Asi po 1 hodině pečení masa v troubě přidáme podušené houby a přibližně další půlhodinu necháme péci. Až je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat nejlépe s rýží.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!