EXCLUSIV VINTAGE 2008 Champagne, 0,75l
Toto elegantní a exkluzivní šampaňské je atraktivní podle jeho jedinečné specifikaci.
Jedinečná chuť tohoto elegantního vína v jeho krásné láhvi Vám přinese radost a prožitek při jeho konzumaci.
Chuť a vůně vína
barva: růžově-zlatáchuť: aroma čerstvých citrusů, medu a ořechu
vúně: ovocná a intenzivní
Sklizeň a zrání vína
Champagne Météyer Père & Fils je rodinná farma existující po dobu 6 generací. V 60. letech 20. století, Pierre Clément, vinař z Trélou-Sur-Marne zdědil hektar vinné révy od svého tchána Arthura Narcyho, který žil v Montigny-Sous-Châtillon. Pierre Clément byl první ve své vesnici, který v roce 1929 nainstaloval svůj vlastní lis. Tento lis měl kapacitu vytlačit 2000 kg hroznů! Ten rok stihl vyrobit 32 000 litrů, což bylo pro tu dobu kolosální množství!Později vinařství převzal jeho syn Jean Clément. Rozšířil panství nákupem pozemků. Později se spojil se švagrem Jacky Météyerem, který spolu se svou manželkou Annette pěstuje také vinnou révu pod značkou Météyer. V dnešní době vnuk Jacka, Franck Météyer, provozuje vinařství se svou manželkou Annou a pokračují v rodinném odkazu.
Zásady:
Kultivují vinice,
Sklizeň vlastních hroznů ze kterých vyrábějí své vlastní víno,
Lahve skladují ve vlastním soukromém sklepě,
K jakému jídlu se víno hodí
- Aperitiv,
- sladké a kyselé předkrmy,
- perfektní k sýrům
- doporučeno podávat při 9 - 10°C
Recept: Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
Země původu - Francie
Vinařská oblast - Champagne
Vinařství - Champagne Météyer Père & Fils
Typ - šampaňské
Uzávěr - korek
Odrůda - 100% Meunier
Ročník - 2008
Analýza vína - Alkohol: 12.0% v/v, cukr: 0
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Vhodné k archivaci - Ano (1-5 let)
Tasting notes
- 2019 - Bettane&Desseauve - bettane+desseauve
- 2019 - Guide Veron des Champagnes - Guide Veron des Champagnes
- 2016 - Decanter - BRONZE medal
- 2015 - Guide Hachette des Vins
- 2012 - Le Monde

Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
doba přípravy: 30 minut
Suroviny pro 4 osoby
4 kedlubny, 100 g sterilované cukrové kukuřice Freshona, 2 lžíce bio chia semínek, 125 ml plnotučného bílého jogurtu, hrst čerstvé sekané listové petržele, mořská sůl a pepř, 1 citron (šťáva), 4 filety pstruha lososovitého s kůží, bio extra panenský olivový olej, 3 stroužky česneku, 1 lžíce másla
Postup přípravy
Kedlubny nakrájíme na nudličky. V míse smícháme nakrájenou kedlubnu, okapanou kukuřici, chia semínka, jogurt, nahrubo nasekanou petržel, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti. Necháme stranou uležet. Filety zbavíme šupin. Nařízneme kůži na filetech, tuto stranu osolíme, druhou i opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem do křupava kůží dolů. Před koncem přidáme lžíci másla, stroužky česneku a několik stonků petržele. Vypneme plamen, rybu obrátíme kůží nahoru a necháme dojít.
V hlubokém talíři servírujeme porci salátu a opečený filet, který přelijeme výpekem.
Rada
Podle stejného receptu si můžete připravit i tuňáka nebo lososa. V každém případě si rozhodně pochutnáte.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!