EXCLUSIV 2017 Champagne, 0,75l
Toto elegantní a exkluzivní šampaňské je atraktivní podle jeho jedinečné specifikaci.
Jedinečná chuť tohoto elegantního vína v jeho krásné láhvi Vám přinese radost a prožitek při jeho konzumaci.
Chuť a vůně vína
barva: světlé krystalické zlatoChuť: ovoce (broskev, hruška) s příznaky soli
Vůně: Příjemný útok na Vaše chuťové pohárky s nádechem briošky a květin
Sklizeň a zrání vína
Champagne Météyer Père & Fils je rodinná farma existující po dobu 6 generací. V 60. letech 20. století, Pierre Clément, vinař z Trélou-Sur-Marne zdědil hektar vinné révy od svého tchána Arthura Narcyho, který žil v Montigny-Sous-Châtillon. Pierre Clément byl první ve své vesnici, který v roce 1929 nainstaloval svůj vlastní lis. Tento lis měl kapacitu vytlačit 2000 kg hroznů! Ten rok stihl vyrobit 32 000 litrů, což bylo pro tu dobu kolosální množství!Později vinařství převzal jeho syn Jean Clément. Rozšířil panství nákupem pozemků. Později se spojil se švagrem Jacky Météyerem, který spolu se svou manželkou Annette pěstuje také vinnou révu pod značkou Météyer. V dnešní době vnuk Jacka, Franck Météyer, provozuje vinařství se svou manželkou Annou a pokračují v rodinném odkazu.
Zásady:
Kultivují vinice,
Sklizeň vlastních hroznů ze kterých vyrábějí své vlastní víno,
Lahve skladují ve vlastním soukromém sklepě,
K jakému jídlu se víno hodí
- ryby, rybí koláč, carpaccio s lískovým olejem;
- vysoce kvalitní produkty ve své základní podobě!
- doporučeno podávat při 8 - 9°C
Recept: Houbový guláš
Země původu - Francie
Vinařská oblast - Champagne
Vinařství - Champagne Météyer Père & Fils
Typ - šampaňské
Uzávěr - korek
Odrůda - 100% Meunier
Ročník - 2017
Analýza vína - Alkohol: 12.0% v/v, cukr: 0%
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Vhodné k archivaci - Ano (1-5 let)
Tasting notes
- 2021 - Challenge International du Vin - GOLD medal
- 2020 - Decanter - SILVER medal
- 2019 - Decanter - BRONZE medal
- 2019 - selection

Houbový guláš
doba přípravy: 30 minut
Suroviny pro 2 osoby
2 velké cibule, 500g lesních hub (alternativně hlíva), 3 stroužky česneku, 200g rajčatového protlaku, koření: sladká + pálivá paprika, kmín, bobkový list, nové koření, sůl nebo sypký zeleninový bujón, lahůdkové droždí
Postup přípravy
Cibule pokrájíme podélně na měsíčky. Na oleji ji osmažíme až za zlatova. Zaprášíme lžičkou sladké a lžičkou pálivé papriky a půl lžičkou kmínu. Přidáme nasekaný česnek a vzápětí houby pokrájené na menší kousky. Podlejeme 100 ml vody a na mírnějším plameni a za občasného míchání necháme dusit. Ochutíme lžičkou soli nebo lžící sypkého zeleninového bujónu a přidáme 2-3 bobkové listy.
Až houby změknou, přidáme rajčatový protlak a 2 lžíce lahůdkového droždí a dusíme za občasného míchání dalších 10 minut. Na konci dochutíme solí, případně sójovou omáčkou. Podáváme s pokrájenými plátky čerstvé cibule, s houskovým nebo karlovarským knedlíkem nebo chlebem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!