Franschhoek Cellar Baker Station Shiraz 2016, 0,75l
Franschhoek Cellar Baker Station Shiraz, je skutečně pozoruhodné červené víno. Chladnější údolí svahů umožnilo dlouhé a pomalé dozrávání hroznů, což vedlo k výrobě tohoto plného, ale hedvábného měkkého vína. Velmi chutný a připravený pro okamžitou konzumaci.
Chuť a vůně vína
Má hlubokou švestkovou barvu s výraznými ostružinami, pepřem a kořením v pozadí s mírným dubem a jemnými zralými tříslovinami, které poskytují vyváženou šťavnatou povrchovou úpravu s příjemnou délkou a dokonalou jemností.Sklizeň a zrání vína
Shiraz je sklizeno zralé (25 Brix), protože to vede k plnějšímu, ale mírnějšímu stylu vína. Výnos: Mezi 7 a 12 tunami na hektar.K jakému jídlu se víno hodí
- Je perfektní v kombinací s pikantními klobásami, uzeným masem, pečenou zvěřinou, kachním konfitátem (maso upravujeme při relativně nízké teplotě (80 až 100 stupňů, ale dlouhou dobu)
- Zralým čedarem nebo modrým žíhaným sýrem.
- Nejlépe podávát při teplotě mezi 16 °C a 18 °C.
Recept: Zvěřinový Stroganov
Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz/Syrah
Ročník - 2016
Analýza vína - alkohol 14%, zbytkový cukr 3,2g/l, kyseliny 5,28g/l, pH 3,65
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-5 let)
Tasting notes

Zvěřinový Stroganov
doba přípravy: 30 minut
Suroviny pro 5 osob
1 kelímek smetany ke šlehání, 750 g zvěřina (kýta, kotleta), 2 lžíce kečupu, 2 lžičky plnotučné hořčice, 100 g čerstvých hub, sůl, mletý černý pepř, 5 lžic oleje, 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Maso z kýty nebo kotlety nakrájíme na delší nudličky. Opepříme jej, zakápneme lžící oleje a necháme chvíli uležet. Houby si očistíme a stranou podusíme.
Na wok pánvi rozpálíme olej a vložíme maso, které předtím lehce osolíme a poprášíme hladkou moukou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, až je maso měkké. Přidáme restované houby, kečup, hořčici a vše smícháme chvíli necháme společně povařit. Pak přidáme 1 šlehačku, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
Zvěřinu Stroganoff podáváme s hranolky nebo rýží.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!