Franschhoek Cellar Baker Station Shiraz 2016, 0,75l
Franschhoek Cellar Baker Station Shiraz, je skutečně pozoruhodné červené víno. Chladnější údolí svahů umožnilo dlouhé a pomalé dozrávání hroznů, což vedlo k výrobě tohoto plného, ale hedvábného měkkého vína. Velmi chutný a připravený pro okamžitou konzumaci.
Chuť a vůně vína
Má hlubokou švestkovou barvu s výraznými ostružinami, pepřem a kořením v pozadí s mírným dubem a jemnými zralými tříslovinami, které poskytují vyváženou šťavnatou povrchovou úpravu s příjemnou délkou a dokonalou jemností.Sklizeň a zrání vína
Shiraz je sklizeno zralé (25 Brix), protože to vede k plnějšímu, ale mírnějšímu stylu vína. Výnos: Mezi 7 a 12 tunami na hektar.K jakému jídlu se víno hodí
- Je perfektní v kombinací s pikantními klobásami, uzeným masem, pečenou zvěřinou, kachním konfitátem (maso upravujeme při relativně nízké teplotě (80 až 100 stupňů, ale dlouhou dobu)
- Zralým čedarem nebo modrým žíhaným sýrem.
- Nejlépe podávát při teplotě mezi 16 °C a 18 °C.
Recept: Krůtí prsa, cuketová omáčka a hrnkový knedlík
Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz/Syrah
Ročník - 2016
Analýza vína - alkohol 14%, zbytkový cukr 3,2g/l, kyseliny 5,28g/l, pH 3,65
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-5 let)
Tasting notes

Krůtí prsa, cuketová omáčka a hrnkový knedlík
doba přípravy: 60 minut
Suroviny pro 4 osoby
500 g krůtích prsou, sůl a pepř, olej
Omáčka:
1 středně velká cuketa, kousek másla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 200 ml vývaru, 250 ml smetany na šlehání,
Hrnkový knedlík:
1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 2 rohlíky, lžička soli, lžíce nasekané petrželky nebo pažitky
Postup přípravy:
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na něj nakrájené kousky prsou, které osolíme a opepříme. Opečeme z obou stran a vyjmeme, zabalíme do alobalu. Do výpeku přidáme kousek másla, nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme nasekaný česnek, necháme rozvonět a přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu i se slupkou. Orestujeme, zalijeme vývarem, povaříme. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přilijeme smetanu. Do mísy vsypeme prosátou mouku, smícháme se solí, přidáme nakrájené rohlíky, petrželku. V mléce rozkvedláme žloutky a přilijeme do mísy. Promícháme a přidáme nakonec sníh z bílků. Hrnky vymažeme olejem a naplníme těstem do dvou třetin. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu, aby sahala do poloviny oušek, přiklopíme poklicí a jakmile voda začne vařit, vaříme 30 minut pod pokličkou. Hotové knedlíky opatrně vyndáme tak, že ostrým nožem je uvolníme od stran hrnku a trochu odspodu nadzvedneme.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!