Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Franschhoek Cellar Baker Station Shiraz 2016, 0,75l

Červené víno | suché | Shiraz

Franschhoek Cellar Baker Station Shiraz, je skutečně pozoruhodné červené víno. Chladnější údolí svahů umožnilo dlouhé a pomalé dozrávání hroznů, což vedlo k výrobě tohoto plného, ale hedvábného měkkého vína. Velmi chutný a připravený pro okamžitou konzumaci.

Chuť a vůně vína

Má hlubokou švestkovou barvu s výraznými ostružinami, pepřem a kořením v pozadí s mírným dubem a jemnými zralými tříslovinami, které poskytují vyváženou šťavnatou povrchovou úpravu s příjemnou délkou a dokonalou jemností.

Sklizeň a zrání vína

Shiraz je sklizeno zralé (25 Brix), protože to vede k plnějšímu, ale mírnějšímu stylu vína. Výnos: Mezi 7 a 12 tunami na hektar.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Je perfektní v kombinací s pikantními klobásami, uzeným masem, pečenou zvěřinou, kachním konfitátem (maso upravujeme při relativně nízké teplotě (80 až 100 stupňů, ale dlouhou dobu)
  • Zralým čedarem nebo modrým žíhaným sýrem.
  • Nejlépe podávát při teplotě mezi 16 °C a 18 °C.

Recept: Jelení biftek
259 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz/Syrah
Ročník - 2016
Analýza vína - alkohol 14%, zbytkový cukr 3,2g/l, kyseliny 5,28g/l, pH 3,65
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-5 let)

Tasting notes


Jelení biftek

Jelení biftek


doba přípravy: 35 minut


Suroviny pro 2 osoby
2 ks cibule, 50 ml červeného vína, 1 lžíce hladké mouky, 500 g jelení kýty, 30 g másla, 50 g sádla, 2 ks vejce natvrdo, mletý černý pepř, sůl, hořčice


Postup přípravy
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vejce oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Z kýty nakrájíme bifteky, které lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle z každé strany 4 minuty opékáme. Bifteky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vlažnou vodou a povaříme. Vrátíme zpět maso a společně podusíme. Nakonec přilijeme víno a šťávu zjemníme máslem. Na předehřáté talíře položíme jelení bifteky, přelijeme je šťávou a na každý biftek dáme polovinu vajíčka, trošku hořčice a zasypeme kolečky cibule. Jelení biftek s vejcem oodáváme s opečeným bramborem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!