Franschhoek Cellar Baker Station Shiraz 2016, 0,75l
Franschhoek Cellar Baker Station Shiraz, je skutečně pozoruhodné červené víno. Chladnější údolí svahů umožnilo dlouhé a pomalé dozrávání hroznů, což vedlo k výrobě tohoto plného, ale hedvábného měkkého vína. Velmi chutný a připravený pro okamžitou konzumaci.
Chuť a vůně vína
Má hlubokou švestkovou barvu s výraznými ostružinami, pepřem a kořením v pozadí s mírným dubem a jemnými zralými tříslovinami, které poskytují vyváženou šťavnatou povrchovou úpravu s příjemnou délkou a dokonalou jemností.Sklizeň a zrání vína
Shiraz je sklizeno zralé (25 Brix), protože to vede k plnějšímu, ale mírnějšímu stylu vína. Výnos: Mezi 7 a 12 tunami na hektar.K jakému jídlu se víno hodí
- Je perfektní v kombinací s pikantními klobásami, uzeným masem, pečenou zvěřinou, kachním konfitátem (maso upravujeme při relativně nízké teplotě (80 až 100 stupňů, ale dlouhou dobu)
- Zralým čedarem nebo modrým žíhaným sýrem.
- Nejlépe podávát při teplotě mezi 16 °C a 18 °C.
Recept: Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Země původu - JAR
Vinařská oblast - Západní Kapsko, Franschhoek
Vinařství - Franschhoek
Typ - Červené víno
Odrůda - Shiraz/Syrah
Ročník - 2016
Analýza vína - alkohol 14%, zbytkový cukr 3,2g/l, kyseliny 5,28g/l, pH 3,65
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-5 let)
Tasting notes

Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
doba přípravy: 70 minut
Suroviny pro 4 osoby
4 plátky z kuřecích prsou
sůl
barevný pepř
1x cibule
plátek másla (silný 3 cm)
1 lžíce oleje
bobkový list
1/2 lžíce nastrouhané mrkve
1/2 lžíce nastrouhaného celeru nebo petržele
1 lžičky kmínu
1 lžičky majoránky
5 kuliček pepře
1/4 lžičky kari
hladká mouka na obalení masa popř. i na zahuštění omáčky
čerstvá petrželová nať
Postup přípravy:
Kuřecí prsa opatrně naklepeme přes folii, osolíme je a posypeme čerstvě pomletým pepřem čtyř barev a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vložíme bobkový list a cibuli pozvolna smažíme do zlatohnědé barvy. Pak vložíme obalené plátky masa a necháme je z obou stran zatáhnout, přičemž dáme pozor, aby se nám cibule nepřipálila. Pak teprve podlijeme asi 2 dcl vody, promícháme a přidáme postrouhanou zeleninu, kmín, kuličky pepře, majoránku a kari, mírně osolíme. Přivedeme k varu a maso dusíme ne déle než 15 minut. Kontrolujeme hustotu šťávy, popř. dolijeme vodou. Maso a bobkový list vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixerem, pak ji opět přivedeme k varu, pokud se nám zdá být příliš řídká, pak asi 1 pol. lž. hladké mouky rozmícháme ve sklenici studené vody a vlijeme ji do šťávy, necháme vařit miniálně dalších 15-20 minut. Podle chuti dochutíme, dosolíme a maso vložíme zpět, aby se v omáčce prohřálo, odstavíme z ohně. Nakonec do omáčky vhodíme asi 1 pol. lž. nasekané petrželkové nati.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!